Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Sladko, ale aj zdravo

Sladko, ale aj zdravo

Leto je tu. A s ním aj čas svadieb, krstín, promócií alebo len priateľských osláv či grilovačiek. Na každej takejto udalosti nesmie chýbať chutný, voňavý a sladký koláč, torta alebo zákusky. My vám poradíme, ako ich pripraviť zdravšou cestou. Pritom budú chutiť neuveriteľne sladko, ako ten najsladší babičkin med, ale budú aj zdravé a najvačšie plus, hlavne pre ženy, nebudú mať až toľko kalórií! Ako prvé vynikajúce sladidlo by sme vám radi predstavili cukor z kokosových kvetov. Je to 100% hnedý, nerafinovaný palmový cukor s jemnou chuťou, ktorý obsahuje cenné živiny, minerály a vitamíny, veľké množstvo antioxidantov a má nízky glykemický index. Skúste ho vyskúšať pri každodennej šálke čaju alebo kávy, alebo jednoducho pri pečení. Zaručene si tým získate chuťové poháriky svojich návštevníkov. Raz darmo, kokos si našiel svoje využitie snáď v každej domácnosti, a to nielen pri varení a pečení, ale svoje nezastúpiteľné miesto má aj v starostlivosti o telo.

Ďaľším typickým sladidlom, ktoré sa denno-denne používa v kuchyni je med. My by sme vám dnes radi predstavili med s materskou kašičkou. Pochádza z čistej prírody z Malých Karpát a je to prírodné sladidlo plné antioxidantov a živín. Je ľahko stráviteľný a podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Je vynikajúcim zdrojom energie, nielen pre vaše telo, ale aj pre vašu myseľ. Tento med je obohatený aj o vzácnu materskú kašičku, ktorá podporuje rast tkanív, svalov a regeneráciu buniek, priaznivo ovplyvňuje trávenie, má pozitívny vplyv na vysokú hladinu cholesterolu, či podporuje imunitný systém. Toto bol len zlomok priaznivých účinkov, ktoré včelia materská kašička ponúka. Skúste túto maškrtu zaradiť do svojho jedálnička a na vlastnej koži pocítite jej zdraviu prospešné účinky.

Steviola-koncetrát je ďáľší zázrak, ktorý musíte mať vo svojej kuchyni. Je omnoho sladšia ako cukor, vhodná pre diabetikov a ľudí, ktorí majú problémy s nadváhou, ale hlavne má nulovú kalorickú hodnotu! To určite všetci ocenia a hlavne ženy! Odteraz si môžete vychutnávať svoje obľúbené dezerty bez toho, aby ste sledovali, koľko cukru obsahujú.

Ako posledné sladidlo by sme vám radi predstavili exotickú chuť ďatlového sirupu! Je to 100% prirodné sladidlo a jeho výrazná chuť pochádza výlučne z čerstvých a šťavnatých ďatlí. Ďatle obsahujú vitamíny A, B1, B2, železo, horčík, draslík, mangán, meď, fosfor a mnoho iných živín. Pomáhajú pri gastrointestinálnych problémoch a spomaľujú proces tvorby zubného kazu. Sladká a zároveň zdravá bodka pri pečení, ktorá vašim dezertom dodá neuveriteľnú a nezameniteľnú chuť. Ale máme pre vás aj iné využitie. Vyskúšajte zmiešať datľový sirup spolu s balsamicom v pomere 1:1. Vznikne vám vynikajúca zálievka do omáčok alebo šalátov.

Skúste jedno z vyššie uvedených sladidiel a zažijete to pravé „siedme nebíčko v papuľke“ :)
Kuchyňa 21. Storočia sa riadi heslom: “zdravo a chutne!“ Tak nech tá vaša nezaostáva a vyberte si zo širokej škály produktov. Nechajte si poriadne osladiť život!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za super rýchle doručenie mojej objednávky, aj za priložený darček. Vždy som s vaším obchodom veľmi spokojná.“

Katarína Meskova