Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Regenerácia po lete - domáce masky na vlasy a pleť

Regenerácia po lete - domáce masky na vlasy a pleť

Leto je za nami a vysoké teploty nám tentokrát dali zabrať viac ako po iné roky. Vysoké teploty síce priali prázdninujúcim, no pleť aj vlasy dostali poriadne zabrať. V lete sa viac potíme, častejšie trávime čas na slnku, hrozí riziko úpalu a dehydratácie. Či už sa o svoje vlasy a pleť staráte príkladne celý rok, prípadne počas leta starostlivosť zanedbávate, máme pre vás skvelú pomoc. (link na celkovo kategóriu pletove a telove masky) Je tu jeseň, a preto si doprajte poriadnu regeneráciu a výživu pre vaše vlasy aj pleť v podobe prírodnej masky.

V starostlivosti o pleť a vlasy je dôležitých viac faktorov, podobne ako aj pri regenerácii. Dôležitý je správny výber kozmetiky a tiež životospráva a pitný režim, ktorý častokrát nedodržiavame. Pre regeneračnú masku nemusíte okamžite bežať do kozmetického či kaderníckeho salóna a utrácať vysoké sumy. Regeneráciu vašej pokožky a vlasov zvládnete aj z pohodlia domova. Pri regenerácii nám napomáhajú napríklad látky ako B vitamín, argánový olej, jojobový olej, kyselina hyalurónová, koenzým Q10, kolagén, retinol, AHA kyseliny a vitamin C a mnoho ďalších. Vo všeobecnosti práve prírodné oleje sú tie, ktoré nám dodajú stratenú vitalitu do pleti alebo vlasov.

Masky si môžete pripraviť aj z potravín, ktoré nájdete doma. Na vlasy je skvelá olivová maska. Budete potrebovať jedno vajíčko a dve polievkové lyžice olivového oleja. Zmes dobre premiešajte a naneste na vlasy. Je vhodné vlasy zabaliť, a to z dôvodu, že v teple bude maska lepšie pôsobiť, takže najskôr dáme vlasy do kúpacej čiapky, prípadne fólie, a následne do uteráku. Necháme pôsobiť 30 minút a následne zmyjeme šampónom. Vhodné sú tiež masky z ovocia, napríklad banánová regeneračná maska. Ingrediencie sú 1-2 zrelé banány, podľa dĺžky vlasov, 2 polievkové lyžice oleja (môžete použiť kokosový/ olivový/ argánový), 2 lyžice medu a ½ šálky kokosového mlieka alebo jogurtu. Všetko spolu vymiešajte na hladkú kašu a naneste na vlasy. Postup je rovnaký ako u predošlej masky.

Na pleť si môžete dopriať regeneráciu v podobe avokádovej masky na ktorú potrebujeme ½ avokáda, 1 čajovú lyžičku jogurtu a 1 čajovú lyžičku medu. Tiež môžete pridať olej podľa vášho výberu, odporúčame olivový alebo argánový. Všetko spolu vymiešame a nanášame na vyčistenú pleť, necháme pôsobiť 15 minút. Táto maska sa postará o hydratáciu a zvláčnenie vašej pleti. V prípade, že vaša pleť nie je spálená, prípadne netrpí výrazným akné, je možné spraviť aj jemne pílingové masky. Kreativita je na vás, môžete zmiešať napríklad jemne namletú kávu s kokosovým olejom a troškou medu, prípadne argánový olej s kávou, alebo hnedým cukrom. Píling nesmie byť bolestivý, preto ho aplikujeme jemne. Pri domácich maskách treba tiež dávať pozor na alergie, ktoré môžu jednotlivé potraviny vyvolávať, tak ako pri konzumácii aj pri pôsobení na pleť, či vlasy, preto ak si netrúfate na domáce experimenty, môžete vyskúšať niektoré z našich osvedčených produktov.

Na vlasy je výborný argánový olej. Stačí pár kvapiek votrieť do umytých vlasov. Ak však preferujete oplachovaciu masku, máme pre vás typ na masku na ochranu pokožky a regeneráciu vlasov. Obsahuje vitamíny A, C, E a extrakt zo sibírskeho ženšena. Táto maska sa nanáša na umyté vlasy, necháva sa pôsobiť 10-15 minút a následne sa zmýva. A na pleť odporúčame po lete regeneráciu v podobe upokojujúcej avokádovej masky, ktorá pleť upokojí a hydratuje. Nanáša sa na vyčistenú pleť a necháva sa pôsobiť 15minút. Zvyšnú masku buď vmasírujete do pleti alebo očistíte navlhčeným tamponíkom. Už viete, ako na to, tak nechajte vyniknúť vašu krásu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova