Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Paprika

Paprika

Práve v tomto období sú záhrady plné chutnej a chrumkavej papriky. Niektorí si z nej vyrábajú lečo, iní ju konzumujú len tak surovú vo forme šalátov alebo ako skvelý doplnok k čerstvému chlebíku. Paprika je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vlákniny a iných prospešných látok. Dokonca má toľko vitamínu C, že dokáže pokryť naše potrebné denné dávky. Najlepšia je však červená paprika, pretože okrem mnohých látok obsahuje aj vitamín A, ktorý je nevyhnutný pre náš skvelý zrak. Poďte sa naučiť o paprike, čo najviac, aby ste zistili, že v jedálničku je skutočne nevyhnutná.

Zloženie

V prvom rade sa v paprike nachádza veľké množstvo vlákniny potrebnej pre naše trávenie a tiež antioxidantov. Okrem toho v nej nájdeme spomínaný vitamín A dôležitý pre náš zrak. Tiež obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej, ktorá je potrebná pre tvorbu červených krviniek. Okrem toho v paprike nájdeme aj vitamín C alebo vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi. Veľmi zaujímavou zložkou je v prípade červenej papriky karotenoid, lykopén. Táto látka spôsobuje červené zafarbenie papriky a dokáže bojovať s nebezpečnými voľnými radikálmi, ktoré na nás každý deň útočia. Táto látka je tiež prevenciou pred vznikom rakoviny prostaty alebo vaječníkov. Napokon v paprike nájdeme aj veľa draslíka, ktorý je skvelý pre naše svaly a reguláciu krvného tlaku.

Čo tak zvoliť čili?

Okrem klasickej papriky tu máme aj čili papričky. Vyznačujú sa podlhovastým tvarom a ostrou chuťou. To znamená, že nemusia chutiť každému. V súčasnosti sa nevyužívajú už len ako súčasť slaných jedál, ale rovnako aj v rôznych dezertoch a najslávnejšia je momentálne horúca čokoláda s čili. Kto neochutnal, môže ľutovať. Čili papričky okrem spomínaného zloženia, ktoré sa ukrýva aj v klasických paprikách, ponúkajú látku s názvom kapsaicín. Práve vďaka tejto látke majú čili papričky svoju ostrú chuť. A čím je chuť výraznejšia, tým viac kapsaicínu papričky obsahujú. Na túto štipľavú chuť si človek dokáže postupne zvyknúť aj keď spočiatku je z nej šokovaný. Kapsaicín má antioxidačné účinky a dokonca sa povráva, že má protirakovinové účinky a dokáže zabíjať rakovinové bunky. Úžasná látka.

Účinky papriky všeobecne

A tu máme zhrnuté účinky papriky:

  • Podporuje trávenie
  • Má antioxidačné účinky
  • Posilňuje imunitu
  • Podporuje naše oči
  • Pomáha pri chudnutí
  • Pomáha telu hospodáriť s vodou
  • Skvelo zasýti
  • Stará sa o naše hrubé črevo

Naša stránka vám ponúka množstvo výrobkov z papriky. Či už sú to BIO krekry alebo čipsy, ďalej prípravok chilli burner, ktorý podporuje spaľovanie tukov a je určený na efektívne chudnutie. Ďalej vám ponúkame rôzne skvelé koreninové zmesi, ktorých súčasťou je aj paprika. Výber je na vás.

Paprika je skvelá zelenina, ktorá by nemala chýbať v žiadnom jedálničku. Naučte sa ju konzumovať v rôznych formách a uvidíte, že bude mať na váš organizmus blahodarné účinky. A ak ste ešte neochutnali horúcu čokoládu s čili, je najvyšší čas.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky čajov, ktoré som akútne potrebovala. Som príjemne prekvapená sortimentom, ktorý máte v ponuke, vašim prístupom k zákazníkovi, dôkladným zabalením tovaru a po tejto skúsenosti som sa stala vašou vernou zákazníčkou.“

Anna