Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Poznáte už Aloe vera

Poznáte už Aloe vera

Známa rastlina, zvaná Aloe vera bola označovaná za zázračnú už pred tisíckami rokov. Liečivé účinky sukulentnej byliny Aloe objavili už v starovekom Egypte, keď si s obľubou Egypťanov získala i názov „ rastlina nesmrteľnosti“. Jej používanie sa postupne rozšírilo do celého sveta, získala si priazeň i v Indii. Aloe sa stala obľúbenou v tradičnej čínskej medicíne a Američania využívali jej laxatívne účinky už v 19. storočí. Moderná medicína zaradila priaznivé účinky Aloe vera do užívania v roku 1930, kedy sa dátuje prípad vyliečenia chronickej dermatitídy práve pomocou tejto výnimočnej rastliny. Aloe vera má regeneračné, protizápalové, antibakteriálne, ale i antiseptické účinky.

Jej pestovanie si vyžaduje prostredie, kde neklesá teplota pod 5 stupnňov Celzia a preto ju možno často nájsť vo vonkajších oblastiach Južného Talianska a Španielska. Krajiny s chladnejšou klímou využívajú pre pestovanie Aloe vera skleníky. Rastlina nie je náročná na pôdu a veľmi dobre uchováva vlhkosť. Vďaka jej silným penetračným vlastnostiam môže prenikať jej liečivé pôsobenie hlboko do bunkovej štruktúry nášho organizmu. Aloe vera si našla svoju priazeň pri vonkajšom i vnútornom použití, pretože nášmu telu ponúka pestrú škálu zdravotných benefitov. Je bohatá na obsah stopových prvkov, medzi ktoré patrí vápnik, horčík, zinok i železo. Najvýznamnejšie vitamíny, ktoré Aloe vera obsahuje sú vitamíny B, ale i vitamín C a kyselina listová. Aloe je významným zdrojom esenciálnych aminokyselín, ktoré ľudský organizmus získa výlučne z potravy a nedokáže ich vytvoriť samo. Zázračná rastlinka ponúka obsah veľkého množstva enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení a rozkladajú potravu. Súčasťou Aloe sú aj antrachinóny majúce antibakteriálne a protiplesňové účinky.

Najrozšírenejší produkt z Aloe vera je gél, ktorý je vhodný na vonkajšie i vnútorné použitie. Je bojovníkom pri problémoch s akné, popáleninami, suchej pokožke a pomáha pri hojení rán. Gél aktívne bojuje i proti bolesti sprevádzajúcej reumu a obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobia proti starnutiu kože. Pre spracovanie Aloe vera sa využíva šťava z jej listov. Častým spracovaním rastliny je i do podoby šťavy, tabliet, spreju, či nápojov. Šťava je skvelým detoxom pre naše narušené trávenie po sviatkoch plných ťažkého výborného jedla. Aloe vera má podporné účinky pre činnosť tráviaceho traktu a úspešne dokáže bojovať s črevnými problémami, pretože má schopnosť detoxikovať črevá a podporiť ich prirodzený chod. Častokrát ju môžeme nájsť ako súčasť obsahu preháňadla kvôli jej schopnosti revitalizácie črevnej flóry a účinku proti črevným parazitom. Šťava sa pri problémoch s tráviacim traktom konzumuje 2 až 3 krát denne a uľahčuje pohyb a elimináciu zložiek jedla. Konzumácia šťavy z Aloe predchádza nadmernej absorbcii tukov z potravy. Aloe vera dokáže zmierniť i nepríjemné a častokrát bolestivé problémy sprevádzajúce menštruáciu. Spomedzi benefitov nemožno nespomenúť i podporu imunitného systému a antioxidačné účinky.

Rastlina Aloe vera sa stala obľúbenou v kozmetike i v kuchyni. Nájdeme ju v rôznych krémoch, vodách i šampónoch. Kozmetika využíva prípravky z Aloe i pri eliminácii celutitídy, ktorá trápi mnohé ženy. Rastlinka je vynikajúcou a zdravou súčasťou rôznych ovocných a zeleninových šťiav, možno ju pridať do smoothie, raňajkovej kaše alebo do jogurtu. Aloe má mnoho fanúšikov, ktorý ju pestujú i doma v kvetináči a využívajú kvôli jej výhodám, ktoré ponúka nášmu telu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle doručenie a darček. Balíček v poriadku. Prajem príjemný deň.“

Miroslav Poliak