Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Novoročné predsavzatia

Novoročné predsavzatia

Je Vám povedomé to tradičné predsavzatie v úvode ďalšieho roku, ktorým je chudnutie? Čo keby pre zmenu bolo tento rok Vašim predsavzatím zdravšie a lepšie „ja“? Neznie to príjemnejšie ako typické chudnutie, za ktorým sa každoročne naháňame? Rok 2020 môže byť výnimočným práve preto, že môžete objaviť množstvo ďalších cieľov, ktoré budú prospievať nášmu zdraviu.

Nárazové chudnutie nie je kľúč, zmena životného štýlu je

Rapídne chudnutie nadbytočných kíl z Vianoc nemusí poviesť ku šťastnému koncu a vysnívanej postave, ktorá je dlhodobo udržateľná. Po Vianociach sa každý cíti o desať kíl ťažší, čo je pochopiteľné, avšak, keď naše telo dostaneme späť do pôvodného režimu, nič nie je také, aké sa na prvý pohľad a pocit zdalo. Strach z pribratých kíl sa v skutočnosti ukáže ako maximálne jedno pribraté kilo, ktoré sa návratom do bežnej rutiny každodenného života opäť väčšinou stratí. V predošlom článku o vianočných kalóriách sme sa snažili vysvetliť, že Vianoce nemáme celý rok a že nie je správne trestať sa výčitkami za zjedené dobroty. Nie je správne ani trestať sa radikálnym chudnutím, ktoré nasleduje po sviatkoch a Novom Roku. Kľúčom je zmena životného štýlu, ktorý Vás bude baviť a bude pre Vaše telo prospešný. Nárazová zmena nie je dlhodobo udržateľná. Začnite maličkými krôčikmi, ktoré povedú k väčším. Obmedzenie sladených nápojov, konzumácia zeleniny, športová aktivita... Nikam sa neponáhľajte. Zvoľte tempo a spôsob, aký vyhovuje Vám a Vášmu telu. Extrémy v podobe hladovania a odopierania si jedla síce povedú ku zníženiu hmotnosti, avšak nie k dlhodobo udržateľnému spôsobu stravovania sa. Povedú k následnému priberaniu, výčitkám, nárazovému chudnutiu a kolotoč, z ktorého ťažko von sa nám začne krútiť stále a stále dookola. Je práve toto Vaše vysnívané predsavzatie? Popremýšľajte, či si radšej do Nového Roku nezaželať zmenu životného štýlu, ktorá bude príjemná, bude nás baviť a naše zdravie (fyzické i duševné) vďaka nej bude rozkvitať.

V Novom Roku chcem viac oddychovať

Hlboký nádych a výdych. „Tento rok budem dostatočne oddychovať“, v mysli si túto vetu opakujte až kým sa nestane pre Vás samozrejmosťou. Dostatočný oddych je nevyhnutným predpokladom pre správny chod každodennej činnosti. Nepríjemný pocit, zlá nálada, nedostatok energie, migrény, stres, nechuť k aktivite...za tým všetkým hľadajte nedostatok oddychu. Každý si dôležitosť odpočinku uvedomuje, nie každý si ho však dopraje v dostatočnom množstve. Ste fanúšik novoročných predsavzatí a cieľov? Tak sa pustite do skutočnej výzvy, ktorou si jednoznačne nemožno uškodiť. Vymedzte si čas na relaxáciu, meditujte alebo upravte svoju spánkovú rutinu. Čo tak sľúbiť si, že telefón hodinku pred spaním nebude už vo Vašich rukách? „ Každý týždeň si doprajem čas len pre seba“, sľúbte si a dodržiavajte. Pre každého znamená oddych niečo iné, nájdite pre seba, svoje telo a dušu to pravé a doprajte si čas, kedy vypnete všetky starosti a odpočiniete si.

Pitný režim

O dodržiavaní pitného režimu sa na nás hrnú články a informácie zo všetkých strán. Odpovedzme si však úprimne každý sám za seba, dodržiavame ho? Pijeme denne dostatok tekutín? Nie sú rôzne symptómy práve prejavom nedodržiavania pitného režimu? Je tu Nový Rok- nové výzvy! Naliať si do pohára čistú vodu niekoľkokrát denne a vypiť ju znie taaaak jednoducho a predsa mnohý dajú za pravdu, že je to oveľa ťažšie, než sa na prvé počutie zdá. Ako si pomôcť? Čo tak nová obľúbená fľaška na vodu? Pripomienka na telefóne s poznámkou o dodržiavaní pitného režimu? Ranná rutina začať deň pohárom čistej vody? Nehľadajte dôvody, prečo to nefunguje. Kto chce, ten hľadá spôsoby! Vedzte, že to robíme pre svoje dobro a predovšetkým zdravie. Pitný režim, podobne ako i dostatok oddychu neradno podceňovať.

Berte pohyb ako novú výzvu

Prechádzky do prírody, meditácia, skupinové tréningy, jóga, turistika...okolitý svet je tak rozmanitý a ponúka nám toľko. Vyskúšajte niečo nové. Nebojte sa. Nie je nič krajšie, ako žiť život naplno.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, chcela by som Vam velmi podakovat za rychle odoslanie zasielky Dnes som obdrzala balik a som spokojna. Dakujem a prajem vela spokonych zakaznikov“

Ludmila