Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Relaxujte a žite zdravšie

Relaxujte a žite zdravšie Relax by sa dal definovať ako oddych, siesta, pauza počas aktívneho života. Pri relaxe by ste mali uvoľniť nielen telo, ale aj dušu. Mali by sme zabudnúť na starosti bežného života a načerpať nové sily. Relax je považovaný za súčasť zdravého životného štýlu.

Každý však relaxuje iným spôsobom, čo však nie je dôležité. Dôležité je to, že relaxujete. Stres totiž spôsobuje množstvo zdravotných problémov. Ale poďme sa radšej pozrieť na to, ako môžete relaxovať.

Relax v prírode
Práve v prírode mnoho ľudí načerpáva energiu. Niektorí len pri prechádzke, iní sa venujú turistike, ale aj športu v prírode. Pokiaľ sa radi prechádzate po lese, ale už vám len kráčať nestačí, kúpte si bicykel a skúste sa horou previezť na kolesách a naopak. Ak sa venujete turistike, skúste sa po lese prejsť len tak, bez vytýčeného cieľa. Okrem toho, že príjemne zrelaxujete, už za jednu minútu chôdze spálite okolo 370 kalórií.

Relax vo vode
Ak nepatríte k aktívnym ľuďom, ale radšej relaxujete v pokoji, skúste navštíviť kúpele. Horúca liečivá voda príjemné uvoľní telo a, samozrejme, aj myseľ. Pokiaľ so sebou zoberiete niekoho blízkeho, bude to ešte príjemnejšie. Vo vode sa dá však relaxovať aj aktívne, či už plávaním, vodným aerobikom, alebo iným vodným športom. Pri plávaní spálite za minútu asi 600 kalórií.

Aktívny relax
Ako sme už viackrát spomínali, jedným, a to veľmi častým spôsobom relaxovania je šport. Športovať môžete sami alebo v skupine. Ideálnym športom pre relax je pre ženy napríklad fitnes, aerobik či už spomínané plávanie. Pokiaľ si chcete ísť zašportovať s priateľkou, vyberte si tenis, choďte si zabehať alebo zájdite do fitnescentra. Pri tenise spálite za minútu približne 610 kalórií. Ak chcete športovať v kolektíve, zahrajte si basketbal či futbal. Dôležité však je, aby ste sa pri športe nevystresovali viac než po rodičovskom združení.

Relax pri hudbe či knihe
Najmä ženy, ale aj niektorí muži radi relaxujú pri príjemnej hudbe či dobrej knihe. Podobne pôsobí aj pozretie si kvalitného filmu v spoločnosti milovanej osoby. Takýto relax môže byť spojený s pitím čaju či masážou nôh.

Relax masážou či saunou
A práve už spomínanú masáž považujú mnohí za pravý relax. Vymasírovať si môžete dať takmer všetko, od hlavy až po päty. Ideálna, najmä pri dlhodobom strese je masáž celého tela. Tak neváhajte a objednajte sa k dobrému masérovi.

Aj návšteva sauny je spôsob relaxácie. Okrem toho, že sa príjemne uvoľníte, sauna je dobrá na prekrvenie pokožky, pôsobí protizápalovo a pomáha aj pri alergiách, ekzémoch, akné či hubových infekciách. Ľudia sa saunovali už v roku 1500 – 900 pnl.

Rodinný relax
Áno, aj hry s deťmi, rodinné výlety či oslavy môžu na niektorých pôsobiť relaxačne. Pokiaľ si s celou rodinou vyrazíte do prírody na bicykloch, či pôjdete zahrať futbal, alebo si pôjdete zaplávať na plaváreň, spojíte viac druhov relaxu, zabavíte deti a určite nebudete myslieť na poradu so šéfom, ktorá vás čaká budúci týždeň či pokazenú práčku. Nezabúdajte, stres v dnešnej uponáhľanej dobe na vás „dýcha“ z každej strany. Jeho dlhodobý vplyv má nepriaznivé účinky nielen na našu myseľ, ale aj telo, imunitný systém... Naučte sa preto dobre relaxovať a stresu sa čo najviac vyhýbajte.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám krásne za vaše služby. Som spokojná určite to nebol posledný nákup :) “

Popielová Andrea