Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Otužovanie

Otužovanie Aj vy smrkáte akonáhle Vás vonku trošku ofúkne? Tak potom máte oslabenú imunitu. Prečo ? Lebo v dnešnej dobe sedíme vo vykúrených, niekedy až prekúrených autách, následne vo vykúrených bytoch a v lete sa chladíme klimatizáciou. Výsledkom toho je naša znížená imunita a akonáhle sme vystavení väčšiemu teplotnému rozdielu, vzniká vysoké riziko prechladnutia. Preto otužovanie je najlepšou prevenciou ako tomu predísť. Otužovanie je spôsob zvyšovania tolerancie chladu. Pri otužovaní nám zaručene nebude v zime chladno.

Prečo otužovať?
Otužovanie organizmu môže posilniť funkciu imunitného systému a tým je prevenciou vzniku infekčných ochorení. Otužilci majú okrem zvýšenej imunity schopnosť lepšie odbúravať stres, prekrvia sa im periférne časti tela, najlepší je slastný pocit po pár desiatkach sekúnd vo vode, ale aj duševná rovnováha a posilnenie vôle.

Ako začať ?
Najlepšie je začať s otužovaním vo Vašej sprche, ale začnite radšej vlažnou vodou a pomaly ju ochladzujte. Určite oceníte blažený pocit po sprche, keď Vás prejde triaška a následne sa utriete. Ale pozor ľudia s ochorením srdca alebo štítnej žľazy by studenú sprchu nemali používať.

Formy otužovania
Ak Vám už sprcha nestačí a chcete ísť do vody von, zvoľte radšej letné obdobie, pretože Vás hreje teplo z vonku. V zime z bezpečnostných a zdravotných dôvodov by čas pobytu v studenej vode nemal presiahnuť 20 minút. Existujú aj iné formy otužovania. Napríklad môžete spávať pri otvorenom okne, prechádzať sa po snehu naboso, poprípade sa v ňom vyváľať, intenzívne vetrať domácnosť, alebo môžete chodiť pravidelne na prechádzky v nepriaznivom počasí ľahšie oblečení. Sauna je tiež forma otužovania, najmä keď po saunovaní vleziete do bazéna s ľadovou vodou.

Je to na Vás
Možno ste si teraz povedali, že ľudia ktorí sa idú kúpať v teplotách pár stupňov nad nulou, to asi nemajú v hlave v poriadku, ale nesúďte čo ste nevykúšali. Môžete na sebe cítiť blahodárne účinky chladu a otužovania, je len na Vás ako sa rozhodnete.

Výhody otužovania:
  • zlepšená imunita (ušetríte na liekoch, ušetríte čas presedený v čakárni u lekára, vyhnete sa bolesti pri liečbe)
  • posilnenie na tele aj duši
  • budete dobre znášať výkyvy tlaku a počasia
  • slastný pocit
  • čistá myseľ
  • zmiernenie alergií
  • zmiernenie hypertenzie
  • potlačenie nervových či psychických porúch
  • zlepšenie termoregulácie tela
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky čajov, ktoré som akútne potrebovala. Som príjemne prekvapená sortimentom, ktorý máte v ponuke, vašim prístupom k zákazníkovi, dôkladným zabalením tovaru a po tejto skúsenosti som sa stala vašou vernou zákazníčkou.“

Anna