Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Najzdravšie ovocie

Najzdravšie ovocie Možno vás teraz prekvapíme a možno nie, ale jedno z najzdravších druhov ovocia je jablko. Okrem toho, že je veľmi zdravé, naše staré mamy ho používali aj ako univerzálny liek na rôzne zdravotné ťažkosti. My máme to šťastie, že sa u nás darí mnohým odrodám tohto sladkého šťavnatého plodu, ktorý zasýti aj uhasí smäd vďaka obsahu ovocných kyselín.

Čo však jablko obsahuje?
Dôležitý je vitamín C, ďalej vláknina, ktorá podporuje pravidelné vyprázdňovanie, pektín, ktorý na seba viaže škodlivé látky a odvádza ich z organizmu. V jablku sú aj nenasýtené tuky, minerály – vápnik, draslík a horčík, antioxidanty, ktoré znižujú riziko ochorenia na rakovinu, fruktóza a až neuveriteľných 84 percent vody. Vďaka tomuto zloženiu, veľa výživných látok sa nachádza práve v šupke, nás jablko zásobí energiou. Už jedno denne má na ľudský organizmus regeneračné a detoxikačné účinky.

Jablko ako univerzálny liek
Surové, ale aj varené či pečené jablko pomáha pri bolestiach hlavy, chudokrvnosti či poruchách trávenia. Pokiaľ máte horúčku, zníži ju nastrúhané jablko s jeho šťavou. Ak vás trápi kašeľ, vyskúšajte odvar z jablkových kvetov. Pri chrípke či prechladnutí jedzte niekoľko surových jabĺk denne, vďaka vitamínu C vás choroba rýchlejšie prejde. Nezabudnite aj na pitie jablkového džúsu. Vďaka vláknine, ktorú jablko obsahuje je ideálne pri zápche. Kyslé jablko podporuje činnosť čriev, nastrúhané zase pomáha pri hnačke. Pokiaľ ste obézny pite jablčný ocot. Spaľuje tuky a potláča pocit hladu. Čerstvú kašičku z nastrúhaných jabĺk prikladajte na nehojace sa rany, popáleniny či omrzliny.
Okrem toho konzumácia jabĺk znižuje krvný tlak, upravuje hladinu cholesterolu, posilňuje imunitný systém, ale aj srdce, upravuje a stabilizuje hladinu cukru v krvi, zamedzuje tvorbe žlčníkových a obličkových kameňov, priaznivo pôsobí aj na nervovú sústavu, podporuje trávenie, ale pôsobí aj močopudne a prečisťuje črevá. Keďže jablko obsahuje aj železo, pomáha aj pri chudokrvnosti.
Dúfame, že sme vás o priaznivých účinkoch jablka presvedčili, tak pre tých, ktorí majú radi jablká na sladko, a teda v koláči, ponúkame niekoľko chutných receptov.

Šťavnatý jablkový koláč
Na prípravu tohto koláča budete potrebovať 6 vajec, 150 gramov práškového cukru, 70 gramov kryštálového cukru, 1 deciliter mlieka 1,5 decilitrov oleja, 120 gramov polohrubej múky, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, čokoládovú polevu a jedno kilo jabĺčok.
Žĺtka vymiešajte s práškovým cukrom, postupne pridávajte olej, mlieko, kakao a múku premiešanú s práškom do pečiva. Vypracované cesto vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a upečte. Postrúhané jabĺčka zmiešajte s bielkovým snehom, ktorý vyšľahajte s kryštálovým cukrom. Jablkovú hmotu navrstvite na upečené cesto a dopekajte asi 20 minút pri strednej teplote. Po vychladnutí polejte koláč čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.

Rýchly jablkový koláč
Na tento výborný jablkový koláč budete potrebovať 300 gramov polohrubej múky, 300 gramov práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1 deciliter mlieka, 2 decilitre oleja, jednu čokoládu a, samozrejme, 750 gramov jabĺk.
Olúpané a jadrovníkov zbavené jablká nastrúhajte na rezance, primiešajte múku, práškový cukor, vajcia, sódu bikarbónu, olej a mlieko. Vypracujte cesto, ktoré dajte na vymastený a múkou vysypaný pekáč piecť. Po upečení polejete čokoládou.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vám poďakovať za expresne rýchle vybavenie mojej objednávky. Keď som si tovar objednávala, mali ste na stránke informáciu, že tovar naskladňujete a malo by to trvať cca 2-4 dni. Tak som rátala s tým, že doručenie bude trvať aj týždeň. Nakoniec to bolo tak, že v pondelok som objednávala a v stredu som už mala tovar na Zásielkovni. Taký servis nemajú hocikde. Som za takýto rýchly servis veľmi vďačná a určite to nebol môj posledný nákup u Vás.“

Zelinková