Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Spaľujte tuky s chilli

Spaľujte tuky s chilli

Na Slovensku sú chilli papričky čoraz populárnejšie. Bývajú červené, žlté aj zelené a svete ich je viac než 3000 druhov. Jednu vec však majú spoločnú – sú poriadne štipľavé, pretože obsahujú látku zvanú kapsaicín. Práve vďaka tejto látke môžu byť účinným pomocníkom pri redukcií hmotnosti. Viaceré štúdie dokázali, že kapsaicín prirodzene spaľuje nadbytočný tuk, zrýchľuje metabolizmus a zlepšuje trávenie. Okrem kapsaicínu obsahujú chilli papričky vitamíny A, C a E, betakarotén či horčík.

Všestranné využitie

Chilli papričky nie sú však len účinným spaľovačom tukov. Kapsaicín, ktorý obsahujú pomáha v tele ničiť baktérie a pôsobí ako prírodné antibiotikum. Pomáha rozširovať cievy, znižovať krvný tlak, zlepšovať imunitu a taktiež pôsobí antioxidačne a protirakovinovo. Dokáže tiež znížiť hladinu cukru v krvi, preto je chilli papričky vhodné zaradiť aj do jedálnička cukrovkárov. Okrem toho sú chilli papričky známe aj ako prírodné afrodiziakum.

Intenzita pálivosti

Štipľavosť jednotlivých druhov papričiek je meraná pomocou stupnice SHU. Napríklad klasické feferónky majú približne 2 000 až 3 500 SHU, papričky jalapeno dosahujú hodnotu 2 500 až 9 000 SHU, papričky habanero majú od 100 000 až 500 000 SHU. Pre porovnanie, najpálivejšia chilli paprička na svete sa volá Trinidad Scorpion Moruga a jej pálivosť dosahuje hodnotu neuveriteľných 2 160 000 SHU.

Ako ich konzumovať?

Existuje veľa rôznych spôsobov ako chilli zaradiť do nášho jedálnička. V sušenom stave môžeme chilli papričky využiť ako dochucovadlo či korenie na mäso, do polievky či do omáčky. Jesť sa dajú aj nakladané v sladkokyslom náleve. Najlepšie však je konzumovať ich čerstvé a surové, tak ako to platí pri väčšine zeleniny či ovocia. Chilli papričky by ste mali konzumovať aspoň 1 krát do týždňa. Priveľa všetkého však škodí a platí to aj v tomto prípade, preto chilli papričky konzumujte s rozvahou.

Pri chudnutí...

Ak chcete zredukovať vašu hmotnosť, chilli vám rozhodne dokáže účinne pomôcť. Vedci dokázali, že ľudia konzumujúci chilli papričky sú v priemere o 8% chudší než tí, ktorí ich nekonzumujú. Kapsaicín je však možné konzumovať aj samostatne, pomocou mikrokapsúl, ktoré ochránia váš tráviaci trakt a zároveň dokážu byť rovnako účinné. Jedným s pomocníkov na chudnutie je Chilliburner, ktorý obsahuje prírodný výťažok z chilli papričiek spracovaný patentovanou technológiou do mikrokapsúl, ktoré Vám zaručia maximálny efekt kapsaicínu a to bez podráždenia ústnej dutiny či tráviaceho traktu. Chilliburner okrem samotného chudnutia pomáha zlepšovať trávenie, udržiava optimálnu črevnú mikroflóru, podporuje pravidelné vyprázdňovanie a pomáha aj v boji proti celulitíde.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “

Zuzana Dulovičová