Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Objavte lahodnú chuť a množstvo živín v lyofilizovanom ovocí

Objavte lahodnú chuť a množstvo živín v lyofilizovanom ovocí

Každý z nás občas dostane nezastaviteľnú chuť na niečo sladké. Hľadáte dobrotu, ktorá by zastavila neovládateľné chute, no zároveň nebola príliš nezdravá. Najčastejšie však nakoniec aj tak siahneme po nejakej sušienke či keksíku plného bieleho cukru, čo naše telo veľmi neocení, no chute sú maximálne spokojné. Existuje však alternatíva, ktorá vyhovie obom. Prichádza zázrak menom lyofilizované ovocie.

Ovocie je bez pochyby tou správnou voľbou, keď nás prepadnú otravné chute. Nie len že dodá nášmu telu vitamíny, ale dokáže byť aj plnohodnotnou dobrotou na maškrtenie. Mnohí z nás však práve s konzumáciou ovocia majú obrovský problém a nevedia sa k tomu dotlačiť. Ďalšia komplikácia prichádza mimo sezónu, keď je ovocia na trhu menej a ani jeho čerstvosť nie je prvotriedna.

Siahnuť vtedy môžeme po zaváranine či mrazenom alebo sušenom ovocí. Samozrejme, urobili sme určite lepšie akoby sme si otvorili mliečnu čokoládu, avšak aj takto upravené ovocie je často plné pridaných cukrov. Práve sušené ovocie mnohokrát obsahuje pridaný cukor a o zaváraninách snáď ani hovoriť nemusíme. Ďalšou nevýhodou takto spracovaného ovocia je aj obrovská strata živín a vitamínov. Ak vás už chytá panika a vravíte si, že sme úplne negatívny, nezúfajte, vraciame sa k našej záchrane. Práve vyššie spomínané lyofilizované ovocie je úplným opakom zaváraného či sušeného ovocia. Práve vďaka procesu lyofilizácie sú v ňom ponechané všetky vitamíny, živiny, vôňa chuť a dokonca aj tvar. Čo to teda vlastne je? Ide o špeciálnu úpravu ovocia už dve hodiny po jeho zozbieraní. Ovocie je šokované mrazom -30°C a následne sa suší v špeciálnej komore pri teplote -60°C. Týmto procesom je docielené, že v ovocí nezostane takmer žiadna voda, pričom si zachová svoj tvar a ďalšie benefity.

Lyofilizované ovocie teda môžeme nazvať aj mrazom sušené a dnes sa začína tešiť vysokej popularite. Najmä vďaka ponechaným vitamínom a živinám je obľúbenou náhradou výživových doplnkov, vitamínov a aj čerstvého ovocia. Mrazom sušené ovocie je RAW, bez pridaného cukru, neobsahuje lepok ani konzervanty a je vhodné aj pre vegánov. Zároveň je GMO FREE a s vysokým obsahom vitamínu C. Je chrumkavé, sladké a jemné. To všetko v jednom. Najmä preto sa môže stať vašou obľúbenou pochúťkou vhodnou na olovrant, desiatu či ako príloha k raňajkám alebo do koláčov.

Na trhu nájdete množstvo druhov mrazom sušeného ovocia. Či už máte radi sladšie alebo kyslejšie plody, zaručene si prídete na svoje. V našej ponuke nájdete napríklad aj lyofilizované černice, ktoré majú silné antioxidačné účinky, detoxikujú a podporujú trávenie. Chrumkať ich môžete aj v stresových situáciách, kedy upokoja a dostanú vás do pohody.
Ak milujete klasiku, určite nepohrdnete sladučkými jahodami. Okrem čerstvej chuti sú ich benefitmi aj vysoký obsah vitamínu C, vlákniny, kyseliny listovej a nízky podiel prírodných cukrov, sodíka a žiaden tuk. Ponuka lyofilizovaného ovocia je však naozaj rozsiahla a ochutnať môžete aj maliny, marhule, čučoriedky, višne či slivky.

Každý kúsok takéhoto mrazom sušeného ovocia je však bezpochyby chuťovým zážitkom. A keď práve poruke nemáte čerstvé ovocie ani žiadnu sladkosť, toto je zaručene tá pravá alternatíva. Ak teda hľadáte vitamíny a lahodnú chuť v jednom, určite si prídete na tvoje.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve teraz som obdržala zásielku produktov, ktoré som si u Vás objednala. Chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za tovar a rýchle dodanie.“

Ivaničová