Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Semienka konope

Semienka konope

V poslednej dobe sledujeme, že rozmach konope je veľký hlavne v zdravotníctve, kde sa vyrábajú rôzne prípravky s výťažkami z tejto rastliny. V minulosti sa na Slovensku konope pestovalo omnoho viac ako dnes a slúžilo najmä na priemyselné spracovanie, z ktorého mala krajina peniaze. Dnes sa však plocha na pestovanie tejto rastliny zmenšila, čo mnohí odborníci považujú za chybu a vyzdvihujú dobré podmienky na pestovanie a množstvo príležitostí, kde by sa táto rastlina dala využiť. Samozrejme, každého pri slove konope napadne, že je to droga a žiadna časť rastliny nie je zdravá. Avšak musíme si uvedomiť, že konopa siata a marihuana sú síce rastliny z jednej čeľade, ale v obsahu THC sa veľmi líšia. Kým marihuana obsahuje až 40% tejto látky, konopa siata len 0,3%. Presvedčím vás o tom, že okrem priemyselného spracovania, existuje na rastline jedna časť, ktorá má veľmi zaujímavé účinky a neobsahuje omamné látky ako zvyšné časti tejto rastliny. Sú to konopné semienka. Pozrime sa na to, akými účinkami sa vyznačujú a aké je ich zloženie.

Konopa

Konopa siata - Cannabis sativa L. je rastlinou, ktorá má z hľadiska zloženia a obsahu jedinečných látok najmä v semienkach úžasné využitie. Pochádza zo strednej Ázie, kde sa vďaka kultivácii pestuje už veľmi dlhú dobu. Ostatné časti rastliny sa samozrejme využívajú napríklad v remeselníctve, kde sa z nej vyrábajú vlákna, ďalej napríklad v zdravotníctve na výrobu liekov a kozmetických prípravkov alebo aj v potravinárstve vďaka širokému uplatneniu najmä malých konopných semienok, ktoré sú vo svete veľmi cenené. Mnoho odborníkov hovorí, že je len málo rastlín, ktoré sa svojím zložením vyrovnajú konope siatej a tiež sa vyjadrujú, že táto rastlina je správnym krokom v zdravom stravovaní a oživovaní svojho jedálnička.

Malé semienka

Semienka, o ktorých sme hovorili ako o výnimočných sú významné z hľadiska svojho zloženia. Obsahujú omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, vápnik, horčík, železo, draslík, množstvo zástupcov skupiny vitamínov B, vitamín A, ďalej vitamín C, D a E. Najúžasnejšie sú už spomínané esenciálne mastné kyseliny, ktoré sú pre správne fungovanie organizmu nevyhnutné.

Účinky semienok:

  • Ovplyvňujú hladinu cholesterolu v krvi
  • Zlepšujú prekrvenie celého organizmu
  • Pôsobia pozitívne na našu pokožku, vlasy a nechty
  • Pozitívne ovplyvňujú naše trávenie a črevá
  • Skvelo pôsobia na nervovú sústavu
  • Ovplyvňujú svaly
  • Pomáhajú optimalizovať krvný tlak
  • Poskytujú energiu pre mozog
  • Dobre pôsobia na srdce
  • Zneškodňujú v tele voľné kyslíkové radikály
  • Pomáhajú zubom a kostiam
  • Pozitívne ovplyvňujú našu náladu
  • Pôsobia antioxidačne

Využitie

Musíme teda potvrdiť, že využitie látok organizmom je naozaj všestranné. V ponuke máme napríklad konopný čaj, konopnú múku, konopný bio proteín alebo rôzne druhy kozmetických prípravkov. Všetky tieto produkty obsahujú látky z konopných semienok. Okrem týchto využití na trhu nájdete rôzne oleje, sladkosti a mnohé iné produkty, ktoré oživia vaše stravovanie alebo starostlivosť o telo.

Je veľmi dobré poznať rozdiel medzi niektorými druhmi konope a nebáť sa konzumovať to, čo je možné a svojimi účinkami naozaj cenné. Konopné semienka sú naozaj veľkým bohatstvom a pre náš organizmus prínosom. Vyskúšajte preto nejaký výrobok, ktorý sa pýši obsahom takýchto látok a pozorujte na sebe zmeny.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle vybavenie objednavky, balicek dosiel spravne zabaleny a rychlo. Prajem vela spokojnych zakaznikov.“

Melekova