Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pastierska kapsička

Pastierska kapsička

Pastierska kapsička je jednou z rastlín, ktorá nám dokáže pomáhať v rôznych oblastiach. Napríklad zastavuje krvácanie a upravuje menštruáciu. Táto rastlina má drobné plody, ktoré majú tvar srdca a pripomínajú kožené kapsy starovekých pastierov. Práve z tohto dôvodu vznikol názov tejto rastliny. Táto rastlina patrí medzi najrozšírenejšie na svete. Nájdeme ju na pobreží, a rovnako v horských oblastiach s nadmorskou výškou 2000 m n. m. Presnejšie v studených oblastiach strednej alebo severnej Európy a na druhej strane aj v tropických častiach Ameriky alebo Ázie. Pastierska kapsička pôvodne pochádza zo Stredomoria, ale schopnosti semien putovať a prispôsobiť sa akémukoľvek druhu pôdy z nej spravili najrozšírenejšiu rastlinu na svete. Poďme spolu preskúmať jej účinky na náš organizmus.

Opis rastliny

Pastierska kapsička je ročná rastlina, ktorá patrí do čeľade Crucifarae - kapustovité. Táto rastlina dorastá do výšky 50 centimetrov. Listy rastú do tvaru prízemnej ružice okolo dlhej stonky. Na rastline sa nachádzajú drobné biele kvety. Plody má ploské a dužinaté, trojuholníkovitého tvaru. Majú mierne slanú chuť. Na používanie sa využíva celá rastlina, to znamená, kvety, listy, plody aj koreň.

Obsah látok

Pastierska kapsička je vďaka svojmu zloženiu univerzálnym pomocníkom pre každého človeka. Obsahuje biogénne bielkoviny, napríklad cholín, acetylcholín alebo tyramín. Tieto látky účinkujú na nervový systém, sťahujú tepny orgánov, a podobne. Okrem toho v nej nájdeme aj diosmínové flavonoidy. Pozrime sa podrobne na jej účinky.

Oblasti pôsobenia

Táto rastlina je účinným prostriedkom na zastavovanie krvácania. Látky obsiahnuté v pastierskej kapsičke sú schopné sťahovať malé krvácania. Ďalej je táto rastlina schopná posilňovať tráviacu sústavu. Pastierska kapsička pomáha črevám, aby znovu nadobudli svalové napätie a povzbudzuje ich peristaltické pohyby. Ďalšou oblasťou účinkovania je maternica. Rastlina dokáže vďaka svojmu zloženiu účinne zmierňovať nadmerné krvácanie pri menštruácii. Okrem toho pomáha pastierska kapsička aj pri krvácaní z nosa. V tomto prípade je potrebné piť zápar z rastliny niekoľko dní po sebe. Rovnako pomáha pri urýchľovaní pôrodu, resp. pri ochabnutosti svalov maternice alebo slabosti. V prípade, že trpíte častou zápchou, aj v tomto vám táto rastlina pomôže, pretože podporuje odstraňovanie ochabnutých čriev. A napokon pomáha pri nízkom krvnom tlaku.

Príprava a použitie

Pripraviť si rastlinu na použitie môžeme viacerými spôsobmi. Prvým je zápar. Na jeho prípravu potrebujeme 30 - 60 gramov rastliny na jeden liter vody. Lúhujeme päť minút. Odporúča sa piť 3 - 5 šálok denne, ale nie v čase jedla. Pri menštruačných poruchách sa zápar musí začať piť týždeň pred začiatkom menštruácie. Ďalšou možnosťou použitia sú vlhké obklady. Stačí, ak máme gázu alebo nejakú látku, ktorú namočíme do spomínaného záparu a prikladáme na postihnuté miesto. Napokon je tu ešte možnosť použitia nosovej zátky v prípade krvácania z nosa. Gázu namočíme do záparu a aplikujeme do oblastí nosa.

Ak vyhľadávate produkty, ktoré sú zložené práve z tejto rastliny, môžete si vybrať z ponuky uvedenej na našej stránke. Máme k dispozícii napríklad sypaný čaj z pastierskej kapsičky určený najmä na priaznivé vplývanie na obehový systém. Okrem toho si môžete vybrať ženský čaj, ktorého zložkou je práve pastierska kapsička. Tento čaj pôsobí najmä na ženský organizmus a procesy v ňom prebiehajúce. Tiež máme v ponuke tinktúru z pastierskej kapsičky, ktorú môžete využiť rôznymi spôsobmi pri mnohých ťažkostiach.

Inšpirujte sa prírodou a naučte sa využívať jej dary. Práve prírodné produkty sú k nášmu telu šetrné a odstraňujú ťažkosti ľahko a bez vedľajších účinkov. Pastierska kapsička je vďaka svojmu rozšíreniu naozaj dostupná pre každého, a preto vám odporúčam buď si zakúpiť niektorý z produktov alebo si čaj jednoducho vyrobiť doma z nazbieraných rastlín. Verím, že spomenuté informácie vám pomôžu a pastierska kapsička sa stane súčasťou vášho života.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Spojojnost s vami. Tovar som si objednal vcera a uz dnes ho tu mam. Oreganovy olej akurat som si ho namiesal zriesil ale kusim povedat teda ma ale silu“

Milan Šlahor