Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pohybom počas leta za dobrou náladou

Pohybom počas leta za dobrou náladou

Každodenné slnečné počasie a príjemné vonkajšie teploty počas letných mesiacov prirodzene lákajú k aktivitám ešte väčšmi než v ostatných ročných obdobiach roku. Či už patríte medzi aktívnych športovcov alebo sa pohybovým aktivitám venujete iba príležitostne, bola by veľká škoda nevyužiť priaznivé počasie a letnú atmosféru i na venovanie sa športu. Mnohí nám dajú za pravdu, že letné ročné obdobie má schopnosť dodávať do každodenných momentov dobrú náladu a pozitívnu energiu, a presne to vám dokáže dodať i športová aktivita. Výsledok je teda jasný, spojením leta a športu máte záruku poriadnej zásoby skvelej nálady a radosti.

Športové aktivity podporujú optimálnu činnosť mozgu

Kedy je ideálnejší čas na spoznávanie prírodných krás než počas leta? Ak máte vyhradených pár chvíľok voľného čas, tak hurááá do prírody. Viete, ako sa hovorí, že jediná zlá prechádzka v prírode je tá, na ktorú ste sa nevydali. Či si trúfate na dlhšiu vysokohorskú túru, celodenné spoznávanie lesa alebo kratšiu prechádzku na čerstvom vzduchu, základ je vždy rovnaký - dokonale zregenerujete telo i myseľ a skvelo si oddýchnete. Pravidelný pohyb napomáha v boji proti stresu, úzkostiam i depresii. Vďaka venovaniu sa športovým aktivitám prispievate k správnej funkcii svojho mozgu, čo sa následne v každodennom živote odzrkadlí na schopnosti koncentrácie, kreativity a pamäte. Šport vás zároveň dostáva i do lepšej kondície, okrem iného napomáha lepšej činnosti krvného obehu, ale i tráviaceho systému.

Nezabúdajte počas leta zodpovedne dodržiavať pitný režim

Slniečko letných dní je síce veľmi prívetivé a lákavé, na druhú stranu vie byť aj veľmi nebezpečné. Nech sa vydáte do exteriéru vykonávať akýkoľvek športovej aktivity, je veľmi dôležité mať na pamäti dodržiavanie príjmu optimálneho množstva tekutín. Dôsledky nezodpovedného dbania na pitie tekutín sú už všetkým veľmi dobre známe, od bolestí hlavy, cez nevoľnosti, až po nebezpečný úpal či fyzickú únavu alebo vracanie môžete svojmu telu spôsobiť skutočne nepeknú (a niekoľko-dňovú) neplechu.

Pri dodržiavaní pitného režimu nie je nikde prísne stanovené, že musíte piť iba čistú vodu. Povinný nápoj sa dá jednoducho a zdravo doplniť napríklad o citrónovú šťavu alebo nakrájané ovocie. Pri dodržiavaní pitného režimu vám zaručene môžu napomôcť i šťavy z ovocia a zeleniny alebo rôzne smoothies. Ďalším skvelým tipom sú napríklad ľadové čaje. Pre ešte netradičnejšie dodržiavanie povinného príjmu tekutín môžete dať šancu napríklad kokosovej vode, matcha latté či nápoju z kombuche.

Aký šport zvolíte?

Počas leta sa dá venovať aktivitám na záhradke, športovisku, pri vode i na horách. Výber toho najideálnejšieho prostredia je úplne na vás. Šancu môžete dať napríklad popoludňajšiemu či podvečernému cvičeniu jogy alebo pilátesu, ktoré s prehľadom zvládnete i vo svojej záhradke či na balkóne. Počas leta sa dá i skvelo si zabehať, a to najmä v skorých ranných hodinách či krátko po západe slnka. Spomedzi vodných športov skúste dať šancu napríklad čoraz populárnejšiemu paddleboardingu či klasickému plávaniu. Nemožno nespomenúť i obľúbenú turistiku do hôr či menej náročné prechádzky do prírody - obe varianty vám dodajú pocit príjemného objatia prírody a ponúknu neopakovateľné zážitky.

Nech sa počas leta vydáte zdolávať akúkoľvek športovú výzvu, okrem ochrany proti dehydratácií dbajte aj na dostatočnú ochranu hlavy pred priamym slniečkom a taktiež ochranu pokožky pred spálením.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“

Adamcová