Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Posilnenie kostí

Posilnenie kostí

Zdravé kosti sú nevyhnutnou súčasťou našej existencie. Nezaobíde sa bez nich žiaden náš pohyb. V kostiach neustále prebiehajú zmeny, čo znamená, že ich fyziologický stav sa mení z okamihu na okamih. Ak našim kostiam nedoprajeme dostatočný pohyb a dostatočný prísun vápnika a iných výživných látok, naše kosti nám začínajú mäknúť. Ak im však živiny dodáme, opäť pevnejú. Aby bol metabolizmus vápnika v našom organizme dostatočný, je potrebné dodávať svojmu telu vitamín D. V prípade, že sa nachádzame niekde, kde je neustále počasie bez jediného slnečného lúča, môže sa to odzrkadliť aj na našich kostiach. Práve v takomto období by sme mali dbať na prísun vápnika a vitamínu D, či už prostredníctvom stravy alebo za pomoci výživových doplnkov, ktoré sa v dnešnej uponáhľanej dobe stali skvelými pomocníkmi v dopĺňaní rôznych živín.

Ako spoznáme problémy s kosťami?

Medzi základné symptómy, vďaka ktorým spoznáme, že naše kosti potrebujú pomoc, patria:

  • Ťahanie v kostiach
  • Deformácie kostí
  • Lámavosť kostí
  • Bolesti v kostiach
  • Časté zlomeniny
  • Rozpad kostí
Problémy s kosťami môžeme charakterizovať ako nepríjemné pocity, ťažkosti a bolesti, ktoré vychádzajú z kostí. Príčin týchto ťažkostí môže byť mnoho. Napríklad traumatické stavy, zápaly, opotrebovanie kostí, nedostatok vápnika, fosforu a iných minerálov a vitamínov, ktoré z metabolického hľadiska s našimi kosťami súvisia.

Pomoc

Aby sme sa vyhli ťažkostiam s kosťami, musíme si uvedomiť, že výživa a pohyb musia byť dostatočne skombinované. Kostrový aparát potrebuje byť dostatočne zaťažovaný. Pohyb stimuluje gény v bunkových jadrách a aktivizuje regeneráciu našich kostí. Za najzdravší pohyb považujeme pohyb na slnku. Ak denne pobudneme 20 minút na slnku alebo na dennom svetle, ultrafialové lúče sú schopné zaktivizovať v kožných bunkách kosťotvorný vitamín D. Tento vitamín súčasne dáva impulzy na všetky vitalizujúce procesy, ktoré prebiehajú v kostiach a v tkanivách. Keby sme vitamín D neprijímali, naše črevá by nedokázali prijímať vápnik a transportovať ho ďalej do našich kostí a zubov.

Strava

Vápnik potrebný pre kosti by sme mali vyhľadávať v nasledujúcich plodinách. Nájdeme ho v mangolde, kapuste, brokolici, špenáte, šošovici, fazuli, figách a orechoch. Okrem toho potrebujeme prijímať vitamín D, ktorý nájdeme napríklad v hubách.

Ak si nedokážete dopriať dostatok vápnika alebo vitamínu D rôznymi spôsobmi, je na mieste dodať si tieto látky prostredníctvom výživových doplnkov. Naša stránka vám ponúka množstvo produktov. Môžete si vybrať napríklad koncentrovaný vitamín D vo forme tabliet alebo kvapiek. Tiež ponúkame koncentrovaný vitamín D spolu s vápnikom vo forme tabliet alebo šumivé tablety. Vápnik si môžete zaobstarať vo forme BIO ovocného prášku z Acai, ktorý obsahuje vápnik, horčík a vitamín C na posilnenie imunity. Okrem toho ponúkame chutné sójové tyčinky, ktoré obsahujú vápnik alebo sušené kozie mlieko, ktoré obsahuje kombináciu množstva potrebných živín.

Naše kosti nám slúžia celý život. Zaslúžia si preto potrebnú starostlivosť a pravidelný prísun látok, ktoré sú nevyhnutné. Okrem toho by sme nemali zabúdať na pravidelný pohyb a v prípade nadmernej hmotnosti aj na chudnutie, pretože nadbytočnými kilogramami svoje kosti len zaťažujeme. Starajte sa o svoje telo a ono vám bude dlho slúžiť vo skvelej forme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Uzasne sluzby, moja poklona :)“

Klaudia V.