Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Slnečný úpal a ginkgo

Slnečný úpal a ginkgo

Slnečný úpal sa v letných dňoch stal súčasťou života mnohých ľudí, ktorí na silné slnečné žiarenie nie sú zvyknutí. Úpal nemusí závisieť len od počasia, pretože aj v Alpách, kde na nás číha vysokohorské žiarenie, môžeme okúsiť nepríjemné bolesti, ktoré nám dokáže nadmerné žiarenie spôsobovať. Okrem snehu zosilňuje UV-žiarenie aj piesok a voda, a preto je riziko oslnenia v lete veľmi vysoké. Samotný úpal môže postihnúť dieťa, ale rovnako aj dospelého človeka. Avšak jeho liečenie poznáte mnohí podľa svojho receptu. Či už sú to studené obklady a podobne. My vám ponúkame liek vo forme ginkga, ktoré je skutočným zázrakom nie len pri tomto probléme, ale aj v mnohých iných oblastiach. Pozrime sa lepšie na to, čo vlastne úpal je a ako nám môže zázračné ginkgo pomôcť.

Slnečný úpal

Slnečné svetlo predstavuje v pôsobení na človeka dva druhy ultrafialového žiarenia. Je to žiarenie UV-A a žiarenie UV-B. UV-A nám pomáha v zafarbovaní pokožky a UV-B naopak spôsobuje sčervenanie kože. Keďže slnečné žiarenie pôsobí negatívne aj na vysušovanie pokožky, tá je potom omnoho náchylnejšia na rôzne zápaly. Slnečný úpal sa prejavuje sčervenením pokožky, čo znamená, že je napnutá a veľmi horúca. V niektorých prípadoch môžu podráždené miesta vyzerať ako pľuzgiere. Doba pobytu človeka na slnku bez ochrany pokožky je rôzna a pohybuje sa v rozpätí od 5 do 45 minút v závislosti od typu pleti a s tým súvisiacou citlivosťou na slnečné žiarenie. Chrániť sa však treba stále a taktiež v prípade úpalu treba vedieť ako bojovať. Ja som sa zamerala na boj pomocou ginkga, ktoré v najkritickejších chvíľach zabojuje.

Ginkgo

Ginkgo strom je jediný svojho druhu, ktorý tu existoval už pred viac ako 250 miliónmi rokov. To znamená, že ginkgo tu bolo už v dobe, kedy po našej planéte pobehovali dinosaury. Tento strom môže vyrásť až do výšky 30 - 40 metrov a jeho listy majú krásnu sýtozelenú farbu. V jeseni sa jeho sfarbenie mení na žlté a svojou nádhernou farbou a vzhľadom spestruje všetky parky a považuje sa za najkrajšie žlto sfarbenú opadavú drevinu v jeseni.

Ginkgo pomáha v mnohých oblastiach:

  • Ovplyvňuje mozgovú činnosť
  • Prekrvuje organizmus
  • Pozitívne vplýva na sliznice
  • Utlmuje kašeľ
  • Ovplyvňuje obličky
Toto je len pár účinkov, ktorými vás tento strom alebo lepšie povedané jeho orechy prekvapia. V zložení ginkga sa nachádza množstvo skvelých látok. Patria tu aminokyseliny, bielkoviny, vitamín C, vitamín B, flavonoidy, draslík, železo, ginnol, ginkgové kyseliny a podobne.

V boji s úpalom

Ginkgo dokáže bojovať s úpalom hlavne na základe svojej vlastnosti, ktorou je schopnosť vyloviť z nášho tkaniva voľné radikály a zneškodniť ich. Práve preto má pri liečení úpalu ginkgo zelenú. Ginkgo sa v súčasnosti využíva hlavne v kozmetickom priemysle v podobne krémov a iných produktov. Avšak ak si vytvoríte vlastný krém z ginkga ako prevencia proti úpalu vám to nepomôže, pretože samotné ginkgo nemá veľký ochranný faktor, a preto je v tejto oblasti lepšie používanie komerčných ochranných prostriedkov. Ginkgo má svoje účinky až v momente kedy už človek úpal má. Ginkgo môžete prijímať v rôznych formách. Či už ako sirupy, tablety, čaje a podobne.

Ginkgo je ďalším z mnohých prírodných liečiv, ktoré nám pomáhajú v rôznych oblastiach. A ak si počas slnečných dní vy alebo vaše dieťa nedáte pozor, môže sa stať, že dostanete úpal a nebudete vedieť, čo vám môže pomôcť. Siahnite po ginkgu a určite sa vám stav zlepší.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková