Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Správne chudnutie I

Správne chudnutie I

Milované vianočné dobroty častokrát vymieňajú naše novoročné predsavzatia týkajúce sa chudnutia. Ešte pred niekoľkými dňami sme si pochutnávali na koláčikoch a dnes už premýšľame nad vysnívanou postavou. Prvý krok, ktorý treba podniknúť pri ceste za novoročnou výzvou schudnúť je uvedomiť si fakt, že zmena bude pozitívna predovšetkým pre naše zdravie a nie len pre náš vzhľad. Úprava stravovacích návykov a väčšia pohybová aktivita priaznivo pôsobia i na naše psychické zdravie, duševnú rovnováhu a pocit spokojnosti.

I.Trpezlivosť

Správne chudnúť môže znamenať, že sa nesmieme unáhliť. Za magickým začiatkom januára vidíme štartovaciu pozíciu pre naše striktné nové návyky a presne to môže byť dôvod, prečo výsledky chudnutia nie sú z dlhodobého hľadiska udržateľné. Nemožno zo dňa na deň preskočiť z fázy úplnej slobody stravovania a obmedzeného pohybu na prísnu stravu a hodiny cvičenia. Naše telo sa poteší, keď zaradíme do jedálnička nutrične hodnotnejšie potraviny v porovnaní so všetkými dobrotami, ktoré príjmalo počas vianočných sviatkov. Na začiatok môže byť skvelým príkladom zmena raňajok, vyradenie sladených, či alkoholických nápojov.
Po pár dňoch skúsme obmedziť počet zjedených sladkých maškŕt na polovicu. Postupne a trpezlivo vymieňať návyky je spôsob, na torý si vaše telo zvykne efektívnejšie. Striktné obmedzenie všetkých sacharidov, vyhýbanie sa každému jedlu s obsahom tuku, vylúčenie jedla v podvečerných hodinách, nezmyselné hladovanie a hodiny behania na bežiacom páse vás môžu dostať k očakávanému nižšiemu číslu na váhe, avšak naše telo nie je schopné tento životný štýl držať na dlhší čas. Prísne novoročné diéty v konečnom dôsledku povedú k prejedaniu, pocitu nespokojnosti a opätovnému nabratiu váhy. Rýchle výsledky prísnej diéty dokážu z estetickému hľadiska priniesť pocit krátkodobej spokojnosti, avšak trpezlivosť a konzistencia pri budovaní postavy je správnym spôsobom chudnutia.
Cieľom je vytvoriť si stravovacie a pohybové navýky, ktoré dokážeme udržať z dlhodobého hľadiska a ktoré nám prinášajú pocit radosti z nášho nového životnému štylu, nie pocity hladu a únavy z neustáleho kardio cvičenia.

II.Kráčajte

Možno to znie zvláštne, ale áno, recept na redukciu hmotnosti a pozitívny pocit sú kroky. Obmedziť chodenie výťahom sa zdá, ako minimálny pohyb, veď pár schodov nemôže ovplyvniť našu postavu...opak je však pravdou, skúste mesiac vymeniť výťah za schody. Zamyslite sa nad aktivitami, ktoré napĺňajú váš deň a nájdete minimálne tri, kedy môžte zvýšiť svoj denný limit krokov. Vystúpiť o dve zastávky skôr a prejsť sa domov, ísť vyvenčiť každý večer psíka, s ktorým chodievajú vaše ratolesti, prechádzka do prírody, či do obchodu. Svet obieha fenomén smart náramkov a hodiniek, ktoré dokážu odmerať počet urobených krokov, spálené kalórie, či frekvenciu nášho spánku. Mnohé z nich ponúkajú funkcie vhodné pre profesionálnych športovcov a ľudí, ktorý sa pohybu venujú naplno, ale na trhu je i množstvo cenovo dostupných verzíi, ktoré spĺňajú základnú funkciu počítania krokov.
Zariadenie, ktoré počíta naše kroky môže byť pre našu myseľ skvelou výzvou, ktorá dokáže naše telo prinúť k pohybu. Funkciu počítania krokov ponúkajú v dnešnej dobe i mnohé mobilné telefóny. Skúste si dať záväzok, že denne urobíte navyše 2000 krokov, po týždni skúste svoju výzvu zvýšiť a trpezlivo posúvajte vaše limity. Prechádzka je skvelým relaxom i pre našu myseľ a častokrát nám aj niekoľko desiatok minút zmeny prostredia dokáže zmeniť zlú náladu, či stres na pozitívny prístup. Kráčajte, keď máte z časového hľadiska možnosť. V stredu ste kvôli povinnostiam do práce nesplnili svoje predsavzatie urobiť 3000 krokov denne? Nič sa nedeje, cez víkend máte možno viac času na príjemnú prechádzku do prírody. Chuť na pohyb musí byť sprevádzaná dobrým pocitom.
Prísny cieľ urobiť 10 000 krokov denne, byť fyzicky vyčerpaný a byť nespokojný z nesplnených povinností kvôli dvojhodinovej prechádzke možno povedie k strave váhy, ale určite nepovedie k dobrému pocitu z procesu chudnutia.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky čajov, ktoré som akútne potrebovala. Som príjemne prekvapená sortimentom, ktorý máte v ponuke, vašim prístupom k zákazníkovi, dôkladným zabalením tovaru a po tejto skúsenosti som sa stala vašou vernou zákazníčkou.“

Anna