Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Najzdravšie nápoje na svete

Najzdravšie nápoje na svete Namiesto toho, aby ste si dali k obedu sladký sýtený nápoj, vyberte si niečo, čo zlepší vaše zdravie a dobre uhasí váš smäd. Tu sú naše návrhy najzdravších nápojov na svete.

H2O
Áno, ako prvú musíme v tomto zozname uviesť práve vodu, pretože vďaka vode sme nažive. Vodu potrebujeme aj na trávenie, na vstrebávanie vitamínov, na vylučovanie odpadových látok z tela, potrebujeme ju aj na potenie a okrem toho všetkého je základnou zložkou krvi.

Šťava z granátových jabĺk
Práve táto šťava je veľmi prospešná pre naše zdravie, a to najmä pre vysoký obsah antioxidantov. Jeden pohár denne vám zabezpečí prevenciu pred zápalovými ochoreniami, ochoreniami srdca či pľúc. Niektorí vedci dokonca tvrdia, že šťava z granátových jabĺk slúži aj ako prevencia pred rakovinou. Pozor však, pite iba pravú, nezriedenú a nesladenú šťavu z granátových jabĺk.

Zelený čaj
Zelený čaj určite nesmie v tomto rebríčku chýbať. Nielen pre množstvo antioxidantov, ktoré obsahuje, ale aj preto, že urýchľuje metabolizmus, zmierňuje zápal, chráni pred UVB žiarením. Zelený čaj má však aj povzbudivé účinky, obsahuje množstvo vitamínov, ale aj kofeín. Pokiaľ chcete pocítiť účinky kofeínu, lúhujte zelený čaj len veľmi krátko.

Čerstvá zeleninová šťava
Teraz máme na mysli akúkoľvek čerstvú zeleninu rozmixovanú na šťavu. Použiť môžete napríklad uhorky, zeler, mrkvu, ale aj kel, špenát či šalát. Zelenina je totiž bohatá na vitamíny a minerály, ale aj vlákninu. Preto nielen čistí organizmus, podporuje trávenie, ale pomôže vám zhodiť aj pár nadbytočných kíl.

Kefír
V jednom pohári kefíru máte namiešaný vápnik, horčík, proteíny i vitamín B12. Kefír vám dodá energiu, upraví trávenie a podporí i váš imunitný systém. Obsahuje totiž množstvo probiotických baktérií a odporúčame ho zvlášť, ak ste doužívali antibiotiká.

Zázvorový čaj
Zázvorový čaj pomáha najmä pri tráviacich ťažkostiach, ale má aj protizápalové účinky a pomáha zmierniť bolesť pri artritíde. Šálka zázvorového čaju vás zbaví problémov s nevoľnosťou. Dobrý zázvorový čaj si pripravíte tak, že necháte v šálke s horúcou vodou vylúhovať dva tenké plátky čerstvého zázvoru. Ochutiť ho môžete napríklad medom.

Šťava z modrého hrozna
Ďalším nápojom, ktorý vám odporúčame je šťava z modrého hrozna. Prečo práve táto? Pretože chráni pred srdcovo-cievnymi ochoreniami, obsahuje množstvo antioxidantov, znižuje cholesterol, predchádza vzniku krvných zrazenín, dokonca stabilizuje krvný tlak. Stačí, ak si doprajete jeden pohár denne, avšak pozor, nekupujte dosladený či dofarbovaný.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka