Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Signály nášho tela

Signály nášho tela

Naše telo s nami neustále spolupracuje a v období, keď ho niečo trápi alebo pociťuje, že niečoho nemá dostatok, vysiela signály, vďaka ktorým môžeme nedostatok alebo problém odhaliť a začať s ním bojovať. V súčasnosti žijeme v hektickej dobe a mnohokrát nedokážeme dodať nášmu telu všetky potrebné látky, ktoré pre správne fungovanie potrebuje a my preto začíname pozorovať jeho čudné správanie sa a vychyľovanie jeho stavu od normálu. Napríklad vypadávanie vlasov, štiepenie nechtov, herpesy alebo kútiky, suché pery, tmavé kruhy pod očami, vysušenú pokožku a mnoho iných náznakov toho, že telo je vyčerpané a treba ho nadopovať tými správnymi látkami, ktoré ho opäť vrátia do správneho chodu a fungovania. Pozrime sa teda, čo jednotlivé príznaky znamenajú a ako vďaka rozpoznaniu problému, môžeme svojmu telu pomôcť.

Lámavé vlasy a nechty

Keď sa nám objaví tento problém mali by sme vedieť, že za všetkým je hlavne chýbajúci kolagén. Kolagén je vlastne nerozpustná bielkovina, ktorá je základnou stavebnou jednotkou podporných tkanív v tele. Tvorí približne 30 percent proteínov v tele cicavcov a je to jedna zo zložiek medzibunkovej hmoty. Keďže chceme doplniť kolagén, aby sme sa zbavili problému s lámavými vlasmi a nechtami, musíme hľadať jeho zdroj. Najviac kolagénu sa nachádza v želatíne a samozrejme vo všetkých produktoch, ktoré ju obsahujú. Je lepšie vyberať si produkty, kde sa nachádza želatína bez umelých farbív alebo sa zamerať na kolagénové doplnky výživy, ktoré vám zaručene pomôžu. Vďaka zvýšenému príjmu kolagénu bude kvalita vašich vlasov a nechtov omnoho lepšia a negatívne prejavy sa vytratia.

Tmavé kruhy pod očami

Pri objavení tmavých kruhov pod očami môže ísť o viacero spúšťačov. Prvým je nedostatočný spánok, ďalej to môže byť alergia, ktorú treba identifikovať, potom to môže byť príjem látok akými sú napríklad nikotín alebo alkohol, ktoré samozrejme nespôsobujú len tmavé kruhy pod očami, ale aj mnoho iných nepríjemností. Taktiež je dobré povedať, že nedostatočný pitný režim je tiež jeden zo spúšťačov. A napokon je tu strava. Pre krásnu pleť je nevyhnutné konzumovať dostatočne pestrú stravu a na pomoc v boji proti tmavým kruhom pod očami je najefektívnejšia konzumácia zelenej listovej zeleniny.

Bolesť hlavy

Za bolesťami hlavy môže byť naozaj hocičo. Napríklad tráviace problémy, ktoré sa odrazia práve týmto spôsobom, veľký stres v práci alebo škole alebo nadmerná vyčerpanosť. Keď nás bolí hlava, horšie sa sústredíme, máme zlú náladu a nič nás nebaví. Z hľadiska nedostatočnej výživy je to však spôsobené hlavne nedostatkom horčíka. Horčík sa z nášho tela môže dostávať rôznymi spôsobmi, ale najrýchlejšie to ide pri prijímaní alkoholických nápojov. Treba preto dbať na ich znížený príjem a začať konzumovať potraviny, ktoré obsahujú dostatok horčíka. Patria sem napríklad banány, figy, strukoviny, orechy, mäso, obilniny a podobne. Ak vám spôsob vyhľadávania zdrojových potravín nevyhovuje, taktiež môžete siahnuť po výživových doplnkoch, ktoré sú v týchto situáciách rýchlou prvou pomocou.

Prehnaná chuť na sladké

Rovnako ako mnoho žien, aj ja som jednou z tých, ktorá sladké miluje a dokázala by som konzumovať sladkosti neustále. Avšak toto je tiež jedným z príznakov, že s nami niečo nie je v poriadku. Sladkosti môžeme jesť hlavne v období, keď sme v strese, pred menštruáciou alebo, keď sa nachádzame v období, kedy sa na nás valia povinnosti z každej strany a my si sladkosťami dodávame energiu. Je však za tým niečo iné. Pri skúmaní, aká látka nám v tomto prípade chýba som prišla na fakt, že je to chróm. Chróm je látkou, ktorá dokáže udržiavať hladinu cukru v krvi. Nachádza sa v obilninách, zelenine ako je napríklad brokolica alebo paradajky, v rybách, hruškách, orieškoch alebo sušených ďatliach. Pri vyhľadávaní potravín obsahujúcich chróm si určite prídete na svoje a nájdete niečo, čo si zamilujete. Samozrejme výživové doplnky sú aj v tomto prípade veľkým pomocníkom.

Podráždené pery a jazyk

Ak pozorujete zmeny na svojich perách, cítite, že sú vysušené a dopraskané alebo sa vám objavujú kútiky je to signál, že máte málo tekutín alebo nedostatok železa. Železo sa nachádza napríklad v hovädzom mäse, v celozrnnom pečive, v cvikle, taktiež v strukovinách, paradajkách a aj ostatnej zelenine alebo orechoch. Živočíšne prijímané železo, teda prijímané z mäsa, je efektívnejšie než prijímanie tejto látky inou formou. Za každých okolností však do seba nejaké to železo dostaneme aj výživovými doplnkami a podobne. Treba preto dbať na farebnosť stravy a nekonzumovať neustále rovnaké potraviny.

Najdôležitejšou podmienkou správneho fungovania nášho tela je pestrá strava a dostatočný pitný režim. Taktiež je dobré vedieť okamžite identifikovať problém, ak sa nejaký príznak na našom tele objaví. Ak budeme zodpovední v prijímaní potravy, naše telo sa nám odvďačí správnym fungovaním.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcela by som Vam podakovat za expresne dodanie mojej objednavky. V pondelok uhradene a dnes si uz pochutnavam na Vasich dobrotach. Keby si vsetci z Vas brali priklad :) “

Martina E.