Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Sauna ako prírodný liečiteľ

Sauna ako prírodný liečiteľ Navštívili ste už niekedy saunu ? Ak áno, tak viete, že sauna patrí k výborným relaxačným a regeneračným metódam, ktoré Vám môžu pomôcť pri rôznych problémoch a ťažkostiach. Ak nie, tak jedinou prekážkou pre Vás môžu byť závažnejšie problémy so srdcom, ktorými pokiaľ netrpíte, tak by ste nemali váhať saunu vyskúšať.

História sauny pochádza z neskorej doby bronzovej 1500-900 p.n.l. Sauna sa vyvinula z bežného kúrenia v domácnosti, zohriate kamene boli pravdepodobne umiestnené v jame v strede obydlia, ktoré bolo vyrobené z prútia, slamy, dreva a blata.

Sauna je pôvodne fínske slovo, ktoré v preklade znamená stavbu, alebo miestnosť ktorá sa po vykúrení na požadovanú teplotu používa na prehriatie celého tela, presnejšie termoterapiu. Termoterapia je metóda fyzikálnej terapie , pri ktorej pôsobia na organizmus termické podnety. Je to liečba teplom. Využíva sa pri udržiavaní a podpore zdravia, liečbe ochorení a patologických stavov, pri obnovení stratených schopností a funkcií. Telo sa snaží brániť prehrievaniu potením. Počas saunovania telo stratí 100g až 2000g vody.

Sauna pomáha liečiť tieto problémy:
  • reumatické problémy
  • kardiovaskulárne choroby
  • choroby dýchacích ciest
  • kožné choroby
  • menštruačné problémy
  • psychické problémy
  • opuchy tkanív a končatín
Parná sauna je tiež nazývaná ako turecký kúpeľ. Parný kúpeľ je charakterizovaný vysokou vlhkosťou (do 100%) a relatívne nízkou teplotou (40-45°C). Priaznivo na pokožku pôsobí práve vlhký vzduch ktorý ju zároveň čistí. Pokožka tak zostáva jemná a mäkká. Parný kúpeľ sa odporúča aj pri oslabení ciev, pri zrazeninách a pri problémoch s dýchacími cestami.

Infra sauna. Ide o moderný spôsob saunovania, ktorý patrí medzi trendy dnešnej doby. Teplota tu dosahuje 35 - 55 °C, avšak, aby sme dosiahli prehriatie tela je potrebné v saune zotrvať až 25 - 30 minút. Podstatný rozdiel medzi saunou s bežným vykurovacím telesom a infra saunou je v tom, že infračervené lúče prenikajú hlboko do tkanív. Infra sauna je výborný pomocník pri boji s celulitídou a následne pri chudnutí. Infračervené hĺbkové teplo, pomáha pri liečbe reumy, artrózy, artritídy, kožných ochorení, regenerácií jaziev, zlepšuje problémy so srdcom a krvným tlakom.

Fínska sauna. Teplota v saune dosahuje 80 - 90°C, výška teploty sa reguluje tým, že sedíme na nižších alebo vyšších lavičkách, ktoré sa nazývajú "lauteet". Teplom sa otvárajú póry na potiacej sa pokožke. Účinkom fínskej sauny je predovšetkým uvoľnenie svalstva pohybového aparátu s následnou relaxáciou. Vysoká teplota vzduchu pomáha k zvýšeniu potenia tela a tým sa organizmus zbavuje toxických látok. Ďalej dochádza k posilneniu imunitného systému, oslabeného hlavne po rôznych ťažkých infekčných ochoreniach.

Nezabudnite na pitný režim ktorý je pri saunovaní velmi dôležitý. Odporúča sa v saune ležať, lebo celý organizmus je v rovnakej teplotnej hladine a rozdiely povrchovej teploty sa rýchlejšie vyrovnávajú. Sauna je ideálnym miestom na odbúranie každodenného stresu a únavy. O jej blahodárnych účinkoch dnes už nikto nepochybuje, a tak neváhajte vyskúšať príjemné a zdraviu prospešné saunovanie.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Pekny den vam prajem som velmi spokojna s rychlostou vybavenia objednavky aj s kvalitou vasich sluzieb a aj s vyrobkami ktore ponukate.“

Gresova Renata