Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Porazte chronický stres pomocou bylín

Porazte chronický stres pomocou bylín

Stres môže byť hlavnou príčinou mnohých zdravotných ťažkostí. Existujú však prírodné prostriedky – adaptogénne byliny, ktoré vám ho pomôžu poraziť. Prevzatie kontroly nad týmto problémom je rozhodujúce pre celkové zdravie, môže spomaliť proces starnutia a zabrániť predčasnému úmrtiu.

Často chodíte k lekárovi pre bolesť hlavy, nespavosť, úzkosť? To všetko môže byť príčinou chronického stresu. Bohužiaľ často jediným riešením bývajú lieky na predpis. No ak pochopíte ako stres poškodzuje organizmus, docielite prvý krok k prevzatiu kontroly nad vašim zdravím.

Je normálne, že počas života zažívame množstvo stresových situácií. Avšak chronický stres vedie k neustálemu uvoľňovaniu kortizolu (hormón produkovaný nadobličkami, ako reakcia na stres) čo vedie k preťaženiu. Telo sa stáva na tento hormón citlivé a môže vyvolať množstvo zápalových reakcií, vrátane hormonálnej nerovnováhy. A ako možno už aj vieme, zápal je zodpovedný za takmer všetky zdravotné problémy dnešnej doby.

Aké adaptogény pomôžu eliminovať chronický stres?

Adaptogénne byliny už tisíce rokov pomáhajú telu obnoviť prirodzenú rovnováhu a bojovať proti negatívnym účinkom stresu. Priaznivo ovplyvňujú našu náladu, energetickú hladinu, pomáhajú znížiť počet chronických ochorení a zároveň predĺžiť náš život. Z našich životov nie je možné odstrániť všetky zdroje stresu. No je možné poskytnúť nášmu telu to, čo je potrebné, aby sa mohlo brániť ich negatívnym účinkom.

Poznáme niekoľko adaptogénnych bylín, pričom každá z nich má jedinečné výhody. K najlepším možno zaradiť ashwagandhu, cordyceps, posvätnú bazalku a rozchodnicu ružovú.

Ashwagandha je pravdepodobne jednou z najpopulárnejších a najznámejších adaptogénnych bylín, ktorá pomáha zlepšiť celkovú silu a vytrvalosť. Tradične sa používa v ajurvédskej medicíne ako tonikum. Táto výkonná bylina pomáha zlepšiť vytrvalosť, imunitu a dokonca podporiť dlhovekosť. Je obzvlášť užitočná pri nadpriemernej fyzickej záťaži, ktorá tiež môže vyvolať zápal a poškodiť svalové vlákna.

Cordyceps je huba tradičnej čínskej medicíny. Huby sú už po celé stáročia známe pre ich priaznivé účinky na imunitný systém. Takže nie je žiadnym prekvapením, že aj Cordyceps môže byť užitočná pri zvyšovaní imunitných funkcií u tých, ktorí čelia chronickému stresu. Stres výrazne poškodzuje imunitu, takže je dôležité urobiť všetko čo je vo vašich silách na jej obnovu a zabrániť tak bežnému stresu, aby sa stal chronickým problémom.

Posvätná bazalka, známa ako Tulsi je tiež bylinou často využívanou v Ajurvéde. Môže pomôcť ochrániť telo pred oxidačným stresom a udržať zdravú rovnováhu kortizolu. Má upokojujúce účinky a môže byť dokonca nápomocná pre tých, ktorí trpia stavmi úzkosti alebo majú problémy so spánkom.

Rozchodnica ružová pomáha vyvážiť systémy stresovej reakcie organizmu tým, že pomôže regulovať hladinu kortizolu a dosiahnuť tak stav homeostázy. Je zodpovedná aj za produkciu serotonínu, látky zodpovednej za celkovú duševnú pohodu. Podporuje činnosť mozgu, pamäte a pomáha zvýšiť odolnosť organizmu voči vplyvom toxínov a stresu.

Pokiaľ chcete prevziať kontrolu nad chronickým stresom a obnoviť homeostázu pre optimálne fungovanie tela, potom zvážte jednu z týchto štyroch adaptogénnych bylín. Tieto bylinky sú tu už po tisíce rokov, a práve ony môžu byť odpoveďou na kontrolu negatívnych dopadov chronického stresu vo vašom živote.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednavka mi bola dnes dorucena, maximalne rychlo a bezproblemovo, vyjadrujem spokojnost, dakujem. “

Pallajova