Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Rýchla chôdza a ďalšie tipy na pohybové aktivity

Rýchla chôdza a ďalšie tipy na pohybové aktivity

Máj začína rozkvitať v plnej kráse a s prichádzajúcim slnečným počasím prichádza i čoraz väčšia chuť na pohyb. Ak túžite po pohybovej aktivite, skúste staviť možno na niečo menej tradičné, čo ste ešte medzi svoje pohybové aktivity nezaradili, aj keď samozrejme beh i fitness centrum patria medzi jednoznačne efektívne voľby. Zimné a pochmúrne počasie v nás vyvolávalo pocit únavy, túžbu po oddychu a domácom prostredí...Leto nám už z diaľky kýva a pekné počasie je pre mnohých z nás magnet na pohyb. V našom článku si predstavíme niekoľko aktivít, ktoré možno ešte stále pre Vás sú na zozname neprebádaných, čo však neznamená, že nestoja za vyskúšanie. Kto vie, možno si niektoré z nich natoľko zamilujete, že sa stanú súčasťou Vašej rutiny.

Rýchla chôdza

A to je účinné? Jednoznačná odpoveď, nad ktorou netreba vôbec váhať- áno! Sto ľudí, sto chutí. Je viac, než jasné, že beh nie je silnou a obľúbenou stránkou pre každého, kto túži po pohybe. Skúste ho zameniť za rýchlu chôdzu. Formovanie postavy sa prostredníctvom rýchlej chôdze jednoznačne vyplatí, nakoľko práve pri nej dochádza k zapojeniu veľkého množstva svalových partíi. Mnohý z nás dokážu pri rýchlej chôdzi vytrvať oveľa dlhšie ako v prípade behu a veľmi efektívnou formou môže byť i striedanie rýchlej chôdze s pokojným kráčaním. Jednou z predností rýchlej chôdze v porovnaní s behom je i menšia záťaž na naše kĺby. Chôdza, beh i rýchla chôdza pôsobia ako účinná prevencia pri kardiovaskulárnych ochoreniach. Najideálnejšou voľbou pre rýchlu chôdzu je jednoznačne príroda a priaznivo vplývajúci čerstvý vzduch. Ďalším benefitom je samozrejme i fakt, že telo dokáže behom hodinky rýchlej chôdze spáliť viac, než 300 kalóríi. Prekráčať sa k pevnejšej a vyformovanejšej postave vôbec nie je zlý nápad, však?

Kolieskové korčule

Relax na kolieskových korčuliach skrýva v sebe potenciál účinného formovania postavy. Vyprázdniť si hlavu, ktorá je častokrát plná povinností, zbaviť sa stresu a zašportovať si, Vás bude stáť jeden pár kolieskových korčulí, hodinku voľného času a chuť hýbať sa. Kolieskové korčuľovanie predstavuje podobne, ako rýchla chôdza menšiu záťaž pre naše kĺby v porovnaní s behom. Korčule sú skvelou voľbou pre spevnenie zadku a stehenných svalov, čo môže byť zaujímavou a zábavnou obmenou klasického cvičenia sedacích svalov a stehien vo fitness centre. Tento šport prispeje k lepšej fyzickej kondícíi a dokáže byť naozaj efektívnym kardio cvičením, ktoré napomáha k redukcíi telesnej hmotnosti. Spojiť príjemné s užitočným vďaka intenzívnemu korčuľovaniu sa oplatí i kvôli psychickému oddychu, ktorý tento šport prináša.

Jóga

Začať s jógou je taaaak jednoduché, skončiť s ňou však už tak veľmi ľahké nie je, pretože si ju natoľko zamilujete, že ju budete odporúčať i svojim blízkym. Internet je bohatým zdrojom rôznych videíi pre začiatočníkov, ktorý sa s jógou začínajú ešte len zoznamovať. Ak uprednostňujete kurzy, neváhajte a skúste urobiť prieskum ponúkaných kurzov vo Vašom meste alebo v najbližšom fitness centre. Základy jógy sú ľahko zapamätateľné a rýchlo naučiteľné, preto je viac, než možné, že už o mesiac sa môže stať Vašou rannou rutinou pol hodinka rannej jógy na záhrade, terase, či na pláži počas letnej dovolenky. Jóga prináša neopísateľný mentálny relax, uvoľnenie tela, novú energiu, i väčšiu flexibilitu svalov. Naučí nás funkčnému dýchaniu, ale i správnemu držaniu tela, ktoré je častokrát pri sedavých zamestnaniach problémové a je spúšťačom pre mnohé ďalšie zdravotné ťažkosti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes som prevzala na pošte váš balík s mnou objednaným tovarom.Je to moja už niekoľká objednávka vo vašom obchode.Chcem vyjadriť svoju spokojnosť, objednávka je vždy promptne vybavená a balík bezpečne zabalený.Ďakujem“

Stanislava Vašáková