Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Sila oregána v kozmetike

Sila oregána v kozmetike

Oregáno je bylinka, ktorá je celosvetovo známa ako súčasť korenia na pizzu či cestoviny. Dodáva krásnu a neodolateľnú arómu, bez ktorej by tento pokrm nestál za veľa. No vedeli ste, že je rovnako vynikajúcou zložkou aj čo sa týka kozmetických produktov?
Stále viac a viac ľudí vyhľadáva prírodnú formu kozmetiky, ktorá by nebola plná syntetických prísad, farbív, aróm, parabénov, silikónov a iných škodlivín, ktoré nielenže sú cenovo nedostupné ale zväčša spôsobujú aj rôzne alergické reakcie.

Ak máte k dispozícii 100% čistý esenciálny olej – vždy ho používajte zriedený, alebo si zadovážte jeho macerát, teda výluh oregána v rastlinnom oleji. Jedná sa o veľmi účinný olej, ktorý by v nezriedenom stave mohol spôsobiť rôzne podráždenia pokožky.
Musíme však upozorniť, že jeho použitiu by sa mali vyhnúť tehotné, dojčiace ženy a deti do 6 rokov.

S čím všetkým si oregáno dokáže poradiť?

Plesne

Vynikajúci spôsob ako sa zbaviť hubových infekcií a iných kožných problémov.
Stačí len pridať pár kvapiek oregánového oleja do kúpeľa nôh. V prípade konkrétneho miesta nanášajte priamo (stále platí to, že v zriedenej podobe) na postihnutú partiu, kým sa problém neodstráni.

Bradavice

Ide zvyčajne o neškodné výrastky na koži, ktoré nás vedia potrápiť skôr ako kozmetický problém. Čo takto sa vyhnúť drahým séram a dlhým hodinám čakania v kožných či chirurgických ambulanciách? Jednoducho ich vyskúšajte denne potierať oregánovým olejom.

Akné

Ide asi o najčastejší nežiaduci stav pokožky. Oregánový olej má silné antiseptické a antibakteriálne vlastnosti. Znova použijeme hotový macerát alebo zriedime esenciálny olej spolu s kokosovým či jojobovým olejom. Výsledky by sa mali dostaviť pomerne rýchlo!

Starnutie

Vysoká úroveň antioxidantov pomáha inhibovať oxidáciu, ktorá je zodpovedná za nevzhľadné známky starnutia, vrátane vrások a jemných liniek. Ak máte svoj obľúbený denný krém, ktorého sa nechcete vzdať, vyskúšajte si ho zmiešať s pár kvapkami tohto prírodného produktu. Len sa nezabudnite vyhnúť okoliu očí, pier a vnútornej strany nosa.

Lupiny

Lupiny majú mnoho príčin, no najčastejšie sa jedná o infekciu pokožky hlavy. Ak je to tak, oregánový olej by sa mohol postarať o ich odstránenie. Primiešajte ho do svojho šampónu, ktorý denne používate. Dôkladne vmasírujte a pred opláchnutím ho nechajte vsiaknuť aspoň po dobu 10 minút.
Ako bonus môže mať táto kombinácia pozitívny vplyv aj na vypadávanie vlasov. Pomáha stimulovať ich rast a zlepšiť celkový vzhľad.

Prírodný čistič

Oregáno vám môže pomôcť odstrániť aj tie najnebezpečnejšie druhy baktérií a vírusov. Pridajte ho do svojich domácich čistiacich prostriedkov na zvýšenie ich dezinfekčného účinku.

Náš TIP na záver

Ak by náhodou došlo k podráždeniu pokožky, nesnažte sa dané miesto oplachovať vodou. Namiesto toho ponorte čistý uterák do rastlinného oleja a pretierajte ním postihnutú partiu, kým sa neodstránia aj posledné zvyšky. Aj práve z tohto dôvodu je výhodnejšie používať už hotový oregánový olej macerát, ktorý je zriedený v správnom pomere.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den.. Dakujem za rychle vybavenie objednavky. Som velmi spokojna.“

Anna Hanuliakova