Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Posilnite imunitu aj pleť červenými bobuľkami Goji

Posilnite imunitu aj pleť červenými bobuľkami Goji

Možno ste v poslednej dobe zachytili ovocie s názvom Goji alebo Kustovnica čínska. Verte, že určte to nie je náhoda, keďže popularita rastliny pochádzajúcej z Číny s červenými bobuľovitými plodmi práve zažíva obrovský boom. Aj keď je Goji v tradičnej čínskej medicíne známa už niekoľko stáročí, do našich končín sa dostáva len v posledných rokoch. Čo je možno aj škoda, keďže Kustovnica nám má toho veľa čo ponúknuť.

Ako sme už naznačili, z tejto rastliny sa najčastejšie využívajú jej plody. Práve tie totiž obsahujú toľko živín ako žiadne iné ovocie, ktoré pravidelne konzumujeme. Má napríklad až 500krát viac vitamínu C ako pomaranče a 15krát viac železa ako špenát. Tomu sa teda povie poriadna nádielka no verte, že to ešte zďaleka nie je všetko. Práve vďaka vysokému obsahu živín sa Goji stáva čoraz viac populárnou. Označuje sa ako životobudič či vitamínová bomba. Ak sa na obsah malých bobuliek pozrieme bližšie, nájdeme v nich vitamíny, ktorých obsahujú skutočne obdivuhodne veľa. Veľké zastúpenie má najmä vitamín C, vitamín E a vitamínove skupiny vitamínu B. Toto zastúpenie vitamínov predurčuje Goji najmä k posilneniu imunity. Bobuľky taktiež obsahujú veľké množstvo betakaroténu, ktorý funguje ako antioxidant.
Ak zájdeme ešte ďalej, v Goji nájdeme aj aminokyseliny, ktoré sú pre naše telo tiež veľmi dôležité. Keďže si ich naše telo nevie vyrobiť a musí ich prijímať, Goji sa stáva záchranou. Obsahuje totiž až 18 druhov aminokyselín, čím sa stáva skutočnou kráľovnou. Stopové prvky sú taktiež v početnom zastúpení železa, medi, vápnika či germánia, ktoré má významné protirakovinové účinky.

Vieme už, čo všetko v plodoch Kustovnice nájdeme, teraz prichádza na rad praktické využitie. O tom, že nám dodá energiu sme si už povedali. Veľmi významnou je aj schopnosť podpory a zlepšenia imunity, čo má za následok potlačenie infekčných ochorení. Goji so svojimi antioxidačnými účinkami dokáže zmierniť príznaky starnutia a dokonca posilniť mentálne zdravie, spánok či pamäť. Nesmieme zabudnúť ani na významnú podporu trávenia a zlepšenie metabolizmu, čo v konečnom dôsledku môže viesť aj k podpore chudnutia.

Goji môžeme konzumovať v rôznych formách. Stretnúť sa môžeme so samotnými plodmi v sušenej forme, ktoré majú zaujímavú chuť pripomínajúcu kombináciu brusnice, jablka a šípky. Pri ich konzumácii sa však neodporúča presiahnuť 5g plodov denne. Ak máte chuť na lahodný osviežujúci nápoj, môžete siahnuť po šťave, respektíve džúse z Goji. Nemusíte sa pritom báť straty živín. Šťavy sú za studena lisované a uchovávajú si všetky antioxidanty a minerály. Zaujímavosťou je, že na 1 liter šťavy je potrebných až 6kg bobúľ. Odporúčaná denná dávka je 25ml šťavy či už samotne alebo ako prímes do smoothie alebo limonády.

Veľmi vzácny je Goji olej, ktorý má blahodarné účinky na pleť. Olej má príjemnú vôňu a obdivuhodne napína pleť. Je vhodný pre všetky typy pleti či už pre starnúcu kožu, ktorú hydratuje a vyhladzuje alebo mladistvú mastiacu sa pokožku. Jeho antioxidačné účinky pomáhajú chrániť pleť pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Medzi jeho benefity taktiež patrí účinná hydratácia a zjednotenie tónu pleti, vyhladenie vrások okolo očí či odstránenie pigmentových škvŕn. Olej sa nanáša na navlhčenú pokožku a jemne sa vmasíruje.

Goji nájdeme dokonca aj vo forme prášku, ktorý je vhodný do jogurtov, kaší, zmrzliny či smoothie. Je teda iba na vás, ktorá forma vám prinesie želaný účinok. Veď tých má Goji skutočne viac ako dosť. Bola by teda škoda ich nevyužiť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za super rýchle doručenie mojej objednávky, aj za priložený darček. Vždy som s vaším obchodom veľmi spokojná.“

Katarína Meskova