Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

S letnou náladou prichádza i melónová sezóna

S letnou náladou prichádza i melónová sezóna

Ako uhádnete, že pravé leto už klope na dvere? Samozrejme, vďaka slniečku a teplému počasiu, ale medzi predzvesti blížiaceho sa leta patrí i osviežujúci melón, ktorý sa objaví v potravinových reťazcoch a my okamžite vieme, že pravé leto je tu. Keď sa na pultoch v obchodoch zjavia vystavené oranžové tekvice, všetci vieme, že nastáva jeseň. Tak ako má jesenné ročné obdobie svoj symbol - tekvicu, tak i leto má ten svoj a veru vedzte, že je úžasný, obľúbený a samozrejme zdravý. A vedeli ste vôbec, že melón patrí medzi zeleninu? Veru áno a my môžeme s čistým svedomím tvrdiť, že patrí medzi tú najchutnejšiu zeleninu.

Ako je to s tými kalóriami? Všetko sladké, je i kalorické?

Milovníci melónu by vedeli rozprávať príbehy o tom, ako ho dokážu zjesť aj kilo na jedno posedenie... a prečo nie? Melón nás dokonale zasýti, dodá vitamíny a keď je reč o kalóriach, tak je jedným z najideálnejších spomedzi nízkokalorických potravín. Je skvelou voľbou pre rýchlu a chutnú poobednú svačinku, ktorá zaženie pocit hladu na veeeľmi dlhú dobu. Jeho skrytým tajomstvom je fakt, že melón obsahuje až približne 90% vody. Osviežiť sa v lete melónom nie je na škodu ani v prípade dodržiavania pitného režimu. Sto gramov obľúbenej pochúťky obsahuje priemerne len približne tridsať kalórií, čo znamená, že kilová misa melónu má stále menej kalórií ako balíček chipsov, po ktorom sme o chvíľku opäť hladní, zatiaľ čo melón má skvelú schopnosť zasýtiť náš žalúdok na oveľa dlhšiu dobu v porovnaní s chipsami. Nenechajte sa pomýliť sladkou chuťou melónu a myslieť si, že musí byť plný cukru a kalórií, pretože opak je pravdou. Aký z toho vyplýva záver? Doprajte si poriadnu misku melónu a zahoďte zbytočne výčitky, tie sú vhodné len v prípade, že zvolíte radšej chipsy.

Melón, čo v sebe skrývaš?

Samozrejme okrem dominujúceho množstva vody, ktorá dokonale hydratuje náš organizmus, melón skrýva v sebe napríklad i lykopén, ktorý predstavuje antioxidant a významne vplýva na činnosť srdca i na prostatu. Melón je skvelým a bohatým zdrojom vitamínu A v rastlinnej podobe ako beta-karotén, vitamínu B i vitamínu C. Vďaka svojmu bohatému obsahu vody vplýva priaznivo na našu pleť. Melón našu pleť hydratuje a vyživuje. Obsah citrulínu v melóne umožňuje našim svalom uvoľniť sa. Cytrulín sa ukrýva práve v jadierkach, ktoré mnohí neobľubujú, avšak sú zdrojom skvelého antioxidantu, ktorý pre naše telo jednoznačne nie je na škodu. Melón sa pýši i protizápalovými účinkami a je dôležitý pri prevencii rakoviny prostaty. Je skvelým bojovníkom proti zápche vďaka svojmu obsahu vlákniny. Z melónu naše telo čerpá i horčík, vápnik a draslík.

Účinný v boji s akné

Verte, či nie, ale melón naozaj bojuje s našim akné a dokáže úspešne vyhrávať. Melón je v kozmetickom priemysle známym a aj veľmi obľúbeným. Niet sa čo čudovať. Vďaka svojim protizápalovým schopnostiam a hydratácií, ktorú pleti poskytuje, je melón využiteľný pri problémoch s vyskytujúcim sa nepríjemným akné. Na internete možno nájsť množstvo návodov na jednoduchú prípravu pleťovej masky s obsahom melónu. Vyskúšajte a nebudete ľutovať. Vďaka spomínaným vlastnostiam je melón účinný i v prípade vzniknutých popálenín zo slnka. Máte nepríjemný pocit z rozšírených pórov na tvári? Melónová maska je lacná a výživná prvá pomoc pri tomto i ďalších problémoch s pleťou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vam podakovat za expresne dodanie mojej objednavky. V pondelok uhradene a dnes si uz pochutnavam na Vasich dobrotach. Keby si vsetci z Vas brali priklad :) “

Martina E.