Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Potraviny pre krásnu pleť

Potraviny pre krásnu pleť

Zamýšľate sa občas pri pohľade do zrkadla, prečo je vaša pleť sivastá a mdlá? Alebo sa naopak tešíte z krásnej pleti bez jedinej chybičky, pri ktorej žiarite šťastím? Tajomstvo zdravia pleti sa neodvíja len od používania tej správnej kozmetiky. Starostlivosť by sme mali začínať už v našom vnútri, teda v samotnom stravovaní, ktoré ovplyvňuje nielen pleť, ale pokožku celého tela, vlasy a nechty. Ak chce žena, alebo muž žiariť a rozdávať energiu svojím výzorom, je potrebné sa o svoju pleť starať tou správnou stravou. Jedálniček je potrebné upraviť tak, aby sme v ňom minimalizovali prijaté tuky a cukry a nahradili ich ovocím a zeleninou a všetkými zdravými produktmi, ktoré nám sama príroda ponúka. Poďme sa teda pozrieť, čo je vhodné konzumovať v boji o krásnu pleť, ktorá vyrazí dych každému.

Paradajky

Mnohí z nás, ktorí si pestujú paradajky vo svojich záhradách, vedia, aké sú vlastnoručne vypestované plody chutné. Čoskoro budú červené a my si vďaka nim budeme môcť zlepšovať pleť. Paradajky obsahujú množstvo vitamínov, akými sú vitamín B alebo C, taktiež obsahujú betakarotén alebo v súčasnosti veľmi cenené antioxidanty, ktoré robia s telom zázraky. Paradajky sú skvelou potravinou, ktorá sa stará o našu pleť, a preto by sme ju do nášho jedálnička mali zaradzovať čo najčastejšie.

Mrkva

Mrkva, ale taktiež už spomínané paradajky alebo špenát, mango a rebarbora obsahujú betakarotén. Betakarotén je provitamín vitamínu A. V prvom rade ho prijímame preto, aby sme nadobudli krásne a dlhotrvajúce opálenie. Áno, to je jeden z jeho účinkov. Avšak vedeli ste, že blahodarne pôsobí v boji proti akné? V prípade, že je to pre vás novinka, určite príjmom betakaroténu proti akné zabojujete. Vložte preto do svojho jedálnička aj spomínané potraviny a vaša pleť vám bude vďačná.

Špenát

Špenát som spomenula v súvislosti s betakaroténom a taktiež je to cenný zdroj antioxidantov. Medzi vitamíny, ktoré v ňom nájdeme patrí vitamín C alebo E, taktiež látky akými sú zinok, kalcium a množstvo iných. Špenát nám pomáha bojovať s únavou pleti, taktiež blahodarne vplýva na vlasy a nechty a čo je skvelé, táto potraviny vďaka svojim vitamínom a zloženiu, spomaľuje starnutie. Netreba ho preto v obchodoch prehliadať. Konzumujte ho v čo najväčšom množstve.

Potraviny obsahujúce antioxidanty

Už som spomínala, že napríklad také paradajky antioxidanty obsahujú. Avšak môžeme ich hľadať aj v špenáte, hrozne, brokolici, jahodách, malinách, ríbezliach a podobne. Tieto látky nám prečisťujú organizmus a vďaka nim je naše telo zdravé a krásne. Presne takto pôsobia aj na našu pleť, z ktorej vďaka nim odchádza množstvo škodlivín a toxínov. Nezabúdajte si občas natrhať alebo kúpiť malé sladké ovocné plody a osviežite si nielen horúci deň, ale taktiež svoju pleť.

Mliečne výrobky

Z mliečnych výrobkov je pre účely starostlivosti azda najúčinnejší jogurt. Nielen, že si ho ženy pridávajú do rôznych doma vyrábaných masiek na pleť, ale taktiež je to zázrak pre našu črevnú mikroflóru. Jogurt obsahuje množstvo vitamínov zo skupiny B, okrem toho kalcium, vápnik, zinok. V prípade, že konzumujeme dostatok jogurtov, alebo si z nich robíme masky na pleť, vďaka tejto potravine bude naša pleť hebká a svieža. Doprajte si jogurt pravidelne a uvidíte, že zlepšíte nie len svoje trávenie, ale taktiež stav svojej pokožky.

Pozor na nepriateľov v strave

Medzi takéto potraviny patrí všetko, čo by ste behom sekundy vymenovali za nezdravé. To znamená nezdravé cukry a tuky, sladké nápoje, biele pečivo, vyprážané jedlá, sladkosti a samozrejme taktiež alkohol. Tieto potraviny treba konzumovať s mierou a vždy, ak je to možné, nahradiť ich zdravšou alternatívou. Viem, že je ťažké odolávať takýmto dobrotám, ale skutočne, v prípade, že trošku oživíte svoj jedálniček, vaša pleť na to bude reagovať.
Zdravé stravovanie vplýva na celý chod nášho tela. Je potrebné vyvážene sa stravovať a snažiť sa znižovať prísun nezdravých pokrmov, ktoré na nás číhajú z každej strany. Prehodnoťte svoje stravovanie a naučte sa zdravšie žiť nielen pre krajšiu pokožku a pleť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková