Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Psychické problémy?

Psychické problémy?

Nejedného človeka v dnešnej dobe trápia psychické problémy. Tieto problémy môžu nastávať z dôvodu nervovej slabosti, ktorá je spôsobená takzvaným nožnicovým efektom. To znamená, že naše telo musí odolávať priveľkému stresu a my mu v tomto boji ešte podlamujeme kolená nedostatočnou stravou, ktorá nie je bohatá na vitamíny a minerály, ktoré naše telo potrebuje. Stres je hlavný požierač všetkého, čo by malo nášmu životu prinášať radosť a vitalitu, a preto je potrebné stresové faktory rušiť a snažiť sa žiť v čo najväčšej vyrovnanosti a harmónii. Najdôležitejšie je si uvedomiť, že svoje nervy nezmeníme z jedného dňa na druhý, ale že ich posilňovanie nám potrvá dlhšie a bude nás to stáť veľa námahy a energie. Výsledok však stojí za to a každý krásny deň, ktorý prežijeme s presvedčením, že život stojí za to nám bude tou najkrajšou odmenou. Pozrime sa preto spolu, čo nám problémy s nervami spôsobuje a ako si dokážeme pomôcť, aby sme život milovali a tešili sa z každej maličkosti.

Ako sa nervová slabosť prejavuje?

Nervová slabosť charakterizovaná ako nervová labilita alebo nervová vyčerpanosť má množstvo symptómov. Tu sú základné, pomocou ktorých zistíme, že je potrebné problém riešiť:

  • Nevysvetliteľné zmeny nálad
  • Únava
  • Precitlivenosť
  • Podráždenosť
  • Depresia
  • Strata motivácie
  • Strach
  • Neistota
  • Zábrany
  • Nahováranie si fyzických problémov
Medzi najčastejšie príčiny nervovej slabosti patrí takmer trvale znížená hladina cukru v krvi, ktorá je spôsobená nadbytočným množstvom stresu a nedostatkom živín potrebných pre správne fungovanie organizmu. Terapia je tiež zaujímavá. Neurobiológovia sú presvedčení o efektívnosti relaxačných alebo meditačných techník. Odborníci v takýchto prípadoch odporúčajú napríklad relaxovať pri hodinovom pozorovaní oblakov na oblohe alebo pri pozorovaní vrcholcov stromov. Skúste rôzne meditačné cvičenia a určite si nájdete vlastnú cestu, ktorou efektívne svoje nervy utíšite.

Najvhodnejšia strava

V boji so stresom je potrebné dopriať si potraviny, ktoré sú schopné zvýšiť nám prísun glukózy. Nájdeme ju najmä v zemiakoch, kapuste, zeleri, kalerábe, karotke alebo strukovinách. Táto glukóza nám osvieži nervy. Avokádo je v tejto oblasti tiež hotovým zázrakom. Obsahuje špeciálny druh cukrov, ktorý sa nazýva manoheptulóza. Vďaka tomuto cukru nenastáva pokles krvného cukru tak rýchlo a nervom preto ostáva viac energetických surovín. Rovnako je dôležitá látka, ktorá sa nazýva fosfatidylcholín. Nachádza sa v sóji a zvyšuje vodivosť membrán nervových buniek. Nervové bunky chráni pred oxidáciou a pôsobením voľných radikálov aj vitamín E, ktorý nájdeme napríklad v sójových produktoch, kukurici alebo rastlinných olejoch.

V boji s nervovou slabosťou si musíme uvedomiť fakt, že každý človek sa od toho druhého niečím odlišuje. Rovnako aj naša odolnosť voči stresu je rôzna. Niekto dokáže kritické situácie zvládať s absolútnou ľahkosťou, iných aj menšia komplikácia v živote položí na lopatky. Niekedy nás oslabia aj virózy alebo pridružené problémy a my nevieme ako ďalej. Je preto dôležité snažiť sa žiť harmonický život a dbať na správnu životosprávu, kde nebude chýbať pohyb, relax a zdravá strava plná vitamínov a minerálov, ktoré naše telo pre každodenné fungovanie potrebuje. Len takouto cestou môžeme zdolávať aj tie najväčšie prekážky v živote.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky čajov, ktoré som akútne potrebovala. Som príjemne prekvapená sortimentom, ktorý máte v ponuke, vašim prístupom k zákazníkovi, dôkladným zabalením tovaru a po tejto skúsenosti som sa stala vašou vernou zákazníčkou.“

Anna