Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Odšťavujete?

Odšťavujete?

Odšťavovanie je v dnešnej dobe pomerne populárne. Či už za účelom detoxikácie, vyššej koncentrácie živín alebo ako súčasť rôznych redukčných diét. Ide vlastne o proces získavania šťavy z čerstvej zeleniny alebo ovocia, ktorá prispieva k rýchlej výžive buniek, orgánov, tkanív a vôbec všetkých častí tela.

Výhody odšťavovania
  • Jednoduchý spôsob ako získať vitamíny a prospešné látky aj z tých druhov ovocia, ktoré by sme inak nezjedli.
  • Podporuje imunitný systém.
  • Pomáha odstrániť toxíny z tela.
  • Podporuje trávenie a zhadzovanie nadbytočných kilogramov.
  • Zaplaví telo stopovými prvkami.
  • Hneď zrána vám takáto šťava dodá prirodzenú energetickú podporu, bez toho aby ste sa uchyľovali k stimulantom ako je káva.
  • Pomáha predchádzať strate živín ku ktorým dochádza pri varení alebo zohrievaní.

Čo by ste mali vedieť pred pridaním čerstvej šťavy do vášho jedálnička?
Vždy si pripravte len toľko šťavy koľko ste naraz schopní vypiť, pretože čerstvo vylisované šťavy majú tendenciu rýchlo zoxidovať. Odporúčaná dávka je min. 0,5 l šťavy denne.

Čerstvá šťava nie je smoothie!

Odšťavovanie vs. mixovanie. Poznáte rozdiel?


Odšťavovanie

Šťava sa extrahuje pomocou odšťavovača. Je to vlastne voda plná živín bez obsahu vlákniny. Odšťavovaním získame vitamíny, minerály a fytoživiny rýchlejším spôsobom a bez toho, aby sme zaťažili náš tráviaci systém. Pri tomto spôsobe spracovania sa síce odstráni všetka nerozpustná vláknina, ktorá je dôležitou súčasťou zdravej výživy, no jej odstránením sa umožní zvýšiť absorpcia jednotlivých živín. Náš tráviaci systém tak nemusí naplno pracovať, aby jedlo ,,rozobral“ a vytiahol z neho všetky cenné látky. Je to obzvlášť vhodné pre tých, ktorí majú problémy s trávením. Vláknina v pokrme podporuje spomalenie procesu trávenia a poskytuje tiež pomalšie uvoľňovanie živín do krvného obehu. Všetko má ale svoje výhody aj nevýhody.

Na to, aby ste docielili pol litra šťavy musíte použiť približne 3x viac ovocia a zeleniny, než na prípravu smoothie. Teda aj prijmete 3x viac vitamínov a minerálov.

Mixovanie

Tzv. smoothie sa vyrába mixovaním celých plodov v mixéri. Keďže nápoj obsahuje aj vlákninu, je to pomerne sýte občerstvenie. Navyše je dosť univerzálny – možno k nemu pridať rôzne druhy orechov, semien, superfoods, proteínových doplnkov, rôznych ochucovadiel, jednoducho takmer všetko čo vám napadne. Je to vynikajúca alternatíva pre tých, ktorí sú často na cestách a nemajú čas na varenie alebo čakanie v reštauráciách. Zasýti a pomôže predĺžiť pocit sýtosti.

Všeobecne platí, že ak chcete získať čo najväčší úžitok z vašich štiav a smoothies, je dôležité použiť správne vybavenie. Ak si odšťavovač nemôžete dovoliť alebo sa vám pri ňom nechce tráviť čas, je možné si 100%-tné šťavy zakúpiť tu. Vždy si ale vyberajte tie, ktoré neobsahujú konzervanty a sú nepasterizované.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa len poďakovať za objednávku, ktorá mi prišla a vlastne aj celkovo za všetky. Síce mi doma vždy chvíľu trvá, kým porozbaľujem všetky tie sáčky, ale cením si, že si dávate tak záležať na bezpečnej preprave zásielky :) Na balíčky od Vás sa vždy veľmi teším.“

Jana Guráňová