Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Proteínový prášok má nejedno skvelé a chutné využitie

Proteínový prášok má nejedno skvelé a chutné využitie

Konzumácia proteínového prášku je častokrát spájaná s dvíhaním ťažkých činiek vo fitness centrách a s naberaním svalov, avšak jeho využitie prináša omnoho viac alternatív, ako len vypiť proteínový shake po náročnom tréningu. Tento výživový doplnok s nízkym obsahom tuku a lákavým nutričným bielkovinovým zložením, ktorý ponúka pomerne nízky obsah kalóríi, dokáže telo zasýtiť na efektívne dlhú dobu a možno ho kombinovať v našom jedálničku s mnohými obľúbenými surovinami. Nedokáže plnohodnotne nahradiť výživné potraviny, ktoré naše telo potrebuje pre svoje správne fungovanie, avšak je skvelým a navyše i chutným doplnkom k nášmu pestrému jedálničku.

Odštartujte svoj deň naplno a chutne s poriadnou dávkou bielkovín

Raňajky nám dodajú potrebnú energiu potrebnú pre úspešný štart nášho dňa. Je dôležité, aby nás zasýtili na dostatočne dlhú dobu, nikto z nás predsa nemá rád, keď nám hodinku po jedle naše telo dáva signály, že je znovu hladné. Z hľadiska efektívneho zasýtenia je práve porcia raňajkového jedla, ktoré je obohatené o pridaný proteínový prášok, ideálna voľba ako predísť nepríjemnému pocitu hladu. Veľkou výhodou proteínového prášku je možnosť výberu príchute z naozaj veľmi pestrej škály. Klasická čokoláda, vanilka, škorica, kapučíno, pistácie, arašídové maslo, jahody, banán, škorica...Každý si nájde svojho favorita spomedzi príchutí, ktoré trh proteínových práškov v súčastnosti ponúka.

  • Nestíhate venovať veľa času príprave svojich raňajok? Ranný shake v ktorom je proteínový prášok, mlieko, banán spoločne vymixujte a svoje raňajky pokojne môžete šikovne vypiť počas cesty autom do práce.
  • Ak ste fanúšikom ovsených vločiek, skvelým tipom je ovsená kaša s proteínovým práškom a obľúbeným ovocím. Tajným tipom pre ešte väčší objem kaše je cuketa, ktorú najemno možno nastrúhať k vločkám, ktoré varíme na miernom plameni tri až päť minút, dokým kaša nezhustne a následne pridáme proteínový prášok. Raňajky nepotrebujú zbytočný cukor navyše, pretože proteín dodá jedlu vynikajúcu chuť i vôňu.
  • Vyskúšali ste už omeletu na sladký spôsob? K vajíčkam pridáme štipku škorice pre výraznejšiu chuť a rozmiešame v miske spoločne s proteínom. Na panvici môžeme opiecť s použitím kokosového oleja a servírovať s ovocným jogurtom.
  • Milovníci časovo náročnejších víkendových raňajok vedia, že lievance sú vždy stávkou na istotu lahodného prvého jedla dňa. Vyskúšajte do svojho lievancového receptu pridať i proteínový prášok a chuťové bunky objavia nový svet lákavých chutí.

S proteínom sa dá piecť ešte chutnejšie a zdravšie

Proteín má tak všestranné využitie v pečení, že môžete pri tvorení dobrôt zapojiť fantáziu naozaj naplno. Svojou nutričnou hodnotou dokáže obohatiť každý koláčik ku káve, či máte chuť na čokoládové muffiny, ovocný cheescake, brownies alebo tvarohové tiramisu... Pečenie nemusí byť vždy len o cukre, proteín dokáže chuťovo nahradiť suroviny, ktorými koláčiky sladíme a navyše pridá múčniku bielkovinú hodnotu. Aj poobedný dezert môže zasýtiť a byť skvelou výživnou svačinkou, ktorá telu dodá potrebné množstvo energie a zároveň poteší chuťové bunky- stačí vyskúšať tradičný recept s využitím proteínového prášku.

Ovocné smoothie plné bielkovín

Príprava ovocného smoothie nie je časovo náročná a stačí nám k nej zásoba obľúbeného ovocia, mixér a chuť na niečo zdravé. Ovocný shake nemusí byť vždy len o ovocí... skúste experimentovať a pridať proteínový prášok. Chuť proteínového smoothie možno doladiť lyžičkou arašídového masla, ktoré obsahuje zdravé tuky. Na záver pár gramov chia semienok a zdravý olovrant je hotový. Ovocie nám dodá potrebnú vlákninu a proteínový prášok okrem skvelej chuti nás i efektívne zasýti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den.. Dakujem za rychle vybavenie objednavky. Som velmi spokojna.“

Anna Hanuliakova