Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Poznáte vitamín B?

Poznáte vitamín B?

Nedostatok vitamínov v ľudskom organizme sa často odzrkadľuje rôznymi poruchami jeho funkcií a závažnými ochoreniami. Sú nevyhnutnou podmienkou pre samotnú existenciu organizmu, avšak ten si ich nedokáže syntetizovať v potrebnom množstve. Pre zdravé fungovanie ľudského tela je veľmi dôležité príjmať vitamíny v potrave, ale i formou výživových doplnkov.

Vitamín B, rovnako ako aj ďalšie dôležité vitamíny by mal byť súčasťou vyváženej stravy. V skupine vitamínov B sa nachádza celá rada zdraviuprospešných vitamínov, ktoré udržiavajú mnohé telesné funkcie, posiľňujú a držiavajú imunitné reakcie. Spoločné užívanie celého komplexu vitamínov B je efektívne, pretože jednotlivé vitamíny navzájom podporujú celý rad biochemických procesov v ľudskom tele. Medzi základné vitamíny komplexu vitamínov B zaraďujeme vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavin), B3 (niacín), B5 (kyselina pantoténová), B6 (pyridoxín), B7 (biotín), B9 (kyselina listová) B12 (kyanokobalamín), inozitol, cholín.

Komplex vitamínov skupiny B eliminuje stres, pocity úzkosti, depresie, využíva sa pri liečbe rôznych ochorení. B Complex podporuje tvorbu červených krviniek, má priaznivý vplyv na pamäť i koncentráciu. Vplýva na správnu funkciu enzýmov podieľajúcich san a látkovej premene v organizme. Je často vyhľadávaný i pre jeho funkciu podpory výkonnosti a priaznivo vplýva aj na zdravie vlasov, kože a nechtov. Zvýšený prísun vitamínov skupiny B je častokrát odporúčaný pri nadmernej fyzickej alebo psychickej záťaži.

Medzi časté prejavy nedostatku vitamínu B v ľudskom tele patrí únava, ale i naopak nespavosť, celková nechuť k fyzickej aktivite, strata chuti do jedla, vypadávanie vlasov, kožné ekzémy, akné alebo napríklad hnačka.

Vitamíny zo skupiny B možno získať z pestrého výberu potravín. Vitamín B1 (tiamín), ktorý sa považuje za silný antioxidant sa nachádza v mede, kvasniciach i v orechoch a strukovinách, ako napríklad v hrachu. Riboflavín, teda vitamín B2 má dôležitú úlohu pri telesnom raste a možno ho predovšetkým nájsť vo vajíčkach, mlieku a v zelenine. Funkciu tráviaceho ústrojenstva podporuje vitamín B3, ktorý je zastúpený v morčacom mäse, kuracej pečeni aj v listovej zelenine. Niacín, patriaci do komplexu B možno získať napríklad zo semienok slnečnice. Celozrnné potraviny predstavujú skvelý zdroj vitamínu B5, ktorý je potrebný pri syntéze žlčovej kyseliny, cholesterolu aj niektorých hormónov. Vitamín B6 preventívne pôsobí pri liečbe predmenštruačného syndrómu a možno ho získať zo zemiakov, avokáda a rôznych obilnín. Priaznivé účinky pri problémoch s vypadávaním vlasov, krehkých nechtoch a kožných ochoreniach preukazuje vitamín B7, známy ako Biotín, ktorý je obsiahnutý v sardinkách, banánoch alebo v mrkve. Dostatok vitamínu B9 je dôležitý u tehotných žien a žien v reprodukčnom veku. Vitamín B6 možno získať z listovej zeleniny, hrášku alebo z mladej cibuľky. Vitamín B12 nájdeme v mliečnych výrobkoch alebo napríklad v riase Spirulina. Cholín, bitoním a inositol možno z potravy získať z kukurice, fazule, z mandlí alebo napríklad zo sójovej múky.

Výživový doplnok Vitamín B Komplex Natural podporuje celú radu dôležitých funkcií v ľudskom organizme. Má priaznivý vplyv na správnu funkciu imunitného systému, podporuje správne nervové funkcie a psychiku. Prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania, preto je vhodný pre starších ľudí, ale aj ľudí s nadmernou fyzickou, či psychickou záťažou.
Zastúpenie vitamínov skupiny B v ľudskom organizme je nevyhnutné pre jeho správne a zdravé fungovanie. Vyvážený príjem stravy obsahujúcej komplex vitamínov B a jeho správna suplementácia v primeranom množstve napomáhajú k zdravému fungovaniu ľudského tela.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková