Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Očista organizmu

Očista organizmu

Pri otázke zaoberania sa vlastným jedálničkom a životným štýlom, mnoho ľudí nad sebou pokrúti hlavou. Žijeme v hektickej dobe a naše stravovanie a nedostatok pohybu pripisujeme času, ktorého je podľa ľudí málo. Vyvyšujeme nad všetko ostatné prácu a peniaze a vôbec nám nedochádza, že to najcennejšie je naše zdravie a starostlivosť o naše telo je na prvom mieste. Samozrejme aj v takomto prípade, že už dlho trápite svoje telo, môžete spraviť prvý krok, ktorým je očista tela a s tým súvisiaci štart nového životného štýlu, nakupovanie iných druhov potravín a možno aj schudnutie alebo zmenu postavy cvičením. Ku všetkým týmto krokom je najdôležitejšia podmienka a tou je samotné chcenie spraviť zmenu. Pozrime sa ako môžeme detoxikovať svoje telo.

Detoxikácia

Tým, že každý deň prijímame nezdravú stravu do svojho tela, hromadia sa v ňom zlé toxické látky, ktoré sa najskôr ukladajú v črevách. Potom sú krvou roznášané do celého tela a zamorujú nám postupne celý organizmus. Výsledkom tohto procesu sú potom rôzne druhy ochorení a komplikácií, ktoré nikto z nás nechce. Tieto toxíny najčastejšie napádajú srdce, obličky, cievy alebo pečeň. Detoxikácia je v zrozumiteľnej reči vlastne očistenie organizmu a v našej dobe je pre každého jedinca nevyhnutnosťou. Mnoho kultúr už od nepamäti praktizuje očistu vo forme pôstu. Najideálnejší čas na prečistenie organizmu je jar a jeseň. Jar z dôvodu očisty po zimnom období a jeseň z dôvodu množstva ovocia a zeleniny, ktorá sa urodila. Detoxikácia nemusí hneď znamenať prísny pôst. Ide skôr o obmedzenie všetkých potravín, ktoré nám v organizme robia neplechu. Avšak záleží od každého človeka, či zvolí nejaké obdobie prísneho pôstu, alebo sa postupne začne zaujímať o zdravé stravovanie a práve detoxikácia bude prvým krokom.

Detoxikačná diéta

Keď sa už bavíme o konkrétnej detoxikačnej diéte, ako som už spomínala, nie je to prísny pôst. Ide len o obmedzenie tých potravín, ktoré pôsobia na telo negatívne. Je to hlavne červené mäso, vnútornosti, smažené jedlá, cukor, mlieko, vajíčka a podobne. Tieto potraviny nás zaťažujú alebo majú alergizujúci charakter. Na detoxikáciu musíme ísť postupne. Prvým krokom je príjem potravín, ktoré obsahujú vlákninu, a to je ovocie, zelenina, obilniny a podobné potraviny. Ruka v ruke s touto stravou ide aj pitný režim, ktorý je nevyhnutný nielen v tomto období, ale aj počas normálneho stravovania každého jedinca. Pri detoxikácii treba využívať aj rôzne bylinky, cesnak, korenie a hlavne nezabúdať na to, že najzdravší je olivový olej pri príprave rôznych pokrmov, ako náhrada za iné nezdravé tuky.

Výživové doplnky a detoxikácia

V súvislosti s touto detoxikačnou diétou sú vhodné aj rôzne druhy výživových doplnkov. Ako som už spomínala, nevyhnutný je zvýšený príjem vlákniny hlavne z dôvodu dobrého vyprázdňovania sa a odstraňovania toxínov z tela. Ďalej je nevyhnutný príjem vitamínov A, C, E a taktiež aj b-komplexu. Okrem toho môžete nájsť na trhu aj výrobky, ktoré podporujú črevnú mikroflóru a dajú vaše trávenie do poriadku.

Výsledky očisty

Možno sa pýtate, čo môžeme takou detoxikáciou dosiahnuť. V prvom rade si ňou upravíme trávenie, črevnú mikroflóru a odstránime toxíny z tela. Posilníme svoju imunitu čím znižujeme riziko vzniku rôznych druhov infekcií a iných ochorení. Umožníme svojmu organizmu lepšie prijímať všetky prospešné látky z potravy. Zlepší sa nám stav pokožky, vlasov a nechtov. Zmiernime tým bolesti hlavy. Predídeme pocitom nervozity a pozitívne ovplyvníme nervovú sústavu. Okrem týchto účinkov môžete na sebe pozorovať omnoho viac pozitívnych prejavov.

Recept

Prinášam vám skvelý recept na detoxikačný koktail. Na prípravu budeme potrebovať uhorku, zázvor, petržlenovú vňať, zeler, citrón, koriander a vodu. Prísady očistíme, zbavíme šupky, ale napríklad uhorku môžeme pomixovať aj so šupkou. Záleží to len od vašich chutí a zvyklostí. Všetko pekne očistené hodíme do mixéra, pomixujeme a náš detoxikačný koktail je na svete. Skúste ho užívať pravidelne a uvidíte, že vaše telo sa vám odvďačí.
Ľudia by si mali uvedomovať silu zdravej stravy na organizmus. Určite všetci dobre poznáte rozdiel medzi konzumáciou vyprážaných pokrmov a napríklad ovocia. V prípade zdravej stravy sa človek cíti dobre, zdravo a ľahko. Okrem toho, organizmus je omnoho spokojnejší s vyváženým a zdravým jedálničkom, než s každodenným bojom s nezdravými tukmi, ktoré mu neustále servírujeme. Skúsme preto zmeniť svoju životosprávu aspoň nejakou maličkosťou a pozorovať na sebe zmeny, ktoré nás prinútia zmeniť omnoho viac.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“

Oprencakova Anna