Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pomoc s tráviacim systémom

Pomoc s tráviacim systémom

Určite ste sa už aj vy, aspoň raz v živote stretli s nepríjemnými problémami v tráviacom systéme. Či už to boli bolesti a kŕče, vracanie, nevoľnosť, nechutenstvo, pálenie záhy alebo nafúknuté brucho. Toto je len pár diagnóz, ktoré súvisia práve s poruchami tráviaceho systému. Tráviaci trakt nám v organizme zabezpečuje odvádzanie škodlivín, teda čistenie nášho organizmu a samozrejme trávenie všetkých potravín, ktoré skonzumujeme, a preto správny chod týchto orgánov je nevyhnutný pre kvalitný a spokojný organizmus i život. Dobre vieme, že najväčším spúšťačom tráviacich porúch je naše stravovanie. To znamená, že na to, aby sme boli v poriadku a naše telo fungovalo ako hodinky, potrebuje tráviť tie správne a hlavne zdravé potraviny. Poďme sa teda spolu pozrieť, čo je pri takýchto problémoch vhodné konzumovať, ako sa poruchy prejavujú a o ktoré vlastne ide.

Symptómy

Ako som už spomínala v tomto prípade ide o ťažkosti a bolesti, ktoré vychádzajú z tráviaceho traktu, to znamená, že sú lokalizované v žalúdku a črevách. Medzi hlavné symptómy týchto ťažkostí patrí:

  • Bolesti
  • Kŕče
  • Pocit nepríjemného tlaku
  • Pocity plnosti
  • Nevoľnosť a vracanie
  • Pálenie záhy
  • Nechutenstvo
  • Nafúknuté brucho

Prečo vznikajú?

Medzi príčiny vzniku týchto ťažkostí zaradzujeme množstvo faktorov. Môže to byť napríklad infekcia, otrava potravinami, nedostatok tráviacich enzýmov, hnilobné procesy a podobne. Veľmi veľkým spúšťačom je nesprávna strava, a preto by sme nemali konzumovať hlavne potraviny, ktoré sú vyrobené zo svetlej múky a to cestoviny, biele pečivo, pizzu, ďalej sú veľmi nebezpečné sladkosti a taktiež sladené nápoje a napokon aj mastné mäso. Týmto potravinám sa v prípade, že chcete zdravo žiť, okamžite vyhnite a uvidíte, že trávenie sa zlepší.

Pomoc

Ako som už spomínala najdôležitejšia je zmena jedálnička. Vďaka zdravej strave budeme už po pár dňoch produkovať dostatočné množstvo žalúdočnej kyseliny, taktiež zvýšime pohyb čriev. To znamená, že po pár dňoch konzumácie zdravých produktov dokážeme odstrániť aj takú zápchu. Medzi látky, ktoré by mali byť v strave obsiahnuté pre správne fungovanie nášho trávenia patrí hlavne vláknina. Vlákninu nájdeme vo všetkých druhoch ovocia a zeleniny. Mali by sme konzumovať najmä ovocie a zeleninu s vysokým obsahom vody. Okrem toho je dobré konzumovať sóju a sójové produkty. Medzi najzdravšie sójové produkty patrí tofu syr. Sójové produkty sú skvelé v tom, že blúdivý nerv zásobujú acetylcholínom. Táto látka stimuluje tvorbu žalúdočnej kyseliny, a preto dokážeme lepšie využívať bielkoviny v tele. Okrem zdravého stravovania sa, je dôležité jesť v malých dávkach. To znamená, že jedlo si počas dňa rozdelíme na viacero menších porcií. Taktiež je dôležitou zásadou nejesť po desiatej večer, pretože náš organizmus a taktiež tráviaci systém je už nastavený na oddych a my ho v takomto čase jedlom už len zaťažujeme. Tiež je dôležité nejesť v strese, ale každé sústo si pomaly vychutnať a poriadne prežuť.

Zdravé stravovanie je skutočné dôležité pre správne fungovanie nášho tela. Vďaka správnemu výberu potravín naše telo nezaťažujeme a umožňujeme mu, aby všetky procesy prebiehali správne a zdravo. Zamyslite sa nad vlastným stravovaním a v prípade tráviacich porúch hľadajte spúšťača a snažte sa ho odstrániť. Zdravá strava vám pomôže.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zasielka prisla v poriadku.Velmi pekne dakujem za jej rychle dorucenie a darcek navyse.“

Morhac