Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Raňajky, ten správny štart

Raňajky, ten správny štart Raňajkujete? Pijete ráno? Mávate pocity hladu a únavy okolo 11. hodiny? Áno, to sú dôležité otázky. Záleží len na Vás, aké odpovede si dáte, ako to so stravovaním funguje u Vás.

Viete o tom, že váš organizmus spotrebuje v noci 1 liter vody pri dýchaní a potení. Z toho je zrejmé, že ráno sa organizmus prebúdza „prázdny“ a v záujme svojich 100 biliónov buniek vás žiada o všetky potrebné živiny, energiu a vodu, ktoré ste za posledných 24 hodín spotreboval. Možno sa ráno necítite tak hladní alebo smädní, ale to je len otázka času.
Raňajky by mali tvoriť 20 až 25 % z celkového denného príjmu energie. Aby telo dostalo dôležité látky, potrebujete organizmu dodať proteíny, uhľohydráty, vlákninu i trocha tuku. Tuku? Áno, ale zdravého. Z rôznych prieskumov však vyplýva, že prvé jedlo dňa mnohí dospelí aj deti vynechávajú.

Teória, že keď nebudete raňajkovať, schudnete, tak vôbec neobstojí. Napokon, je overené, že ľudia, ktorí pravidelne raňajkujú, majú nižšie sklony k nadváhe ako tí, ktorí prvé jedlo dňa ignorujú.
Pokiaľ nahradíte zdravé raňajky kávičkou, tak tá Vás síce nachvíľku preberie, ale nedostatok živín a iných potrebných látok sa prejaví okrem iného nervozitou, stresom a zvýšenou náchylnosťou na civilizačné ochorenia, na nadváhu, Tušíte, že zdravé raňajky Vás chránia pred cukrovkou a ischemickou chorobou srdca? Verili by ste, že raňajky Vám pomôžu predchádzať žlčovým kameňom?

Zdravé raňajky sa vyznačujú tým, že obsahujú bielkoviny, tuky, cukry a vitamíny a iné živiny v správnom množstve. Bielkoviny raňajky musia obsahovať preto, aby nás nielen na dlhšie zasýtili, ale bielkoviny sú pre telo nevyhnutné. Ďalej musia obsahovať aj sacharidy a tuky v malom množstve, pretože naše telo potrebuje energiu na doobedie. Navyše by mali obsahovať vlákninu pre čistenie organizmu a dlhší pocit zasýtenia, samozrejme vitamíny, minerály a ďalšie pre telo dôležité látky.
Naštartujte preto Váš deň tým správnym spôsobom, pretože mnohokrát to, ako sa cez deň stravujete, je výsledkom toho, čo ste mali na raňajky.

Neviete, čo na raňajky?
Vyskúšajte zdravé raňajky aj takýmto štýlom. Pečivo je základ, môžete si pripraviť lahodný čerstvý chlieb zo zmesí na pečenie podľa vlastného gusta. Svetlý, tmavý, celozrnný, na aký si len spomeniete. Chlieb totiž obsahuje potrebné zložené sacharidy, primerané množstvo tuku a vlákninu. Skombinovať ho môžete so bio nátierkami, sladkými či slanými, alebo s ovocným džemom či dobrým lekvárom.
Ak nie chlieb a chcete niečo ľahšie, tak pre vás sú tým pravým müsli, chutné ľahké chrumkavé, ktorých trávenie nezaťaží organizmus a neutlmí mozog. Momentálne sú v módnom trende aj instantné kaše. Pohánková obsahuje dôležitú a ľahko stráviteľnú bielkovinu, pšenová má vysokú výživnú hodnotu, ryžová obsahuje zložené cukry, ktoré slúžia ako zdroj energie pre všetky telesné bunky. Prípadne vyskúšajte cereálne kaše, ktoré majú naozaj nízky obsah tuku a chutia výborne. Cereálna pre energetickú výkonnosť, viaczrnná s vysokým obsahom vlákniny a špaldová pre prekrvenie organizmu.

Rozmýšľate a čo mám piť? Najlepšie vodu. Ale aj kombinácia mlieka s nejakou cereálnou zmesou môže byť z hľadiska zdravej výživy dobrou voľbou. Mlieko? Veď chutí stále rovnako. Nie je tomu tak. V dnešnej dobe si môžete vybrať z veľkej ponuky: ovsené mlieko, kokosové, alebo kozie. To sa dá nájsť aj v práškovej podobe, ktoré dlho vydrží a nemusíte sa ponáhľať s jeho minutím. A ak nie ste s mliekom kamarát, tak vyskúšajte výborné 100% ovocné šťavy. Veď ovocia je na výber veľa, ale pozor, vyberajte šťavy, ktoré sú naozaj šťavami, nie napodobeniny. Pri chladnejších ránach je výborný čaj na nezaplatenie. Bylinné, ovocné, cez čaje dovezené z ďalekých krajín, výber je veľký. V našom malom svete BioCare poskladáte unikátne raňajky pre správny štart Vášho dňa.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vám poďakovať za rýchle vybavenie a dodanie objednávky-toto je jedna z ciest k úspechu. Ďakujem veľmi pekne a želám veľa spokojných zákazníkov.“

Dadi Darnadi