Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Opaľovanie v tehotenstve

Opaľovanie v tehotenstve

Prvé slnečné lúče nás začínajú hriať a nejednu ženu lákajú von, aby sa krásne opálila. Pre normálneho človeka je opaľovanie prínosné. Dodáva nám vitamín D, dobrú náladu, avšak dávajte si pozor, aby ste to s opaľovaním neprehnali. A dvojnásobne to platí v prípade tehotných žien. Na jednej strane dodávame potrebné látky pre správne kosti a vývin svojmu dieťatku, no na strane druhej mnohokrát ubližujeme svojej pokožke. Pokožka tehotných žien je omnoho citlivejšia než je to v prípade žien, ktoré pod srdcom nenosia nový život. Pozrime sa spolu na niekoľko rád, ktoré vám pomôžu opaľovať sa s mierou tak, aby to bolo dobré pre vaše dieťatko aj pre vás samotnú.

Chloazma

Možno ste sa s týmto zaujímavým názvom ešte nestretli, ale takýto problém postihuje veľa tehotných žien. Slnko pokožke spôsobuje, že na nej vznikajú malé tmavé škvrny. Objavujú sa najmä v okolí tváre, nosa, očí, pier, ale rovnako sa môžu objaviť aj na iných častiach tela. Sú to vlastne nepríjemné pigmentové škvrny, ktoré žiadnu z nás nepotešia. V mnohých prípadoch sa stáva, že takéto škvrny ženám po pôrode zmiznú, avšak pozor, nemusí to byť pravda a v niektorých prípadoch vám škvrny ostanú. Aby ste ostali v bezpečí aj na slnku, snažte sa mu vyhýbať za pomoci napríklad slameného klobúka. Ak vidíte, že sa vám drobné škvrny vytvárajú, radšej sa bráňte týchto pár mesiacov slnku. Keď bude bábätko na svete, vynahradíte si to.

Vitamín D a kyselina listová

Zatiaľ, čo nám slnko podporuje vytváranie vitamínu D v tele, kyselina listová nám jeho pôsobením z tela mizne. A to hlavne z tela bábätka, a preto by tehotné ženy mali dbať na prísun tejto látky omnoho viac než v bežnom období života. Vedeli ste o tom, že vám stačí byť desať minút denne na priamom slnečnom žiarení a vášmu telu to stačí na vytvorenie dostatočného množstva vitamínu D? Preto sa nemusíte báť, že aj popri vyhýbaniu sa slnku nebudete mať dostatok tejto látky.

Nepomáhajte si ani opaľovaním v soláriu!

Ak patríte k ženám, ktoré si jednoducho leto bez opálenia nevedia predstaviť, musím vás sklamať. Ani solárium nie je v tomto období vhodnou voľbou. Vždy sa odporúča pred návštevou solária, poradiť sa so svojim lekárom, ale ani ten nebude nadšený vašou voľbou. Zamyslite sa predtým radšej nad dobrom vášho dieťatka a vydržte to jeden rok bez extrémneho opaľovania, ktoré navyše môže viesť k neskoršej rakovine kože a starnutiu pokožky.

Hydratácia

Veľmi dôležitou zásadou je nevyhľadávať slnečné lúče v čase, keď sú najextrémnejšie. V prípade, že už ste ich silnému pôsobeniu vystavené, dbajte na dostatočný príjem tekutín, ovocných, či zeleninových štiav a podobne. Je dôležité myslieť v prvom rade na dieťa, ktoré nemusí tieto horúčavy v brušku dobre znášať.

Ochranné krémy

Toto je tiež nevyhnutne dôležité. Nie je možné, aby sme sa vyhli slnku, veď predsa pobyt na čerstvom vzduchu sprevádzaný teplom, ktoré nás hreje je úžasný. Musíme však dbať na dostatočnú ochranu pokožky pomocou opaľovacích krémov. Vyberajte si produkty, ktoré sú šetrné k pokožke a majú vysoký ochranný faktor. Tak si budete isté, že môžete bezpečne tráviť čas na slniečku.

Aby ste svoje dieťa neobrali slnkom o žiadne dôležité látky, naša stránka vám pre tehotné ženy ponúka množstvo zaujímavých produktov. Môžete si napríklad vybrať bio čaje pre tehotné ženy, čaj podporujúci tvorbu mlieka u matiek, čaj podporujúci chuť do jedla, koncentrovanú kyselinu listovú alebo železo vo forme tabliet, ďalej anízový sirup, ktorý podporuje dýchacie cesty, aróniový sirup vhodný ako zdroj významných látok pre organizmus alebo rôzne bio ovocné šťavy, ktoré vás osviežia a dodajú vám potrebné vitamíny. Je si z čoho vyberať.

Pokožka ženy, ale i celý organizmus a plod sú na slnko veľmi citlivé. Preto treba brať do úvahy všetky riziká spojené s opaľovaním sa v tomto období a predchádzať im rôznymi prostriedkami. Či už ochranou pomocou okuliarov a klobúkov, za pomoci vitamínových doplnkov, pitia väčšieho množstva tekutín alebo ochrannými krémami, ktoré dokážu citlivú kožu v tomto období spoľahlivo ošetrovať. Dbajte o svoju bezpečnosť, a rovnako o bezpečnosť vášho dieťatka.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky, bola som s vašou sľužbou veľmi spokojná.“

Kusovská Anna