Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Športovať môžete aj v zime

Športovať môžete aj v zime Ak ste ten typ, ktorý od jari do jesene športuje, ale v zime len sedí v teple, vedzte, že športovať sa dá aj v chladnom počasí. Rozohriať sa môžete v domácom fitku či ísť si zabehať do prírody. Tu je niekoľko ďalších návrhov ako si zacvičiť aj v zime.

Beh je pre človeka prirodzený
Na beh nepotrebujete telocvičňu, činky a ani súpera. Len kvalitnú bežeckú obuv a v zime dobré oblečenie. Pri výbere správnych tenisiek potrebujete vedieť, či budete behať ceste, alebo v lese. Pri výbere oblečenia dbajte na tenké vrstvy, v zime je vhodné napríklad termooblečenie. Posledné, na čo musíte myslieť je pitný režim. Aj keď je zima, nezabúdajte dopĺňať tekutiny, a to pravidelne každých 15 minút.

Fitko v obývačke
Ak sa vám v zime nechce vystrčiť nos z domu, ale napriek tomu by ste si radi rozhýbali telo, zariaďte si fitko priamo v obývačke. Cvičte však pri nižšej izbovej teplote, tak okolo 20 stupňov Celzia. Zaobstarajte si činky, pomocou ktorých si precvičíte ruky, ale napríklad aj fit loptu, ktorá vám pomôže spevniť svaly na bruchu, zadku, chrbte i nohách. Veľkosť, či skôr priemer, fit lopty by mala byť rovnaká ako je dĺžka vašej ruky od ramena po končeky prstov.
V obývačke môžete mať aj steper, stacionárny bicykel či len obyčajnú cvičebnú podložku.

Cvičenie s telkou
Pokiaľ si pamätáte v tomto bola pionierkou Cindy Crawford, ale dnes zase „letí“ aeróbne a tanečné cvičenie s Jane Fonda, pri ktorom si môžete vychutnať aj hudbu 80-tych rokov. Dobré však je, že dnes si môžete vybrať z mnohých cvičebných videí, a tak sa nebudete nudiť a priberať ani počas zimy.

Oprášte korčule
Dnes je už v takmer každom meste na námestí klzisko. Tak prečo neoprášiť svoje korčule a nezakorčuľovať si? Navyše, pri korčuľovaní si spevňujete svaly na nohách i zadku.

Športovanie pod strechou
Rozhýbať sa však môžete aj keď sa vonku ženia všetci čerti. Pokiaľ milujete plávanie, môžete ísť na plaváreň, pokiaľ si chcete zahrať tenis, môžete ísť do haly. V zime sa mnohý tešia aj na bowling či halový futbal.

Prečo cvičiť aj v zime?
  • pretože si posilňujete imunitný systém, srdce i pľúca
  • pretože nepriberiete z vianočného pečiva
  • pretože sa zrýchli aj váš metabolizmus
  • pretože sa zahreje a dodáte telu energiu
  • pretože budete mať lepšiu náladu a vyhnete sa tak zimnej depresii
  • pretože sa zbavíte i stresu a lepšie využijete voľný čas
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “

Šimová