Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Orechy - prírodný zdroj zdravých tukov

Orechy - prírodný zdroj zdravých tukov

Ktoré orechy sú Vaše najobľúbenejšie? Naša príroda nám ponúka toho toľko, začo by sme jej mali byť nekonečne vďační. Práve ona je zdrojom drobných, ale zato veľmi výživných orechov. Mandle, pistácie, kešu, arašidy, lieskovce, vlašské...Konzumujete ich pravidelne? Ich pravidelná konzumácia je skvelý spôsob, ako dodať nášmu telu potrebné množstvo zdravých tukov. Každý z nás by dokázal hneď teraz vymenovať minimálne päť druhov orechov, ktoré ho počas sekundy napadnú v mysli a práve v tom spočíva ich najväčšia výhoda- v rozmanitosti druhov, spomedzi ktorých si takmer každý nájde svojich obľúbencov. V prvej časti nášho článku spoločne preskúmame zaujímavosti o lieskovcoch, vlašských orechoch a mandliach.

Lieskové orechy bojujú proti únave, ale i migrénam

Obľúbený plod liesky obyčajnej, ktorý stvárnil hlavnú rolu v Troch orieškoch pre Popolušku, upokojuje náš nervový systém. Je veľkým favoritom budúcich mamičiek, ktoré zaraďujú lieskové oriešky do svojho jedálnička najmä v úvodných týždňoch tehotenstva, nakoľko práve lieskovce predstavujú prevenciu vzniku niektorých vývojových vád bábätka a sú bohaté na obsah kyseliny listovej. Tehotné mamičky konzumujú orechy počas tehotenstva i kvôli skutočnosti, že ak bude plod počas tehotenstva vystavený niektorým potravinám (ako sú napríklad aj oriešky), tak si prirodzeným spôsobom postupne začne budovať na ne znášanlivosť a predíde sa tak do budúcna vzniku rôznych alergií a potravinových intolerancií. Prečo dať lieskovcom jednoznačné „áno“ ? Podporujú tvorbu červených krviniek a prečisťujú naše cievy. Trápite sa s častými migrénami? Matka príroda má na nepríjemné migrény zaručený liek- lieskové oriešky!
Náš tip: Pripravte si sladké raňajky (alebo koláčik) s použitím čoko-orieškovej pomazánky SAMBA, na ktorej sladkom obsahu sa podieľa až 45% kvalitných lieskových orieškov a neobsahuje žiadne umelé prísady, farbivá ani konzervanty.

Podporte činnosť mozgu vďaka vlašským orechom

Vlašský oriešok, prezraď nám, čo dobrého v sebe skrývaš? Vlašské orechy sú veľmi bohaté na obsah nenasýtených a polynenasýtených mastných kyselín- v preklade: obsahujú veľké množstvo zdraviu prospešných kvalitných tukov, ktoré tvoria približne 60% hmotnosti orechu podobajúceho sa tvaru ľudského mozgu. Pravidelnou konzumáciou vlašských orieškov podporujete kognitívne funkcie mozgu, deduktívne myslenie, koncentráciu, ale i pamäť. Zaujímavosťou je, že vďaka ich obsahu minerálnych látok, predovšetkým mangánu, vplývajú priaznivo na mužskú plodnosť. Okrem tukov a minerálov sú vlašské orechy bohatým zdrojom vlákniny, antioxidantov a vitamínov A, B, C a E. Vďaka vlašským orechom je pokožka vo vlasoch bez lupín. Vedeli ste, že kozmetické prípravky s obsahom týchto orieškov dokážu eliminovať tmavé kruhy pod očami?
Náš tip: Vyskúšajte organický za studena lisovaný olej z vlašských orechov od výrobcu Dr.Feelgood vhodný použitie v studenej kuchyni, ale i do vyživujúcich vlasových kúr.

Výťažok z mandlí hydratuje pokožku

Znížte hladinu vysokého cholesterolu prírodnou formou pomocou mandlí, ktoré obsahujú kyselinu linolovú. V porovnaní s vyššie spomínanými vlašskými orechmi majú podstatne menší obsah kalórií a ich konzumácia je odporúčaná aj kvôli ich obsahu vlákniny. Na množstvo sto gramov týchto orieškov pripadá len 161 kalorií. Vedeli ste, že existuje viac ako 30 druhov mandlí? Pýšia sa vysokým obsahom horčíka, ktorý priaznivo obohacuje naše nechty, vlasy i pokožku. Kozmetický priemysel s obľubou využíva tento druh orechov predovšetkým kvôli ich hydratačným účinkom na pokožku. Mandle chránia srdce a priaznivým spôsobom ovplyvňujú i krvný tlak.
Náš tip: Objavte jemný mandľový olej od Nobilis Tilia vhodný na aromamasáž, ktorý má regeneračné účinky a dokáže upokojiť pokožku spálenú od slnka.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den. Dnes prišiel tovar a som velmi spokojná za rýchlu službu. Ďakujem. Pekný den.“

Anonym