Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pre zdravé obličky

Pre zdravé obličky O dôležitosti pitného režimu sme toho v článkoch na našej web stránke popísali už mnoho. Nechceme vás strašiť, ale nedodržiavanie pitného režimu, a teda piť menej ako dva až tri litre vody, čaju či minerálok denne vám môže spôsobiť množstvo zdravotných problémov. Pozrime sa teraz spolu na jeden z nich - obličkové kamene a piesok.

Najprv si však povedzme, čo to vlastne oblička je a na čo nám slúži.
Oblička je asi stopäťdesiat gramov vážiaci párový orgán fazuľového tvaru, ktorý je uložený po stranách chrbtice. Dlhá je asi dvanásť centimetrov, široká asi šesť a skladá sa z dvoch vrstiev, z kôry a drene. Obličky slúžia ako filter pretekajúcej krvi, ale regulujú aj množstvo vody a soli v organizme, odstraňujú splodiny metabolizmu, pomáhajú regulovať krvný tlak, krvotvorbu a acidobázickú rovnováhu.

Obličkové kamene a piesok
Obličková kolika, a teda silná pulzujúca bolesť, nevysvetliteľné bolesti jednej polovice chrbta alebo nutkanie na močenie, krv v moči, nevoľnosť, vracanie, teploty, triaška či nadúvanie to všetko sú príznaky kamienkov či piesku v obličkách. Obličkový záchvat môže trvať niekoľko minút, ale dokonca aj niekoľko dní.
Najčastejšou príčinou obličkových kameňov či piesku je, ako sme už písali, nízky príjem tekutín, ale aj nadbytok určitých látok v tele, ako vápnika či vrodené deformácie močových ciest, jazvy po zápaloch, infekcie močových ciest, ale k tvorbe obličkových kameňov prispieva aj cukrovka či ochorenie štítnej žľazy. Lekár stanovuje diagnózu ultrazvukom, röntgenom či počítačovou tomografiou. Menších kamienkov, ktoré majú do štyroch milimetrov je možné zbaviť sa prirodzenou cestou, väčšie chirurgickým zákrokom alebo rozbitím ultrazvukom.
Dôležitá je však prevencia. Preto opäť prízvukujeme, dodržujete pitný režim! Pite vodu, minerálky, čaje, ovocné džúsy... Kávu, alkohol, sladené či miešané nápoje do pitného režimu nepočítajte.

Betutabs
Pokiaľ vás trápi niektorý z vyššie uvedených príznakov, alebo už máte diagnostikovaný piesok v obličkách, odporúčame vám Betutabs. Tento doplnok výživy vyrobený z listov brezy podporuje aktivitu obličiek a močového ústrojenstva, má podporný vplyv na rovnováhu tekutín v organizme, pri močových kameňoch môže ovplyvniť rozpúšťanie a vyplavovanie piesku a kamienkov, pôsobí antireumaticky a okrem toho pomáha aj pri odstraňovaní problémov s prostatou.

Uritabs
Ďalším účinným doplnkom je Uritabs. Pomáha pri opakovaných zápaloch močových ciest a močového mechúra, zmierňuje bolesti, pálenie a svrbenie, má silné antibakteriálne účinky, pri inkontinencii potláča vznik nežiaducich pachov, obsiahnutý inulín podporuje rast bifidobaktérií v črevnom trakte, ale priaznivo pôsobí aj na krvný tlak.

Colplustabs
Tento prípravok najmä vďaka žihľavovému, púpavovému, brezovému a petržlenovému extraktu priaznivo ovplyvňuje tráviace problémy, pôsobí protizápalovo a má výrazný prečisťujúci vplyv na obličky a močové cesty. Odporúčame ho práve pri obličkových kameňoch či piesku.

Nezabúdajte, že prevencia je oveľa lacnejšia ako samotná liečba. Nepríjemné bolesti v chrbte, moč v krvi či teplota sú príznaky, ktoré určite neignorujte a vyhľadajte lekára. Malé kamienky ešte môžu „vyplávať“, s väčšími však budete mať aj väčšie problémy.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova