Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Preč s akné

Preč s akné Akné je veľký strašiak najmä pre dievčatá v období dospievania. Už pred pubertou sa totiž vyskytuje až u 7 percent z nich. Mladíci však nie sú tohto ochorenia uchránení. Akné sa vlastne vyskytuje, či už v ľahšej forme, alebo s ťažkým priebehom, u 80 až 100 percent dospievajúcej mládeže. Ťažký priebeh tohto ochorenia má až 30 percent postihnutých.

Čo to však akné vlastne je?

Je to chronické ochorenie mazových žliaz, ktorého ťažšia forma si vyžaduje liečbu dermatológa. Objavuje sa v období hormonálnych zmien, a teda práve v období dospievania. Avšak môže sa vyskytnúť aj u starších, tehotných žien, pri chorobách...
Akné je vlastne biela alebo tmavá vyrážka, ktorá vznikne upchaním mazových žliaz. Do vyrážky sa potom dostane infekcia, čo vedie k zápalu a dráždeniu pokožky.
Príčiny vzniku akné sú nám už tiež známe. Ako sme už spomínali, prvou je hormonálna nerovnováha, ďalšou je nesprávna výživa a zlá či nedostatočná starostlivosť o pleť. Spúšťačom je však aj stres a Ďalšími faktormi ovplyvňujúcimi tvorbu akné je zlé životné prostredie, v ktorom žijete, ale aj nedostatok vitamínov a minerálov, pretože akné nie je len kožná choroba. Pri liečbe treba upraviť aj jedálny lístok a zbaviť organizmus škodlivých látok.

Liečte akné od prvých príznakov

Akné je aj psychický problém, pretože nepekná pleť znižuje sebavedomie nielen dievčatám, ale aj chlapcom. Akné je preto veľmi dôležité liečiť od jeho začiatku. Neliečené akné totiž spôsobuje jazvičky a môže sa objaviť aj v neskoršom veku. V prípade, že máte akné, dávajte si pozor na spálenie slniečkom. Niektorí si myslia, že práve slnko ich zbaví nepekných vyrážok, avšak akné nelieči. Iní sa domnievajú, že make-up v prípade akné pleti škodí. Dnes už dostať kvalitný, ba dokonca liečivý make-up, ktorý neupcháva póry. Nikdy však nechoďte spať nalíčené. Pleť umývajte ráno a večer nedráždivým mydlom, raz za týždeň si urobte peeling, dajte si protizápalovú pleťovú masku.

Na liečbu akné
V dnešnej dobe si už na liečbu akné môžete vybrať z mnohých výrobkov. Čistiace mydlá, pleťové vody, toniká, gély, masky, krémy... Dôležité je, aby vašej pleti „sadli“, nedráždili ju, ale prospievali. Ako sme však už vyššie písali, dôležité je liečiť akné aj zvnútra. Na to je ideálny Bactosan. Obsahuje bioaktívne peptidy, ktoré sú najdôležitejšou účinnou zložkou mliečnych proteínov a priaznivo ovplyvňujú stav pokožky. Nielenže podporujú zachovanie zdravej pleti, sú tiež dôležité pre silný imunitný systém a dobré trávenie. Základom produktu je patentovaná látka Praventín. Ide o bioaktívny proteínový komplex, ktorý je bohatý na lactoferín získaný z kravského mlieka. Bactosan je vhodný práve pre mládež v období dospievania.

Akné sa dá liečiť aj laserom. Ošetrujú sa ním čerstvé prejavy akné, ale slúži aj na prevenciu, pretože ovplyvňuje funkciu mazových žliaz. Laserom sa ošetrujú aj jazvy po akné. Ak teda trpíte ťažkou formou akné, ostali vám po akné jazvičky, skúste sa obrátiť na svojho dermatológa a pýtajte sa na liečbu laserom.
Nezabúdajte, že akné je nutné liečiť, nestačí počkať, kým dieťa dospeje. Dôležité je pravidelné ošetrovanie pleti prostriedkami určenými na liečbu akné, upraviť stravovacie návyky, vyhýbať sa stresu, užívať doplnky výživy na pomoc pre liečbu akné, aby ste predišli ťažkej forme, ktorá končí nepeknými jazvičkami, ktoré vám pleť nepekne poznačia na celý život.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcel by som vyjadriť veľkú skopokojnosť z mojej strany, zásielka prišla tým najrýchlejším spôsobom, dostal som pribalený aj darček - pastilky na hrdlo :) , Ďakujem som spokojný, určite si objednám aj nabudúce niečo od Vás!“

Michal Miklovič