Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prečo sa oplatí vyskúšať lyofilizované ovocie?

Prečo sa oplatí vyskúšať lyofilizované ovocie?

Lyofilizované ovocie je skvelým antioxidantom, ktorý vďaka svojmu zloženiu osloví všetkých milovníkov ovocia, ktorí doprajú svojmu zdraviu vitamíny a potrebné minerály. Pojem „lyofilizácia“ síce na prvé počutie mnohým nič nehovorí, avšak ide o veľmi zaujímavý proces, pri ktorom dochádza k veľmi šetrnému sušeniu ovocia mrazom. Jedinečnosť tejto metódy konzervácie spočíva v tom, že si ovocie zachová 98 % obsahu svojej nutričnej hodnoty, na rozdiel od klasického sušeného ovocia, ktoré o svoje vitamíny počas procesu sušenia prichádza. Veľkou výhodou je, že ovocie sušené mrazom neobsahuje žiadne konzervanty a môže byť chutnou súčasťou jedálničkov vegánov a celiatikov.

Počas lyofilizácie ovocia nedochádza ku strate jeho vitamínov a minerálov

Ako prebieha proces lyofilizácie? Na úvod je potrebné vyzdvihnúť fakt, že ovocie nestráca svoju pôvodnú chuť, farbu, vôňu a predovšetkým si aj po konzervačnom procese sušenia stále zachováva takmer všetok podiel vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje. Mrazom sušené ovocie má takmer identickú veľkosť v porovnaní s pôvodným. Sušenie ovocia hlbokým mrazom je šetrné k obsahu antioxidantov, ktorý pretrváva i po samotnom procese lyofilizácie. Ovocné plody neobsahujú žiaden pridaný cukor. Pri procese výroby 1 kg mrazom sušeného ovocia je využitých približne 8 až 10 kg ovocia, ktoré je pestované organickým spôsobom. Produkcia ovocia je pestovaná na vysoko úrodnej pôde nachádzajúcej sa v úrodných oblastiach bez environmentálnej záťaže. Ovocie je do niekoľkých hodín po zbere šokovo zmrazené pri teplote -30 °C, čím sa minimalizuje možnosť straty vitamínov. Šokovo zmrazené ovocie je následne sušené v lyofilizačnej komore, kde dochádza k radikálnemu zníženiu atmosférického tlaku pri teplote -60 °C. Výsledný obsah ovocnej sušiny predstavuje 98% a 2% sú tvorené vlhkosťou.

Má lyofilizované ovocie dobu spotreby?

Čerstvé čučoriedky alebo jahody, ktoré neobsahujú žiadne pesticídy, nemusia byť ani počas zimných mesiacov snom...Veľmi dobrá správa je, že lyofilizáciou konzervované ovocie má záručnú dobu až do dvoch rokov, čo znamená, že máte svoje obľúbené ovocie k dispozícií kedykoľvek a navyše ho nie je nutné umývať. Ak Vás prepadne chuť na vitamínovú bombu, stačí využiť svoje zásoby lyofilizovaného ovocia. Mrazom sušené ovocie neobsahuje žiaden lepok, je RAW a GMO FREE. Nemožno zabudnúť, že predstavuje skvelý zdroj vitamínu C, ktorý oceníme najmä v obdobiach, keď je vplyvom sychravého a chladného počasia naša imunita v oslabení.

Výnimočná superpotravina Arónia

Arónia je výberové mrazom sušené ovocie, ktoré je zaraďované medzi superpotraviny. Svojim bobuľovitým tmavým vzhľadom nápadne pripomína čučoriedky a spomedzi ovocia je jedným z najbohatších zdrojov antioxidantov. Je pomocníkom pri ťažkostiach s močovými cestami a obličkami. Napomáha pri problémoch s trávením a má skvelé protizápalové účinky. Toto výnimočné ovocie síce nie je bežne prístupné v obchodoch, avšak je dostupné v lyofilizovanej forme. Arónia nie je jediným ovocím, ktoré je súčasťou lyofilizovaného sortimentu. Okrem iného si môžete pochutnať na mrazom sušených jahodách, malinách, ale i černiciach a slivkách. V ponuke nájdete aj višne, lesné čučoriedky, čierne ríbezle, marhule, banán, ale aj netradičné mango, žltý melón alebo figy.

Aj doma na Slovensku máme výrobcu jedinečného lyofilizovaného ovocia

S veľkým potešením možno vyzdvihnúť lokálneho výrobcu lyofilizovaného ovocia Brix, ktorý patrí medzi firmy zo Slovenska. Je skvelé vidieť, že sa i v našej krajine výrobcovia venujú tvorbe inovatívnych produktov, ktoré ponúkajú zaručenú kvalitu a obsahujú 100 % čistého ovocia. Produkcia od Brix je veľmi dôsledne kontrolovaná a výroba ponúkaných produktov je v súlade s certifikátmi ISO 9001, HACCP, FSSC 22000. Na záver sa s Vami podelíme o tajomstvo zachovania chrumkavosti ovocia sušeného mrazom, ktoré spočíva v tom, aby bolo uschované vo svojom vzduchotesnom obale. Objavte výnimočnú chuť a vlastnosti lyofilizovaného ovocia, ktoré nájdete i v našej ponuke. Ovocie sušené mrazom poteší Vaše zdravie, imunitný systém a dokonalo spestrí Váš jedálniček.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za zasielku, prisla v poriadku a ako vzdy rychlo. Dakujem aj za darcek, milo potesil.“

Alexander Soska