Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Posilnite si imunitu pred jeseňou a zimou

Posilnite si imunitu pred jeseňou a zimou Sychravé počasie, dážď, zima, sneh... Poznáte to, jeseň a zima sa blíži a vy sa zase nevyhnete nachladnutiu, nedajbože chrípke. Myslite preto dopredu a už teraz si posilnite imunitu. A možno vás tie choroby tento rok minú.

Ako posilniť imunitu?
Ponúkame vám hneď niekoľko spôsobov, ako pred zimným obdobím posilníte vašu obranyschopnosť. Tu je prvá z nich:

Jedzte zdravo
Lekári tvrdia, že správnou vyváženou stravou dostaneme do tela potrebné vitamíny. Avšak pre posilnenie imunitného systému potrebujeme najmä vitamín C, E a A. Okrem toho, že si ich môžete doplniť formou výživových doplnkov, obohaťte svoj jedálny lístok o jablká, pomaranče, mandarínky, kivi či paradajky, papriku, brokolicu a fenikel. V tomto ovocí a zelenine je totiž veľa vitamínu C. V orechoch, rastlinných olejoch, mlieku či masle zase nájdete dostatok vitamínu E. Vitamín A nájdete vo vajciach, mlieku, samozrejme, v zelenine ako mrkva či pečeni.

Aspoň trochu športujte
Podľa štatistík je priemerný Slovák chorý dvakrát do roka. A práve jeseň je obdobím, kedy najčastejšie ochorieme. Ďalším spôsobom, ako si posilniť imunitný systém je pohyb. Dlhšia prechádzka po čerstvom vzduchu, bicyklovanie, beh, plávanie či napríklad tenis, bedminton, basketbal či futbal. To všetko sú športy, ktoré vám pomôžu rozhýbať telo. Nemusíte športovať do vyčerpania, ale zato pravidelne.

Postarajte sa o dobré trávenie
Máme na mysli najmä črevá a črevnú mikroflóru, ktoré spracovávajú stravu a získavajú z nej látky dôležité pre správny chod organizmu. Črevný trakt je vlastne súčasťou imunitného systému. Dennodenne musí zápasiť s tým, čo zjeme a rýchlo to vylúčiť v prípade, že ide o pôvodcov ochorení. Posilniť črevnú mikroflóru je potrebné najmä po chorobách, kedy ste užívali antibiotiká či hnačkách. Do svojho jedálneho lístka zaraďte najmä biele jogurty, cmar, kyslé mlieko, ale aj zeleninu, obilie a strukoviny.

Vyhýbajte sa stresu
Spojte dva spôsoby na posilnenie imunity do jedného. Vyskúšajte masáž, pri ktorej sa príjemne uvoľníte, zabudnete na stres a posilníte si imunitný systém. Rovnako dobré je aj saunovanie, návšteva wellnesu či sprchovanie sa striedavo v teplej a studenej vode. Kvalitnú kúpeľ si môžete pripraviť aj doma, a to pridaním niekoľkých kvapiek prírodného bio oleja do horúcej vody. Ten si vyberte podľa toho, či chcete len relaxovať, alebo sa zbaviť bolesti hlavy či dokonca ekzému.

Doprajte si svetlo
Po krásnom slnečnom lete nás čaká pochmúrna zima. Slnečných lúčov bude ubúdať, preto si doprajte čo najviac svetla, kým môžete. Aj v zime si vyjdite von na svetlo, kedykoľvek to pôjde. Prečo? Pretože slnečné lúče vám v tele aktivujú tvorbu vitamínu D. Ten je vynikajúci nielen na kosti, ale aj na tvorbu hormónov, ktoré vám ovládajú - zlepšujú náladu.

Ani v zime nezabúdajte na pitný režim
Mnoho ľudí práve v zime zabúda na pitný režim. Leto a teplo nás totiž núti piť viac, tým že sa potíme a máme častejšie smäd. V zime na studenú vodu častokrát nemáte chuť. Ak však nebudete dostatočne piť, spomalí sa váš metabolizmus, zhustne vám krv, bude vás bolieť hlava... Preto si v zime uvarte dobrý bylinkový či ovocný čaj, ktorý vám dodá nielen tekutiny, ale aj energiu a vitamíny.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den. Dnes prišiel tovar a som velmi spokojná za rýchlu službu. Ďakujem. Pekný den.“

Anonym