Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Správna starostlivosť o psov

Správna starostlivosť o psov

Už od narodenia psíka je dôležitá správna starostlivosť. Počas jeho života dbajte na to, aby sa mu dostávali všetky potrebné živiny. Snažte sa svojmu domácemu miláčikovi vytvoriť pestrú stravu, ktorá bude pozostávať z tukov, proteínov, vitamínov, bielkovín a vápnika. Dávajte pozor na to, aby vo svojej strave pravidelne dostával vyvážené množstvo jednotlivých prvkov. Zároveň je dôležité starať sa aj o jeho pokožku a srsť, ktoré tiež potrebujú špeciálne prípravky, aby zaručili zdravie Vášho štvornohého priateľa.

Chutná motivačná odmena pri výcviku

Pamlsky pre psov sú nielen motivačnou odmenou, ale predstavujú aj doplnok každodennej stravy psíka. Ako odmenu pri výcviku môžete použiť menšie pochúťky ako sú mäsové krúžky, mäso v kockách, kuracie vnútornosti alebo špeciálne tréningové pochúťky pre psy. Pri výcviku je odporúčané používať malé motivačné kúsky, aby sa pes nezasýtil a veľké množstvo odmien mu nezaťažilo žalúdok. Pochúťky môžete kombinovať, vyskúšať rôzne typy a nájsť to správne pre Vášho psíka, a to v závislosti od jeho veľkosti a dokonca aj chuťových preferencií.

Dôležitá starostlivosť o zuby

Tak ako Vy dbáte o svoju ústnu hygienu a používate špeciálne produkty určené na zubnú starostlivosť, je dôležité vybrať vhodné pochúťky na chrup aj pre svojho psa. Popri pravidelnom čistení chrupu je dôležité pridať aj pochúťky ako sú dentálne tyčinky, vhodné na vyčistenie zubov, a zároveň ako chutná odmena. Masáž ďasien a ochrana chrupu je dôležitá pri menších plemenách, stredných aj pri väčších. Vtedy môžete zvoliť byvolie mäsové výrobky, ktoré určite uspokoja potrebu na žuvanie a sú teda vhodnou masážou ďasien. Králičie uši s kuracím mäsom sú výborné na odstránenie zubného kameňa a bakteriálneho povlaku a celkové prečistenie chrupu psa. Mäsová chuť a vôňa každého z týchto výrobkov potešia Vášho domáceho miláčika a zaručene si ich obľúbi.

Zdravá srsť a pokožka

Či máte psíka s dlhou alebo krátkou srsťou, nesmiete zabudnúť na starostlivosť o jeho srsť a pokožku, ktoré je potrebné udržiavať zdravé, hydratovať a dbať na to, aby sa na nich neusadzovali parazity a hmyz. Pre šteniatka je najlepšou voľbou šampón, ktorý nedráždi pokožku a oči, ktoré sú oveľa citlivejšie ako pri dospelom psovi. Šampón Vášho dospelého štvornohého miláčika by mal mať vyvážené pH, aby hydratoval pokožku, upokojoval ju a nezanechával ju príliš suchú alebo mastnú. Dôležité je tiež vybrať správny šampón s obsahom prírodných extraktov, éterických olejov a prírodného kolagénu, ktorý zaručí mäkkosť a hebkosť srsti a ochráni jej textúru ako aj farbu. Ak si všimnete, že pokožka Vášho psíka je problematická a často sa škriabe, mali by ste vymeniť šampón za taký, ktorý je šetrnejší k pokožke a má antiseptické účinky. Správnou voľbou je v takom prípade šampón s obsahom čajovnikového oleja, ktorý upokojuje a hojí pokožku psa.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za bleskové vyriešenie :-) Aj celkovo za váš eshop, ste skvelí a máte skvelé produkty.“

Zuzana Cabadová