Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Neznesiteľná migréna

Neznesiteľná migréna Tí, ktorí nepoznáte bodavú bolesť hlavy, citlivé oči na svetlo či dokonca nutkanie na zvracanie ste šťastní ľudia. Migréna môže totiž trvať až niekoľko hodín či dokonca dní.
Migrénou sa označuje chronická bolesť hlavy, ktorá sa opakuje a väčšinou zasahuje jednu polovicu hlavy. Táto nepríjemná bodavá bolesť je sprevádzaná, či skôr začína takzvanou aurou. Je to zrakové varovanie, že sa blíži migréna, kedy dochádza k rozmazanému videniu, či akýmsi iskričkám v zornom poli, ale aj problémom s rečou, či dokonca k zmene citlivosti v končatinách. Pokiaľ máte tieto príznaky viete, že sa blíži migréna. Auru má však asi iba dvadsať percent ľudí trpiacich migrénou, ostatných osemdesiat percent má migrénu bez aury.

Odborníci ešte nepoznajú presnú príčinu migrenóznych bolestí hlavy. Môžeme však veľmi zjednodušene povedať, že dôvodom je zmena krvného prietoku v mozgu. Ten zmenia dva druhy spúšťačov, nekontrolovateľné a kontrolovateľné. Ku nekontrolovateľným radíme napríklad vplyv počasia či menštruáciu. Tu musíme povedať, že migréna postihuje viac žien ako mužov. Ku kontrolovateľným spúšťačom radíme najmä stres, alkohol, pasívne fajčenie, nedostatok či nadbytok spánku, ostré svetlo a zvuky, ale aj pachy či niektoré druhy jedál. Každý migrénik by mal upriamiť pozornosť na stav, ktorý je pre neho spúšťačom a, samozrejme, čo najviac sa takémuto spúšťaču vyhýbať. Dôležité je však vyhľadať lekára a dohodnúť si s ním postup liečby, pretože dlhodobým užívaním liekov na bolesť si môžete spôsobiť zdravotné problémy. Lekár vám, pokiaľ diagnostikuje migrénu, predpíše lieky, ktoré zúžia rozšírené cievy v mozgu. Neliečená migréna vám môže spôsobovať nespavosť, depresie, ale aj podráždenosť či dokonca chuť na sladké.

Avis
Práve proti stresu, ktorý je spúšťačom migrény, ale aj na odstránenie stavu úzkosti je ideálny produkt s názvom Avis. Ide o extrakt z ovsených klíčkov, absolútne nenávykový a bezpečný produkt, ktorý pomáha pri celkovej vyčerpanosti, má upokojujúci účinok a je dokonalým balzamom na nervy.

Dynaforsis
Tento preparát stimuluje centrálny nervový systém, pozitívne pôsobí pri depresii a melanchólii i pri migrénach vyvolaných stresom. Obsahuje totiž extrakt z rozchodnice ružovej, známej aj ako zlatý koreň. Táto bylinka, ktorá vyniká mnohostrannými účinkami, je považovaná za adaptogén, a teda pomáha nášmu organizmu lepšie sa adaptovať, prispôsobiť sa emocionálnemu stresu a odolávať fyzickej námahe.

Zinericaps
Tento doplnok výživy obsahuje saflorový oleja a extrakt zo zázvorového oleja, vďaka čomu znižuje počet a intenzitu záchvatov migrény. Okrem toho pomáha tlmiť bolesti žalúdka a cestovnú nevoľnosť, podporuje trávenie a ošetruje žalúdočný katar, zvyšuje pohyblivosť kĺbov či zmierňuje takzvanú rannú stuhnutosť.

Na záver chceme ešte uviesť niekoľko čísel. Migrénou trpí viac ako 13 percent populácie v Európe, postihuje o polovicu viac žien než mužov, trpí ňou populácia od 25 do 55 rokov. A ešte jedna, tentokrát pozitívna informácia, istý lekár v USA robil výskum na ženách a zistil, že tie, ktoré trpia migrénou, majú až o 26 percent nižšie riziko vzniku rakoviny prsníka.

Takže nezabúdajte, pokiaľ máte niektoré príznaky migrény, navštívte lekára, ktorý vám migrénu diagnostikuje a určí správnu liečbu. Ani vy predsa nemusíte trpieť neznesiteľnými bolesťami hlavy.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za super rýchle doručenie mojej objednávky, aj za priložený darček. Vždy som s vaším obchodom veľmi spokojná.“

Katarína Meskova