Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Posilnite si imunitu

Posilnite si imunitu Prichádza jeseň a s ňou k nám zavíta aj sychravé, daždivé a chladné počasie, ktoré rozhodne neprospieva našej pochmúrnej nálade, ale ani zdraviu. Naša imunita je vplyvom viacerých faktorov oslabená a na každom kroku na nás číhajú choroby. Imunitný systém našťastie možno posilňovať vhodnou stravou. "Nadopujte" sa vitamínmi a urobte niečo pre svoju líniu!

V chladnom období sme vo väčšej miere vystavovaní záťaži a náš imunitný systém je oslabený, sme náchylní na prechladnutie a chrípkové ochorenia. Preto by sme vo väčšej miere mali dbať o to, aby sme telu dopriali vyššie dávky vitamínov.
Aby bolo naše telo schopné prekonať nádchu alebo chrípku, potrebuje širokú paletu výživných látok, obsiahnutých hlavne v čerstvom ovocí a zelenine. Náš jedálny lístok by mal byť obzvlášť v tomto období bohatý na vlákninu, minerály a vitamíny.

Ak sa chcete tešiť z blížiacej sa zimy v zdraví, doprajte si každý deň:

Jablká a citrusové plody
Citrusy obsahujú mnoho výživných látok - vitamín A a C, flavonoidy, karotenoidy, vlákninu, a draslík. Pomaranč, podobne ako citrón, je výdatným zdrojom niacínu a draslíka. Konzumáciou grapefruitov do tela prijímame okrem Céčka aj pektín, ktorý je skvelý na zníženie škodlivého cholesterolu.
Jabĺčka zase dodajú telu potrebné antioxidanty a stopové prvky, pripravia žalúdok na trávenie, pomáhajú aj pri zápche. Tiež vyplavujú z tela nadbytok kuchynskej soli a vody. Ak pocítite, že na vás ide migréna, zjedzte aspoň jedno jablko.

Tanier zeleniny
Surová, kvasená, dusená - zelenina v akomkoľvek stave nášmu telu iba prospeje. Obohatí ho o lykopén, karotenoidy a kyselinu listovú. Tiež je bohatým zdrojom vlákniny. Listová zelenina obsahuje obrovské množstvo antioxidantov a iných výživných látok, ktoré majú na imunitný systém pozitívny účinok.

Päť orechov
Patríte k milovníkom orechov? Pokojne si ich doprajte, sú plné výživných látok- obsahujú vitamíny E a A, nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu, meď a horčík

Strúčik cesnaku
Ak cítite, že na vás niečo lezie, rýchlo siahnite po cesnaku. Nakrájajte si nadrobno 1 - 3 strúčiky a nechajte ich aspoň 15 minút postáť. Počas tejto doby sa v cesnaku vytvoria účinné látky, hlavne alicín. Dajte ho na polievkovú lyžicu a zapite vodou alebo čajom. Prehltnite ho bez toho, aby ste ho rozhrýzli. Vtedy sa nemusíte obávať neželaného zápachu.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve mi bol doručený balík. Veľmi pekne ďakujem za tak rýchle vybavenie mojej objednávky. Určite posuniem ďalej informácie o vás.“

Masaryková