Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Objavte amazonské čaje

Objavte amazonské čaje

Čaj dokáže byť naozaj zázračný pomocník na široké spektrum zdravotných problémov. Je to skvelý bojovník proti stresu a samozrejme nápoj s nulovým množstvom kalórií plný prospešných látok. Štyri šálky denne? Áno. Dôležitá dávka živín sa do nášho tela dostane už vďaka štyrom vypitým šálkam čaju, ktoré naše telo dokážu obohatiť o vápnik, zinok, vitamín B2 i kyselinu listovú. Flavonoidy predstavujú nám možno neznámy pojem. Označuje skupinu antioxidantov, ktoré úspešne bojujú proti výskytu rakoviny. A práve pitie čaju podporuje zvýšený obsah flavonoidov v ľudskom organizme. Aktívne látky v tomto bezkalorickom nápoji úspešne podporujú prevenciu proti kardiovaskulárnym ochoreniam a regeneráciu kožných buniek.

Amazónia a jej pralesy skrývajú nespočetné množstvo doposiaľ neobjavených rastlín. Vedci predpokladajú, že džungľa stráži viac než 80- tisíc druhov kvitnúcich rastlín, z ktorých sa vedeckému výskumu podrobilo len číslo predstavujúce pätinu z celkového počtu. Amazónia je však všeobecne známa tým, že svet vďaka nej spoznal liečivé účinky stoviek výnimočných rastlín. Achiote, Chanca Piedra, Graviola, Flor Blanca, Marco, Wira Wira...to je len zlomok z množstva amazonských rastliniek skrývajúcich liečivé sily. Práve tieto zázraky z pralesov sú spracovávané už storočia do čajov.

Achiote je v súčasnej peruánskej medicíne považovaná za bežný prostriedok v procese liečby. Nálev zo sušených mletých listov Achiote vylúhovaný v intervale piatich až desiatich minút podporí funkciu obličiek a močového mechúra, prispieva pri zmiernení nadváhy a pomáha i pri zápale prostaty.

Graviola úspešne zastupuje zdravie v boji proti rakovine. Už 40te roky dvadsiateho storočia priniesli prvé štúdie o priaznivých účinkoch Gravioly pri liečbe rakovinových nádorov, predovšetkým pľúc, pankreasu a prostaty. Obsahuje acetogeníny, ktoré zabíjajú rakovinové bunky bez poškodenia tých zdravých a teda nespôsobujú vypadávanie vlasov, chudnutie či nevoľnosti, ktoré sprevádzajú štandardnú liečbu rakoviny. Je pomocníčkou pri liečbe pľúc, pečene i hrubého čreva. Má upokojujúce účinky na nervovú sústavu a prispieva aj k ochrane organizmu pred voľnými radikálmi. Denne sa odporúča skonzumovať maximálne tri šálky denne.
Spomedzi čajov z oblasti Amazónie treba spomenúť i Chanca Piedru, ktorý blokuje tvorbu obličkových a žlčníkových kameňov.

Liečiteľstvo domorodých indiánskych kmeňov používalo rastlinku zvanú Wira Wira pre jej liečivé účinky pôsobiace na dýchacie cesty a sliznicu krku. Čaj má jedinečnú jemne horkú chuť, ale po dochutení včelím medom predstavuje veľmi vhodný nápoj i pre deti od šiestich rokov, ktorým možno dopriať 200 ml denne. Čaj z tejto amazonskej rastliny môže byť vyhľadávaný a konzumovaný pri nádche, kašli, prechladnutí. Prispieva k uvoľneniu dýchacích ciest, ale i na ich celkovú činnosť a funkčnosť.

Dodržiavať pitný režim sa jednoznačne oplatí, naše telo sa nám za dostatok tekutín odvďačí svojim správnym fungovaním. Pitný režim nepredstavuje len litre čistej vody denne, jednoznačne sa dá sprestriť pitím čajov. Čaje z amazónskych byliniek prinášajú široké spektrum benefitov pre naše telo.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova