Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prírodné oleje ako náhrada opaľovacích krémov

Prírodné oleje ako náhrada opaľovacích krémov

Krásne opálenie vďaka prírodným olejom

Snažíte sa vyhýbať kozmetike, ktorá obsahuje rôzne chemické zložky? Ak namiesto klasických opaľovacích krémov siahate radšej po prírodných alternatívach, odpoveďou pre vás môžu byť prírodné oleje. Vašu pokožku nezaťažujú chemickými látkami, regenerujú a vyživujú ju po dlhom slnečnom dni a počas neho Vás spoľahlivo chránia pred slnečným žiarením vďaka ochrannému UV faktoru. Poďme sa pozrieť bližšie na oleje, ktoré dokážu svojou silou chrániť človeka pred UV žiarením a zistime, ako nám tieto oleje prospievajú.

Ktoré oleje môžeme používať?

Medzi oleje, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu a obsahujú UV faktor patrí najmä:
  • Olivový olej
  • Kokosový olej
  • Mandľový olej
  • Avokádový olej
  • Olej z mrkvových jadier
  • Olej z malinových jadier
  • Olej z pšeničných klíčkov
  • Avelánový olej

Olivový olej

Olivový olej je najdostupnejší pre širokú verejnosť. Nachádza sa snáď v každej kuchyni. Olivy sú zázračné plodiny a oleje, ktoré obsahujú môžete okrem kuchyne využiť aj pri opaľovaní. Ochranný faktor sa pohybuje v rozpätí 2 až 8, vždy závisí od kvality oleja. Taktiež si z neho môžete vyrobiť masku na vlasy alebo ho pridať do svojho pleťového krému. Vaša pleť sa vám isto poďakuje.

Kokosový olej

Kokosový olej je na Slovensku čoraz populárnejší, nepochybne pre jeho univerzálne zázračné účinky. Ak preferujte najmä prírodnú kozmetiku, určite u vás doma nechýba. Je možné ho použiť na suché a poškodené vlasy, na pokožku ako telové mlieko, po kúpeli alebo aj na varenie. Ochranný UV faktor kokosového oleja môže byť až 7,1. Závisí však od kvality oleja.

Mandľový olej

Tento olej taktiež veľmi dobre poznáme. Vyrába sa z mandlí a v kozmetickom odvetví sa používa hlavne na výrobu pleťových krémov určených skôr pre suchú pleť, pretože má úžasné hydratačné účinky. Mandle obsahujú viaceré výživné látky ako antioxidanty, rôzne druhy vitamínovm minerálov a samozrejme úžasné oleje, ktoré pokožku chránia, hydratujú a zjemňujú. Ochranný faktor tohto oleja je 4,7 a rovnako ako „kokosák“ pomáha pri starostlivosti o vaše vlasy.

Avokádový olej

Samotné avokádo je dar prírody, ktorý nás lieči a robí s naším telom hotové zázraky. Obsahuje rôzne vitamíny akými sú vitamín A, D alebo E, taktiež rôzne minerály a napríklad aj beta-karotén, ktorý mnohí z vás poznajú najmä ako pomocníka pri chytaní bronzu. Ochranný faktor sa v prípade tohto oleja pohybuje v škále od 4 do 15. Pokožku hydratuje a vyhladzuje a taktiež je vhodný na varenie vašich obľúbených pokrmov.

Olej z mrkvových jadier

Možno vás prekvapí, že práve olej získaný z mrkvových jadier je jeden z najlepších ochrancov pred silným slnkom. Jeho ochranný faktor sa pohybuje v rozmedzí od 30 do 40. Radí sa medzi esenciálne oleje, ktoré sú silne koncentrované a preto je vhodné ho pri opaľovaní zriediť napríklad s olivovým či mandľovým olejom. Ich zmiešaním získate efektívny prírodný „opaľovák“.Tento olej taktiež dokonale hydratuje najmä suchú pokožku hlavy, pokožku hlavy a vlasy a využiť sa dá aj pri liečbe ekzému či iných problémoch s pokožkou.

Olej z malinových jadier

Olej z malinových jadier je esenciálny olej bohatý na OMEGA-3 a OMEGA-6 mastné kyseliny. Taktiež obsahuje množstvo antioxidantov a vitamínu E. Je vhodný na suchú, starnúcu či dehydrovanú pokožku a je spoľahlivým ochrancom pred slnečným žiarením vďaka vysokému ochrannému UV faktoru, ktorý sa pohybuje v rozmedzí 28 až 50. Okrem ochrany pred slnečným žiarením pomáha tiež predchádzať striám, pretože podporuje pružnosť pokožky.

Olej z pšeničných klíčkov

Tento olej je bohatý na vitamíny A, D a E, čím dokonale vyhladzuje a regeneruje pokožku celého tela. Vďaka veľkému množstvu spomínaných vitamínov dokáže tento olej zlepšiť pružnosť pokožky, chrániť ju pred škodlivými účinkami UV žiarenia ako sú vrásky či pigmentové škvrny. Jeho ochranný faktor je približne 20. Olej z pšeničných klíčkov môžete pokojne užívať aj vnútorne, jeho zdraviu prospešné účinky pochádzajú najmä z vysokého obsahu antioxidantov.

Avelánový olej

Olej, ktorý pochádza zo sušených jadier lieskovcov z Chile je bohatým zdrojom OMEGA-9, OMEGA-7 a ďalších mastných kyselín. Je vhodný pre všetky typy pokožky a dobre ho znáša aj aknózna pleť. Má silné regeneračné účinky, preto je vhodný najmä pre starnúcu a suchú pleť a vďaka vysokému faktoru vás dokonale ochráni aj pred silným slniečkom.

Viac info o olejoch TU >>

Sila prírodných olejov je skutočne zázračná a ich využitie je naozaj všestranné. V tých horúcich dňoch vás dokonca spoľahlivo ochránia pred silným UV žiarením. Preto vyskúšajte niektorý zo spomínaných olejov a chráňte sa pomocou prírody.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova