Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nebeské ovocie AMALAKI

Nebeské ovocie AMALAKI Chcete obnoviť svoju mladosť a dobré zdravie? Vyskúšajte Amalaki. Aspoň to hovorí legenda o mudrcovi Chyawanovi, ktorému sa to práve konzumáciou tohto indického ovocia podarilo. Dokonca sa píše, že sa dožil vysokého veku. Či sa táto legenda zakladá na pravde, to nevieme. Určite však vieme to, že Indovia považujú Amalaki za posvätný strom a jeho plody označujú ako „nebeské ovocie“. A my vieme prečo. Toto ovocie totiž výrazne posilňuje a zvyšuje obranyschopnosť organizmu, posilňuje aj srdce, mozog, podporuje činnosť kardiovaskulárneho systému, pomáha pri žalúdočných problémoch, ako aj ťažkostiach so zažívaním, zvyšuje tvorbu červených krviniek, zlepšuje zrak či rast vlasov. Čo sme však nespomenuli a je to asi najdôležitejšie je, že Amalaki má neskutočné a výrazné antioxidačné účinky. Regeneruje tkanivá celého organizmu a spomaľuje starnutie.

Amalaki obsahuje viac vitamínu C než pomaranč
To je pravda, dokonca obsahuje až dvadsaťkrát viac vitamínu C než pomaranč. Pre príklad uvádzame, že v 100 gramoch tohto výnimočného ovocia je toľko vitamínu C ako v 15 kilách jabĺk, 6 kilách banánov či 2 kilách pomarančov. Okrem C-čka obsahuje aj vitamín B1, B2, karotén, vápnik, železo, fosfor a ďalšie minerálne látky, ale aj bioflavonoidy, čo sú látky, ktoré zvyšujú odolnosť bunkových stien, čím zabraňujú vnikaniu škodlivín či voľných radikálov. Nesmieme zabudnúť na silnú koncentráciu esenciálnych aminokyselín a antioxidantov, ktorá je tiež v tomto indickom ovocí.
Vďaka antioxidantom, ktoré Amalaki obsahuje je toto ovocie používané aj v ajurvédskom lekárstve. A zrejme aj preto, že v ňom nájdete všetkých päť chutí, ktoré dokážeme vnímať, a teda trpkosť, kyslosť, horkosť, ostrosť a, samozrejme, sladkosť.
Amalaki, alebo aj Embiliku lekársku odporúčame najmä tým, ktorí majú oslabený imunitný systém, športovcom, diabetikom, chorým ľuďom, ale aj alkoholikom či fajčiarom. Vitamín C potrebuje každý, avšak každý v inom množstve. Zdravím ľuďom stačí denne prijať 60 miligramov, chorým, ktorých trápi ochorenie dýchacích ciest odporúčame užívať 100 až 150 miligramov C-čka a vyššie spomínaným ľuďom, teda chorým, športovcom či fajčiarom, ešte viac. Ak vám totiž bude práve tento vitamín chýbať, prejaví sa to únavou, častým prechladnutím či chrípkou, ale napríklad aj krvácaním ďasien.

Koľko Amalaki denne
Pokiaľ si potrebujete zvýšiť imunitu, doplniť vitamín C postačí vám jedno 50 gramové balenie Amalaki na tri dni. Ak vás však trápi nejaká choroba, ste vyčerpaný, či psychicky alebo fyzicky, športujete spotrebujte jedno balenie tohto ovocia za deň.

Amalaki so zázvorom
Amalaki sa často spája aj so zázvorom. A nie je sa čomu čudovať. Zázvor je totiž považovaný za prírodný všeliek. Pomáha pri problémoch s trávením, pri nevoľnosti z cestovania či v tehotenstve, pôsobí aj proti bolesti hlavy, pomáha pri chrípke a nachladnutí a dokonca spomaľuje niektoré druhy rakoviny. Pokiaľ ste to nevedeli, India je jedným z najväčších vývozcov zázvoru. Zázvor je tiež antioxidant, obsahuje veľa draslíka, horčíka, mangánu, vápnika, železa a selénu. Spojenie Amalaki a zázvoru je preto prirodzené.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes som od Vás dostal balík všetko bolo ako má byť. Ďakujem želám Vám veľa úspechov a veľa spokojných zákazníkov.“

Martin Slávik