Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Rady a tipy na koniec leta

Rady a tipy na koniec leta Leto sa pomaly končí, mnohí ste si určite dobre oddýchli. Ľudské telo však počas leta dostalo aj dobre zabrať. Prečítajte si preto naše rady a tipy, ako ošetriť vlasy či pokožku a dodať im pekný vzhľad.

Vlasom treba dodať vitamíny a minerály
Po lete sú vlasy väčšinou vysušené bez objemu a lesku. Aby ste ich mali opäť krásne, doplňte si rad vitamínov B. Ak vám totiž bude chýbať vitamín B2 či B6, vlasy vám začnú padať. Ak chcete, aby boli vaše vlasy lesklé, dodajte im betakarotén. Okrem vlasov je nutné myslieť aj na pokožku hlavy. Tej pomôže vitamín C a E.

Aby pleť ostala dlho opálená a zároveň nebola suchá
Cez leto ste sa krásne opálili a určite chcete, aby vám toto opálenie vydržalo čo najdlhšie. Pokožka sa však sama prirodzene obnovuje, takže vyblednutiu sa nevyhnete. Môžete však pokožku poriadne zvlhčovať. Bude sa tak menej šúpať a opálenie vydrží dlhšie. Okrem pitného režimu jej doprajte aj kvalitný hydratačný krém. Nepoužívajte peeling a ani si pleť príliš nešúchajte uterákom. Doplniť si môžete aj betakarotén, a to vnútorne, pomocou výživových doplnkov, alebo vo forme ošetrujúcich krémov či telových mliek.

Aby sa nechty nelámali
Aj vaše nechty dostali počas leta zabrať. Aby sa nelámali, doprajte im 10 minútový kúpeľ v teplej vode, do ktorej nakvapkajte olivový alebo pupalkový olej. Ako pre vlasy, tak aj pre nechty je výborný komplex vitamínov B, ale aj vitamín E, C a zinok, mangán a meď. Po ošetrení prelakujte nechty priesvitným lakom s obsahom kalcia.

Pekný dekolt
Prudké letné slniečko sa podpísalo aj na dekolt, ktorého pokožka môže byť vysušená, dokonca zvráskavená či s pigmentovými škvrnami. Aby ste si bez problému mohli obliecť tričko s hlbokým výstrihom, natrite večer pred spaním tvár, krk a dekolt kvalitným nočným krémom. Škvŕn sa zbavíte pomocou krému, napríklad od Biodermi.

Preč s popraskanou kožou na pätách
Ak ste strávili počas leta aspoň týždeň pri mori a chodili vyzutí po piesku, asi problém so suchými a popraskanými pätami mať nebudete. Ak ste však strávili leto v kancelárii a domov chodievali pešo, vaše päty môžu byť nepríjemne popraskané. Doprajte im preto teplý kúpeľ s olivovým alebo tea tree olejom. Pravidelne používajte pemzu a nezabúdajte na dobrý mastný krém. Ideálne je večer nahrubo natrieť celé chodidlá, natiahnuť bavlnené ponožky a nechať takýto zábal počas celej noci.

Ekzém, bradavice či opar
Po lete sa môže objaviť aj nepríjemný ekzém, bradavice či opar. Keďže však poznáme niekoľko druhov ekzémov, najlepšie je zájsť k lekárovi, ktorý určí, akým druhom ekzému trpíte práve vy. Bradavica sa vám môže urobiť napríklad po použití verejných spŕch. Kvôli nim už v dnešnej dobe k lekárovi chodiť nemusíte. Dostať kúpiť niekoľko druhov účinných produktov na ich odstránenie. Aj od oparov vám pomôže nielen masť či náplasť, ale aj posilnenie organizmu napríklad pomocou selénu či hlivy ustricovej.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Pekný podvečer. Už som objednávku aj zacvakal cez Banku a ohľadom spokojnosti, tá zatiaľ bola nadmerná, čo som aj deklaroval. A teraz sa teším na nové veci od Vás. Prajem veľkú a spokojnú klientelu a všetko najsamlepšie. “

Michal