Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prvá pomoc pri kašli

Prvá pomoc pri kašli Kašeľ „vzniká“ podráždením sliznice a je to jeden z príznakov, že sme chorí. Teda ak hovoríme o kašli z nachladnutia. Poznáme totiž aj dráždivý či suchý kašeľ, ktorý vyvolá napríklad cigaretový dym. My si však povedzme niečo viac o kašli pri prechladnutí a chrípke a ako sa ho čo najskôr zbaviť.

Suchý dráždivý kašeľ
Keď práve takto začnete kašľať, viete, že sa blíži či už vypukla choroba. Takýto kašeľ vzniká krátko na to, ako sa vírus usadí na prieduškách. Po niekoľkých dňoch a litroch vypitého čaju, by ste mali začať vykašliavať hlieny. Tie pomáhajú odstraňovať choroboplodné zárodky z priedušiek. Pokiaľ sú hlieny biele až mierne žlté, je to v poriadku, ak sú zelené, hnedé či dokonca krvavé, navštívte čo najskôr lekára.

Tipy ako sa rýchlejšie zbaviť kašľa


Karamelový čaj
Mnohí na karamelový čaj nedajú dopustiť, tak ho teda skúste vyskúšať aj vy. Pripravíte si ho tak, že si v hrnci skaramelizujete asi 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru. Pridáte asi pol litra studenej vody, treba však znížiť plameň, aby hmota nefŕkala. Keď sa karamel vo vode rozpustí, pridajte stredne veľkú cibuľu, neošúpanú, prekrojenú na polovicu a povarte asi 15 minút.

Mrkvový sirup
Mrkvový sirup si pripravíte tak, že pol litra mrkvovej šťavy zmiešate s 5 lyžicami domáceho medu. Na sporáku ohrejte, do zhustnutia a po lyžiciach dávkujte minimálne 5 krát denne.

Inhalácia tea tree olejom
Tea tree olej má výborné protizápalové účinky, pomáha pri zápaloch nosohltanu, pri bolestiach v hrdle, ale aj pri nádche. Vyskúšajte nakvapkať niekoľko kvapiek oleja do vonnej lampy. Pre inhaláciu dajte 2 až 3 kvapky do horúcej vody, nad ktorou sa pár minút naparujte.

Kúpeľ nôh
Pri kašli, ale aj pri prechladnutí je dobrý kúpeľ nôh. Pomáha najmä pri odkašliavaní, rozpúšťa hlieny. Nohy si minimálne na 10 minút namočte do horúcej vody, môže byť čistá, so soľou, ale dobré je použiť aj rozmrvené horčicové semienka a soľ. Po kúpeli si nohy dobre vysušte, obujte hrubé bavlnené ponožky a zababušte sa do periny.

Vitafort
Tento extrakt z bylín je výborný pri nádche, chrípke, ale aj pri zápale horných dýchacích ciest. Utišuje a zmierňuje kašeľ, uľavuje pri nádche a chrípke. Vynikajúce je, že Vitafort môžete užívať po celý rok, ako prevenciu voči vírusovým ochoreniam.

Prevencia proti kašľu
Najmä v sychravom zimnom počasí treba myslieť na prevenciu nielen proti kašľu. Tu vám odporúčame Echinaceu. Stimuluje imunitný systém práve na boj s vírusovými či bakteriálnymi ochoreniami. Okrem toho skracuje dobu liečenia. Ďalej vám odporúčame aj Guanábanu. Guanabana je strom rastúci v severnej aj južnej Amerike. Listy, ale aj kôra z tohto stromu sa používajú pri liečbe kašľa i chrípky. Bi-iomare je ďalší produkt, ktorý vám dávame do pozornosti. Je výrazným štartérom imunitného systému. Odporúčame ho aj po prekonaní ťažkých chorôb, pomáha nielen pri kašli, ale aj angíne, chrípke či infekciách.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za super rýchle dodanie a vzorky.“

Šipkovská