Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Naštartujte plnenie celoročnej výzvy starať sa o svoje zdravie

Naštartujte plnenie celoročnej výzvy starať sa o svoje zdravie

Poznáte to, na Nový rok sa vždy s novými predsavzatiami a cieľmi akoby priam roztrhalo jedno obrovské vrece. Začiatok ďalšieho roku je vždy skvelou príležitosťou nakopnúť svoju motiváciu a chuť plniť rôzne výzvy. Inak tomu zaručenie nie je ani tento rok a mnohí sa už usilovne niekoľko dní snažia dodržiavať svoje nové predsavzatia, ktoré si na sklonku roku poctivo sľúbili.

Starať sa o svoje zdravie by mala byť celoročná výzva

Aké predsavzatia si stanoviť? To je otázka, ktorá nám beží mysľou vždy na prelome jednej kapitoly s druhou zvanou ďalší rok. Stanovovať si nové ciele v oblasti zdravia a životného štýlu patrí medzi tie, ktoré sa vyskytujú u nás azda najčastejšie. Začiatok roka by nemal byť jediným obdobím, kedy sa svedomito usilujeme o pozitívne zmeny v našom zdravom životnom štýle, ba naopak, toto obdobie by malo v našich životoch prevládať celoročne. Zdravie je to najcennejšie, čo v živote máme a zaslúži si našu starostlivosť neustále, nie len počas januárových dní, keď sme plní novej motivácie. V nasledujúcich riadkoch sme pre Vás zhrnuli pár inšpiratívnych výziev z oblasti zdravého životného štýlu, ktoré možno radi zaradíte na svoj zoznam celoročne dodržiavaných výziev.

Dostatok spánku a oddychu

Počet hodín, ktorý venujete spánku a fyzickému oddychu sa častokrát môže líšiť od toho, ktorý je odporúčaný a optimálny. Vyskúšajte zmenu svojho režimu. Popremýšľajte ako svoje každodenné aktivity upraviť tak, aby ste si večer išli ľahnúť do postele skôr. Nezabúdajte na veľmi užitočnú výzvu, ktorá spočíva v obmedzení používania mobilných zariadení tesne pred zaspávaním a hneď v úvode rána po prebudení. Aj táto malá zmena dokáže urobiť veľmi veľa.

Dlhodobo udržateľný stravovací režim

Klasické novoročné predsavzatie „od Nového roku začnem chudnúť“ vydrží v priemere tak do druhého januárového týždňa, prípadne možno do februára. Týrať svoje telo (aj psychiku) nezmyselnými redukčnými diétami, pri ktorých Vám je už na začiatku jasné, že ich nemožno dodržiavať navždy, je úplne zbytočné. Vyskúšajte namiesto toho vytvoriť režim, ktorý je reálne udržiavať z dlhodobého hľadiska. Výsledky možno neprídu z mesiaca na mesiac, ale budú dlhodobo udržateľné a neublížia Vášmu organizmu. Nezabúdajte na veľmi užitočnú výzvu dodržiavania pitného režimu, ktorá tiež podstatným spôsobom vplýva na množstvo aspektov v našom organizme.

Posila imunity

Náš imunitný systém dokážeme posilniť širokým spektrom rôznych alternatív. Tou najvýznamnejšou je samozrejme prijímanie zdraviu prospešných látok zo stravy. Pusťte sa do výzvy dodržiavania pravidelnej konzumácie ovocia, zeleniny, surovín bohatých na antioxidanty, či vlákninu. Imunitu dokážete v kombinácií so správnou stravou posilniť aj prostredníctvom rôznych výživových doplnkov, vitamínov, minerálov alebo napríklad tinktúr. Náš imunitný systém zaručene podporuje aj aktívny pohyb, prechádzky, či rýchla chôdza. Nezabúdajte na veľmi užitočnú výzvu otužovania sa, ktorá vôbec nemusí znamenať, že sa pravidelne budete kúpať v jazere s ľadovou vodou. Postačí, ak si párkrát v týždni doprajete otužovanie prostredníctvom niekoľko minútovej sprchy pod studenou vodou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, opatovne chvalim za neuveritelnu rychlost dodavky tovaru. Prave mi postar doniesol balicek.:-)“

Kellyerova