Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pomaranče v jedálničku

Pomaranče v jedálničku

Oranžová farba nám žiari z regálov v obchodoch po celý rok. Niekomu možno pripomínajú Vianoce a zimné obdobie, no pomaranče už dávno prestali byť len sezónnym ovocím, a preto si ich môžeme vychutnať v každom ročnom období. Pomarančová šťava je popri jablkovej v našej krajine najobľúbenejšia. Mnohokrát si ju kupujeme v obchodoch už hotovú, ale po výživovej stránke by sa nám omnoho viac vyplatilo trošku sa premôcť a vyrobiť si šťavu z čerstvých plodov. Okrem toho môžeme pomaranče použiť na prípravu rôznych dezertov, ovocných šalátov a podobne. Pomaranče sú skvelé v budovaní silnej imunity, pretože obsahujú rovnako ako aj ostatné citrusy veľa vitamínu C, čo pomáha pri rôznych virózach, chrípke alebo prechladnutí. Pozrime sa na pomaranče bližšie a zistime, akými blahodarnými účinkami ovplyvňujú chod nášho organizmu.

Charakteristika

V krajinách pôvodu pomarančov sú tieto plody symbolom slnka a leta. V chladnejšom podnebnom pásme sú najrozšírenejším južným ovocím. Sú šťavnaté a majú lahodnú chuť. Pomarančovník je vždyzelený strom, ktorý pochádza z oblastí Ázie a južnej Číny. Odtiaľ sa postupne rozšírili aj do iných oblastí, napríklad do Afriky, Austrálie, Južnej Ameriky alebo do krajín Stredomoria. V týchto krajinách sú pomaranče dôležitým vývozným artiklom. Na pomarančoch však nevieme spoznať ako veľmi boli chemicky ošetrované, pretože mnohokrát musia byť ošetrené ako obrana proti dotieravému hmyzu alebo iným škodcom a chorobám.

Obsah pomarančov

Ako som už uviedla, pomaranče obsahujú veľké množstvo vitamínu C. Vitamín C je hlavným motorom života buniek a podieľa sa na nespočetnom množstve metabolických reakcií. Okrem toho v ňom nájdeme veľa vitamínov zo skupiny B-komplexu. Z minerálov sa v ňom nachádza napríklad vápnik, ktorý je potrebný pre naše zuby a kosti, horčík, ktorý podporuje naše srdce a svaly alebo selén, ktorý pomáha zachovať prirodzenú imunitu organizmu.

Účinky Tu sú najúžasnejšie účinky pomarančov:
  • Urýchľujú bunkový metabolizmus
  • Dodávajú nám vitalitu
  • Odstraňujú poruchy koncentrácie
  • Aktivizujú žľazy
  • Zvyšujú libido
  • Stimulujú duševnú energiu
  • Posilňujú imunitu
  • Ovplyvňujú krvotvorbu
  • Podporujú naše vlasy, nechty a pokožku
  • Posilňujú ďasná
  • Podporujú chudnutie
Bojujú s únavou

Pomaranče sú skvelé v tom, že dokážu zvíťaziť nad únavou. Práve nedostatok vitamínu C sa prejavuje týmito stavmi. Konkrétne znížená intenzita látkovej premeny na 70% alebo menej spôsobí pokles výkonnosti a koncentrácie. A práve vďaka zloženiu pomarančov, dokážeme tieto procesy ovplyvniť a nad únavou zvíťaziť.

Naša stránka vám prináša množstvo výživových doplnkov, ktoré v sebe zahŕňajú skvelé zloženie a účinky pomarančov. Môžete si vybrať napríklad pomarančovú šťavu, BIO pomarančovú kôru, éterický pomarančový olej, pomarančové sušienky. Okrem toho si môžete vybrať koncentrované vitamíny vo forme klasických alebo cmúľacích tabliet, či sirupu. Je na vás, čo zvolíte.

Pomaranče sú skvelým osviežením v lete i v zime. Dokážeme z nich vytvoriť chutné jedlá alebo dezerty a rovnako osviežiť organizmus vo forme čerstvej šťavy. Konzumujte pomaranče častejšie a uvidíte, že sa to prejaví na vašej imunite a fungovaní celého organizmu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážená spoločnosť Biocare! Ďakujem pekne za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky /Dračia krv/. Po včerajšom oznámení telefónom a mailom mi dnes doobeda poštárka doručila balíček. Ďakujem aj za priložený malý darček, som veľmi spokojný.“

PhDr. Štefan Slisz