Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nedajte šancu tráviacim ťažkostiam s Mastichou

Nedajte šancu tráviacim ťažkostiam s Mastichou

Problémy s trávením sa často spájajú s nedostatočne vyváženou stravou, nedostatkom živín či zlou životosprávou. Ak je však váš jedálniček ukážkový a aj tekutín máte dosť, no napriek tomu s vašim trávením nie je všetko v poriadku, príčinu treba hľadať niekde inde. Nadúvanie a problémy s trávením nie sú niečím, nad čím stačí mávnuť rukou. Tieto poruchy trávenia môžu často signalizovať väčší problém v našom tele. Dokonca to môže byť aj problém vyvolaná veľkosťou síce malým, no napriek tomu silným helikobakterom.

Ak vás často trápia bolesti žalúdka, plynatosť, nadmerné grganie či nepríjemný zápach a trpká chuť v ústach, je možné, že sa vo vašom tele usídlil helikobakter Pylori. Aj keď prítomnosť zdanlivo nebezpečného helikobaktera môže vyvolať pocit strachu, pravou je, že týmto druhom je infikovaný až každý druhý človek a ani o tom nemusí vedieť. V iných prípadoch je Pylori práve pôvodcom problémov s trávením, ktoré môžu vyvolať ďalšie vážnejšie choroby. Toto je zaručene dôvod, prečo by sme sa mali o prítomnosť helikobaktera v našom tele zaujímať a začať proti nemu bojovať. Ak vás práve premohol strach z lekárov, nepríjemných vyšetrení a rady liekov, nezúfajte. Dnes si povieme niečo o tom, ako tráviace problémy vyvolané helikobakterom odstrániť šetrnou a najmä prírodnou metódou.

Zájdeme na chvíľu do minulosti, keďže práve pred príchodom modernej medicíny boli v popredí prírodné metódy riešenia rôznych zdravotných problémov. Už v staroveku sa na ostrove Chios koncom augusta pod stromom Pistácie mastixovej stretávali rodiny, ktoré šetrne zbierali slzy stromu. Nebola to však obyčajná živica, ale slzy Chioskej mastichy, ktorej antiseptické a antibakteriálne účinky používali pri ochoreniach ústnej dutiny a v neposlednom rade pri žalúdočných a tráviacich problémoch. Ešte pred tým však bola prvou žuvačkou, nakoľko osviežovala dych a bielila zuby. Každú slzu ručne vyčistili a získané kryštály pomleli na jemný prášok. Dnes sa vzácna Chioská masticha spracováva podobne. Bez chemických prísad, iba jemný prášok v kapsulách a jeho liečivé účinky môžeme používať aj my.

Okrem toho, že nás Chioská masticha zbaví spomínaných tráviacich problémov a bojuje proti helikobakterovi Pylori, má na naše telo radu ďalších prospešných účinkov. Znižuje nepríjemne pálenie záhy, odstraňuje zápal žalúdka, pôsobí priaznivo na činnosť hrubého čreva a je antimykotická. Používa sa taktiež pri výrobe kozmetiky, mastí na popáleniny či omrzliny. Taktiež je vedecky dokázané, že dokáže pohlcovať cholesterol a znižovať krvný tlak.

Ak vás účinky tohto daru z Egejského mora presvedčili, existuje niekoľko spôsobov používania mastichy. Najčastejšie sú v ponuke kapsuly, ale aj surové kryštáliky. Taktiež sú dostupné aj žuvačky z mastichy. Pre posilnenie účinkov sa odporúča popri liečbe užívať aj kvalitné probiotiká. Okrem iného máme v našej ponuke aj krémy či zubné pasty s mastichou. Využitie plodov mastichy je tak skutočne široké, a ak vás vďaka vašej ukážkovej životospráve netrápia problémy s trávením, použiť ju môžete na ruky či zuby. A čo je najdôležitejšie, bez chémie a s pocitom, že nám opäť raz pomohla príroda.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Včera som si u Vás objednala vitamíny a už ich mám doma, chcem sa len poďakovať za skvelé služby. Nech sa Vám darí.“

M. Pešková